Een week of wat geleden stond er op dit blog een ingezonden bericht van een Nederlandse vrouw, die de loftrompet stak over een schitterende dagtocht die zij met haar man gemaakt had onder leiding van een Nederlandssprekende gids.

Uit haar verhaal citeer ik: “Mijn man en ik hebben gisteren een schitterende dagtocht gemaakt onder begeleiding van Bussaya Christiaans uit Cha-Am en wij willen graag iedereen aanmoedigen om een dag- of meerdaagse tour bij haar te boeken. We hebben een tocht gemaakt naar prachtige plekken waar geen toerist te bekennen was en we kregen heel veel te horen over de Thaise cultuur, natuur en het Boeddhisme. Er werd alle tijd genomen voor uitleg en foto’s maken en de lunch was voortreffelijk! We hebben een fantastische dag gehad en als we terugkomen dan boeken we weten we Bussaya te vinden! Een absolute MUST als je Cha-am/Hua Hin bezoekt! Er is tenslotte niks fijners dan toch uitleg te krijgen in het Nederlands.”

Website

Op dat artikel kwam een flink aantal positieve reacties en dus was dat een goede reden om eens op de website van Bussaya te kijken, zie www.gidsbussaya.nl Op de website stelt Bussaya zichzelf voor en wat haar aanbod aan dagtrips en meerdaagse tours is. Men kan dagtours maken rondom Cha-Am en Hua Hin, naar Kanchanaburi, Kwangchow, Ratchaburi, Amphawa, maar als er bijzondere wensen zijn, kan Bussaya de tocht eenvoudig aanpassen.

Meerdaagse tours

Op de website ook uitleg over meerdaagse trips, waar mij de 4-daagse trip langs de Golf van Thailand opviel. Men komt dan vanuit Cha-Am naar Sri Racha om vandaar naar het eiland Koh Si Chang te gaan, daarna naar Pattaya voor een bezoek aan o.a. de Sanctuary of Truth. Er is veel meer te zien in en rondom Pattaya en dus wordt ook de Buddha Mountain en de Silverlake Vinyard met een bezoek vereerd. De hele trip wordt uitvoerig op de website omschreven en het lijkt mij, ook gezien de aangeboden prijs, een ideale manier voor mensen, die in en rondom Hua Hin/Cha-Am verblijven, wat meer van Thailand te kunnen zien.

Van harte aanbevolen!

6 reacties op “Trips vanuit Cha-am/Hua Hin met Nederlandse gids”

 1. Peter W. zegt op

  Volledig mee eens. Ooit een aantal tours met hen gedaan en je ziet de echte cultuur van Thailand. Zeer aanbevelingswaardig!!!

 2. Peter zegt op

  Mijn vrouw en ik hebben al verschillende tours met Bussaya gemaakt.
  Zowel 1-dags alswel meerdaagse tours.
  Inderdaad de 4-daagse tour die beschreven wordt rondom Pattaya is heel bijzonder.
  Maar ook de 6-daagse trip is zeer gevarieerd en een toppertje.
  Daar komt nog bij dat Bussaya en ook haar man heel aardig en heel zorgzaam zijn.
  De prijzen die zij vragen zijn heel aantrekkelijk voor datgene wat allemaal in het pakket zit.
  Ik kan het echt iedereen aanbevelen.

 3. Hans Broeren zegt op

  Wij hebben op 28 januari met gids Bussaya de 4 daagse trip gemaakt vanuit Cha am langs de Golf van Thailand richting noorden en oosten. Zie de website http://www.gidsbussaya.nl waar de reis tot in detail wordt beschreven. Wij waren verrukt over de kennis van Bussaya van de rijke historie en cultuur van Thailand. Het eilandje Koh Si Chang is heel bijzonder. Erg leuk om met motortaxis naar het bijzondere zomerpaleis van Rama V te rijden, een heel mooi complex. We overnachtten in heerlijk gelegen mooie bungalows.
  Hoogtepunt op dag 2 was de teakhouten Sanctuary of Truth, een gigantisch groot gebouw dat zonder metalen spijkers en schroeven is gebouwd. Er is daar ook een grote hal waar veel beeldhouwers de houten beelden maken en restaureren. Mijn echtgenote Emmy is beeldhouwer en zij mocht meehakken aan een beeld. Prachtig om te zien. Op dag 3 weer een hoogtepunt, namelijk de Thani Arts and Cultural Village. Hier konden we zelf koken en schilderen. Ook een echte Thaise nekmassage kregen we daar. De oorspronkelijke Thaise huizen uit verschillende gebieden gaven een goed beeld.De laatste dag bezochten we o.a. het Erawanmuseum. Als we van het vliegveld in Bangkok naar Cha am rijden en terug zien we altijd die grote driekoppige olifant. Des te leuker dat we nu het museum binnen in die olifant hebben bezocht. Het was een super afwisselende meerdaagse trip, zeker ook door de prachtige en interessante verhalen die we onderweg in net busje hoorden van onze gids. Ook de hotels en het eten waren uitstekend verzorgd. Echt een aanrader deze trip.

 4. Kees Keizer zegt op

  M., wij hebben ook een positieve ervaring met Bussaya en haar man! Inmiddels zijn wij 2 keer mee geweest. Voor 2020 hebben wij al een afspraak voor de 6 daagse trip. Het zijn 2 lieve mensen die Thailand een zeer warm(!) hart uitdraagt. Verder is de kennis van het land ook groot wat met de nodige humor wordt verteld. Is absoluut aan te raden om een trip te boeken!, Vriendelijke groet Kees en Atie Keizer uit Zwaag.

 5. henk kamerbeek zegt op

  Ik wilde je even feliciteren met je prachtige verhaal en doe de grt. aan meneer Cristiaan. Grt. Henk

 6. Bob zegt op

  Mijn dochter en ik zijn zojuist terug gekomen uit Thailand.
  Via het Thailand blog hebben wij Paul en Bussaya gevonden.
  Wij zijn niet teleurgesteld in onze keuze en hebben 3 prachtige tochten gemaakt.
  Aan informatie voorziening geen gebrek.
  Paul @ Bussaya weten ontzettend veel van de historie van de bezochte plekken.
  De kracht van deze tours is dat men buiten de toeristen plekken gaat.
  Een drijvende markt waar wij de enige toerist waren midden in een jungle tegen Birma aan dat is een diamantje in onze excursie.
  Alsmede Chinese praal graven die in de middle van no where liggen.
  Het programma kan op maat worden gesneden hetgeen wat door mij zeer werd gewaardeerd.
  Paul en Bussaya zijn keurig op tijd en hebben de nodige versnaperingen bij zich en weten precies waar men heerlijk kan eten.
  Wat extra vragen zoals de trek in gebakken banaan wordt gewoon geregeld.
  Een broodje ijs hoort erbij en dien je te hebben geproefd.
  Boven alles heb je te maken met twee hele lieve mensen die helaas in Thailand wonen .
  Maar dankbaar dat zij op ons pad zijn gekomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website