Photo: Sasinutta Shinthanawanitch / Facebook

Op zaterdag 5 mei hield de Democracy Restoration Group (Herstel van de Democratie groep) een demonstratie met speeches op terrein van de Thammasat universiteit. Een van de hen was Sasinutta Shinthanawanitch, welke als enige de monarchie betrok in haar betoog.

De politie maakte zich zorgen om haar “abnormale gedrag” en vroeg haar om met hun mee te komen. De 49 jarige vrouw is uit eigen beweging met de politie meegegaan voor een gesprek. Vervolgens is zij in een psychiatrisch ziekenhuis tegen haar wil enkele dagen vastgehouden, gedrogeerd en aan enkele onderzoeken onderworpen om te zien of ze geestelijk wel in orde is.

Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigd dat Sasinutta opgenomen is geweest en dat het ziekenhuis dergelijke onderzoeken mag uitvoeren. Een woordvoerder van de politie bevestigd het voorval eveneens en benadrukt dat Sasinutta geen wet heeft overtreden maar dat de politie zich er zeker van wou stellen of de mevrouw geestelijk wel in orde was. Dit voorval ontwikkelde zich nadat Sasinutta weigerde zichzelf te identificeren op het podium en de monarchie opriep om ‘het Thaise volk te steunen’ en het verzoek aan de vorst om op 22 mei het volk te steunen, tijdens het 4 jarig jubileum van de machtsgreep door de junta.

In het ziekenhuis vroegen zij haar waarom ze meedeed aan de protesten, waarom ze denkt dat de Thai niet gelukkig zijn en welke problemen Thailand volgens haar heeft. Naast deze vraaggesprekken zijn er bloed en urine onderzoeken uitgevoerd. Sasinutta verklaart aan de pers dat ze nooit had verwacht om aan een dergelijke behandeling onderworpen te worden en dat zij zeker niet gek is.

Bron: www.khaosodenglish.com/politics/2018/05/10/woman-held-drugged-at-mental-hospital-after-speaking-at-rally/

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Vrouw opgenomen in psychiatrisch ziekenhuis na ‘abnormaal gedrag’ tijdens demonstratie”

 1. teun zegt op

  Zo doe je dat natuurlijk met diegenen, die een afwijkende mening hebben. Als je mening afwijkt (!!??!!) moet je hoognodig worden onderzocht. Toch? Iedereen is immers blij met huidige “regering”, die elk jaar over afgelopen 2-3 jaar verkiezingen aankondigt en dan vervolgens …..
  Ook de voor volgend jaar aangekondigde verkiezingen zullen niet plaatsvinden, toch?

 2. Jasper zegt op

  Wow. Gewoon Wow. Een afwijkende mening is, a la China, aanleiding om je te intimideren middels een psychriatische opname. Meer kan ik er niet van maken.

  Doet je toch af en toe denken, over leven in dit land….

 3. theoS zegt op

  Dit soort dingen ga je krijgen in een land bestuurt door een Militaire Dictator en onder de knoet van een junta.

 4. Bertus zegt op

  Het leven onder een dictatuur valt niet mee.

 5. marcello zegt op

  Ja het land van de smiles, maar zeg niet wat je er van vindt en zie wat er met je gebeurt. Nee niet echt een democratisch land

 6. TheoB zegt op

  Er valt wel wat voor te zeggen dat de politie en psychiaters gedacht hebben dat er bij haar wel een steekje los moet zijn om te denken dat zo’n oproep enige zin zou hebben. 😀

  Deze gebeurtenis illustreert maar weer eens hoe de hazen lopen.

 7. ad zegt op

  een groot deel van de bevolking opsluiten gaat niet meevallen ze moeten dan eerst in een rap tempo “inrichtingen” gaan bij bouwen. spreekvrijheid?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website