Een Kan YaoDurian verkocht voor 800.000 Baht

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
13 juni 2018

Een dezer dagen zal in Nederland het eerste tonnetje nieuwe haring geveild worden. Dit brengt een gigantisch bedrag op wat bestemd is voor een goed doel. En daarmee is het nieuwe haringseizoen officieel geopend. Een soortgelijk fenomeen kent men ook in Thailand in Nonthaburi.

Op een recent gehouden veiling in Nonthaburi bracht een Kan Yao Durian een record bedrag op van 800.000 baht op, terwijl de top negen durians een gecombineerde 2.74 miljoen baht haalden.

De Kan Yao Durian van SuanRattida werd gekocht door Chaiwat Jamnongkahn. Het geld wordt besteed aan een goed doel. Vorig jaar bedroeg het record nog 310.000 baht. De op een na hoogste veilingprijs was 510.000 baht voor een Mon Thong Durian van Suan Lung Moo. Andere Mon Thongs Durians brachten eveneens hoge prijzen op.

De King of Durian expo wordt gehouden om de historisch belangrijke landbouw van Durians in de provincie Nonthaburi nog beter op de kaart te zetten.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Een Kan YaoDurian verkocht voor 800.000 Baht”

 1. Tino Kuis zegt op

  Zo. Mooi.

  Even gekeken wat Kan Yao betekent. Het is ก้านยาว kaan jaaw , dalende, midden toon, ‘stengel lang’,
  Lange Stengel Durian dus.

 2. Jacques zegt op

  Ja de waanzin ten top die prijzen die betaald worden, een vrucht die in mijn optiek stinkt en een nare smaak heeft. De Thai smult ervan. Het is te hopen dat al dat geld naar goede doelen gaat want daar ben ik weer wel over te spreken.

 3. Marino zegt op

  ik vind het zeer lekker.Aan de geur went men snel.stinken vind ik sterk overdreven.maar ach ieder zijn meuch toch? ik hou niet van de geur van stinkkaas camenbert en ook niet van spruiten of gestoofd witlof.
  er zijn wel soorten durians de ene ruikt al iets minder sterk dan de andere.Het is een fruit soort dat zeer goed is voor het algemeen welzijn van het lichaam. Durian heeft alles wat men nodig heeft om het lichaam optimaal te houden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website