Dat het verkeer in Thailand levensgevaarlijk is hoeven wij je niet te melden. Thailand staat in de top drie als het gaat om de meeste dodelijke verkeersslachtoffers ter wereld.

Dat is op zich ook niet vreemd, want zelfs als je tijdens het afrijden in Thailand jouw blindengeleidehond meeneemt en deze achter het stuur zet, slaag je nog met vlag en wimpel voor je rijbewijs.

Maar het kan nog erger, getuige deze video waarbij een vrachtwagenchauffeur het aan de stok krijgt met de bestuurder van een pick-up truck. Het resultaat een bizarre rit met levensgevaarlijke situaties. Kijk en huiver!

Ingezonden door Pim

Video vrachtwagen versus pickup truck

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/EqI67r15cCc[/youtube]


» Laat een reactie achter


13 reacties op “Vrachtwagen versus pickup truck: waanzin op de Thaise snelweg (video)”

 1. Farang tingtong zegt op

  En dan word ik farang tingtong genoemd!
  Wat een randdebiel vreemd he al die ongelukken in Thailand hoe zou dat toch komen? hij mist op een haar na ook nog eens die pick-up truck met al die mensen in de achterbak.
  Er is nog veel werk aan de winkel in de Thaise politiek, maar ja eerst maar zorgen dat er weer een regering zit, en dan hopelijk een regering die dit soort waanzin aan gaat pakken.

  tingtong

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +15 (obv 15 stemmen)
 2. Sjaak S zegt op

  Wat een idioten…. vooral die in de kleine Pickup zou toch beter moeten weten dan verder gaan met treiteren. Het ergste is niet wanneer een van de twee of allebei daarbij omkomen, maar onschuldigen die niks met dit wild-west gedrag te maken hebben.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 3. Pim zegt op

  Zo te zien hebben ze een snoepje gebruikt .
  Hou er wel rekening mee dat dit soort gekken ook veelal een wapen in de wagen hebben liggen .
  Kom je ooit zoiets tegen is mijn advies ,stop bij een pompstation om even bij te komen neem het nummer op en bel de politie .
  Daarna zie je die gek wel naast de weg staan en ben je er ook voorbij.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
 4. Harry zegt op

  Hier in NL eens een Thaise relatie laten rijden. Snorde tussen een vrachtwagen op de rechter baan en een nog op de invoegstrook rijdende vrachtwagen door.
  Thais en autorijden: zullen ze nooit leren. Maar kijk ook eens naar andere zaken, waarbij iedere vorm van verantwoordingsgevoel ontbreekt: eens meegemaakt: drie kleine kinderen achterop de motor, en de achterste tolde van de slaap alle kanten uit.
  Ik heb die man tot stoppen gemaand en hem overtuigd van het gevaar. Zijn drie kinderen bij mij in de auto genomen, achter hem aan tot aan mijn thuis.
  Gek staan te kijken als zo’n kind eraf tolt en dood gereden wordt. Ligt allemaal aan zijn “bad karma”, de slechte geesten enz. maar nooit aan de eigen stupiditeit.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
  • jeffery zegt op

   Harry,

   Volkomen eens met jou.
   Het ontbreekt de thais aan elke vorm van verantwoordelijkheids gevoel.
   Ik neem aan dat het gebrek aan scholing is in combinatie met de uitleg van het boedisme.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 5. Bas Snijder zegt op

  Volgens een onderzoek dat ik vorige week zag staat Thailand wereldwijd zelfs op de tweede plaats met 44 verkeers doden per 100.000 inwoners. Alleen Namibia maakt het nog bonter met 45. Op de derde plaats staat Iran met 38. Ik vermoed echter dat 80% van de doden in Thailand motorrijders zijn die of dronken, of zonder helm, of allebei op de motor stappen en vaak als waanzinnigen te keer gaan. Ik heb in de 12 jaar dat ik hier nu woon en werk ongeveer 200,000 km gereden en, afkloppen, nog nooit wat gehad. Maar als je me vraagt wat me veruit het minste aanstaat aan Thailand is het inderdaad het idiote verkeer, vooral de expressways in en rondom Bangkok waar ik (te) veel vertoef. Maar zolang de hoofdtaak van de politie agenten lijkt te zijn om de kas van het politie party fonds te vetmesten zal er in deze situatie geen verandering komen. Ik ben het eens met de vorige schrijver dat veel Thais geen of weinig verantwoordelijkheids gevoel lijken te bezitten. Maar ze weten wel heel goed waar hun portemonnee zit. Als er flinke bekeuringen zouden worden uitgedeeld voor idioot rijden zou het hiermee snel zijn afgelopen, zelfs in Thailand, daar ben ik van overtuigd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 6. Bruno Verreydt zegt op

