“Upside Down Pattaya”

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Thailand tips
Tags: ,
17 juni 2019

Rijdend vanaf de Sukhumvit Road richting Silverlake valt halverwege rechts langs de weg een rood gekleurd huis op, dat op zijn kop staat. Verder een aankondiging “Upside Down Pattaya”.

Hoewel ik er vaker langs gereden ben, wilde ik nu wel eens weten wat dat inhield. Een fris nieuw complex, wat na het betalen van 280 Baht voor een Farang met rijbewijs, betreden kon worden. Verschillende dingen kan men bekijken of beleven, maar de grootste attractie was wel het betreden van het huis.

Het huis staat op zijn kop en is tot in de details aan de binnenkant ook zo uitgevoerd. Zelfs de vloer loopt schuin af. Het kost best enige moeite om rond te lopen en te kijken. Alles staat op de vloer in de woning behoort te staan, hangt nu boven je hoofd! De tafel met stoelen, wandmeubel, keukenblok met alles wat erbij hoort, de slaapkamer met bed zelfs de schilderijen zijn ondersteboven gemonteerd. Heel knap gedaan.

Maar op een gegeven ogenblik voelde ik mij gedesoriënteerd en kreeg een “dronken of duizelig” gevoel over me. Ondanks het feit dat ik wat aan sportvliegen doe. Voor mensen, die gauw duizelig zijn of minder goed ter been is dit af te raden. Het scheef gebouwde kasteeltje ernaast is grappig om te zien, maar biedt van binnen niets. Voor mensen, die eens een gyroscoop willen beleven, kunnen daarin plaats nemen en men wordt in allerlei richtingen gewenteld. In het parkje is een doolhof aangebracht. De jonge boompjes zijn nog niet erg groot en een langere Farang kan ongeveer zien hoe die moet lopen.

Hoewel dit een nieuwe attractie is, zou ik dit niet direct als eerste met mijn vrienden willen bezoeken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website