Vincent van Gogh in Madame Tussauds museum in Amsterdam (Anton_Ivanov / Shutterstock.com)

Sinds juni 2020 is in het Museum of Digital Art Bangkok (MODA) de tentoonstelling “Van Gogh Life and Art” te zien. Twee Koreaanse kunstenaars, Bon Davinci en Sejoo gebruiken schilderijen van Van Gogh om in de imposante hal een prachtig uitgevoerde tentoonstelling te organiseren. De Koreaanse artiesten hebben de tentoonstelling in acht secties onderverdeeld en begint met het leven van Van Gogh in Nuenen.

Het is opmerkelijk dat er over de gehele wereld veel belangstelling voor de werken van Vincent van Gogh bestaat. Gringo schreef er al eerder over naar aanleiding van een grote aankondiging in Bang Lamung onder de kop: ”Hello, van Gogh” ( 8 maart 2018).

Van Gogh was de Nederlands post-impressionistische kunstschilder, die leefde en werkte aan het eind van de 19e eeuw. In nog geen 10 jaar creëerde hij 930 schilderijen, 1100 tekeningen en schetsen. Tijdens zijn leven kreeg hij geen erkenning. Hij verkocht maar een paar werken en stierf in armoede. Vandaag de dag is hij een van de beroemdste en bekendste kunstenaars in de wereld. Hij wordt de grootste kunstschilder uit Europa genoemd die zijn stempel op de moderne kunst van de 20ste eeuw heeft gedrukt. Zelfs mensen, die niets van kunst afweten, herkennen wel het werk van Van Gogh.

Zijn schilderijen kunnen over de gehele wereld in tal van musea teruggevonden worden. Echter om dit allemaal eens op eenzelfde plaats en tijd te zien is een onmogelijke opgave. Door de digitale tentoonstelling “Van Gogh Life and Art” is dit wel mogelijk gemaakt. Een prachtig overzicht van leven en werken. Van zijn eerste “primitieve” houtskool schetsen tot zijn laatste meesterwerken.

Grote schermen trekkende de bezoeker in elk van zijn schilderijen, waardoor we de toegepaste schilder streken kunnen waarderen waardoor Van Gogh beroemd is geworden. De tentoonstelling bevat ook brieven van Van Gogh gericht aan zijn broer Theo. Deze brieven geven inzicht in de wereld waarin Van Gogh zich bevond.

Deze tentoonstelling is in meerdere steden te zien geweest zoals Berlijn, Moskou en St. Petersburg. Miljoenen mensen hebben genoten van Van Gogh’s meesterweken en van de hedendaagse grote musical composities.

De tentoonstelling is tot 31 december 2020 te zien in de MODA Gallery, 2e etage River City Bangkok.

Bron: REM Magazine

Rating: 4.50/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “De tentoonstelling Vincent van Gogh in Thailand”

  1. AntoniusB zegt op

    Enorm bedankt dit nogmaals te vermelden. Ik was hiervan niet op de hoogte!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website