  Dit doet me denken aan dat geval dat wij hier een tijdje geleden in belgie hebben gezien, die BMW die z’n achterligger zwaar hinderde door volop op de rem gaan te staan …
  Helaas komt dit soort stommiteiten dus niet enkel in Thailand voor. Mn Thaise vrouw vertelde me onlangs nog dat zij haar rijbewijs nooit heeft willen halen, oa omwille van het ongepast rijgedrag van veel thais. Het moet daar dus wel enorm veel gebeuren.
  De Thais met wie ik op vakantie ben meegereden (vrienden van mn vrouw) waren anders wel best goede chauffeurs met verantwoord rijgedrag, dus laten we ze niet allemaal over dezelfde kam scheren 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 7. de laender zegt op

  Moderator: uw reactie is generaliserend.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. kanchanaburi zegt op

  Even terug komend over het vorige verkeersonderwerp [scooter achterop auto],het schijnt dat dit niet meer het geval is, betreffende de schuldvraag,
  Ik weet niet hoelang het geleden was dat er een scooter achterop de auto knalde ,maar nu is, het niet meer vanzelf sprekend dat de auto als schuldige zal worden aan gemerkt, dus niet betalen,en in elk geval direct de verzekering bellen.
  Vandaag mijn rijbewijs verlengt,daar gevraagd en het werd bevestigd,dat de scooter regel is veranderd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 9. top martin zegt op

  Voor hem of haar die deze video bekijkt, ziet het Thaise probleem heel duidelijk. Er rijdt een pick-up op de geheel rechter baan, die een vrachtwagen schauffeur niet voorbij wil laten. Die Pick-up heeft op deze rijbaan over die afstand niets te zoeken en hij trijtert dus duidelijk de varchtwagen schauffeur. En die neemd wraak , . . en met sucses.

  Natuurlijk klopt dit niet en het verdiend afkeur. Maar het laat zien, dat de Thai op de weg doet wat hij wil. Ik geef toe dat ik denk, dat het misschien een goed lesje is voor de pick-up bestuurder, a) op de juiste rijbaan te rijden en b) sneller rijden verkeer gewoon door te laten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Luc zegt op

   Beste Martin,

   Ik ben het volledig met je eens!
   Die Thai met zijn pick-up, is wel degelijk degene, die deze agressie heeft uitgelokt.
   Er is plaats genoeg op de andere rijvakken om trager te rijden!

   Hier in ons Belgenlandje gebeurt dit jammer genoeg ook veel te dikwijls – te traag op het linker rijvak gaan rijden en het achterop komende snellere verkeer hinderen. Als je ze dan op den duur langs rechts voorbij steekt, dan ben jij volgens de verkeerswet wel de schuldige.

   Ik noem dit gewoon pesten in het verkeer!

   Rij je graag traag, rij dan op het rijvak voor het trage verkeer en laat mensen, die zich wat vlugger willen verplaatsen, gewoon hun ding doen!

   Als er dan een snelheidsovertreding van komt, is het aan hen zelf om deze te betalen.

   Stop aub met het bloed vanonder de nagels van onze medemens onderuit te halen, want je weet immers nooit hoe dringend iemand anders ergens moet zijn!

   Grtjes,

   Luc

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • kees 1 zegt op

   Ik ben chauffeur geweest ik ken deze situatie maar al te goed
   De pick-up is hem overduidelijk aan het treiteren. Komt beslist niet alleen in Thailand voor
   De pick-up Chauffeur is niet alleen een eter maar ook nog dom.
   Toen de vracht wagen chauffeur eenmaal voor hem zat was het gebeurd met hem. En had hij op moeten geven. Hij heeft zijn verdiende loon gekregen

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 10. rebell zegt op

  Ik behoor tot die mensen die een vrachtwagen door laten en een kort groot licht signaal geven als deze met aanhanger 100% aan mij voorbij is. De vrachtwagen bedankt zich met links-rechts knipperlicht. Kijk, dat is nou gewoon leuk, dit samenspel. Want misschien zit in die vrachtwagen wel verse ontbijt broodjes, of een kratje bier of verse vis ?. Ik denk dat veel auto rijders iets meer respekt mogen hebben voor die mensen die dag en nacht voor ons plezier en goed leven achter het stuur op de weg zitten.

  Toe gegeven dat de Thaise vr-wagen chauffeur wel elk risiko neemd, maar . . deze keer voor het goede doel ? Het is een quicky rij cursus voor domme Thaise pick ups drivers – Thema van de les: effe normaal doen op de weg.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website