Villa Hollandia in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
3 juli 2012

De titel klopt eigenlijk (nog) niet, want het verhaal gaat in eerste instantie over Villa Germania in Jomtien bij Pattaya.

Het gaat dus over Duitsers en hoewel het niet de gewoonte is – zeker niet voor mij – om op dit blog over Duitse activiteiten in Thailand te berichten, vond ik het toch wel aardig om hier even aandacht aan te besteden.

Villa Germania

Villa Germania is geen villa, maar een appartementencomplex van 11 verdiepingen in Jomtien. Alle faciliteiten, die een dergelijk complex behoort te hebben zijn er aanwezig en het bijzondere van Villa Germania (of eigenlijk ook weer niet) is, dat er alleen Duitsers een appartment kunnen huren. Vooruit, een Oostenrijker of een Duitssprekende Zwitser komt er ook nog wel in en misschien zelfs nog wel een goed duitsprekende Nederlander uit bv. Zuid-Limburg.

Kijk op de website en mocht het je aanspreken, dan kun je proberen een reservering te maken, maar de kans is uitermate klein, dat het lukt. De appartementen worden meestal langdurig verhuurd aan gepensioneerden en als er al één vrij komt, moet je al over goede connecties in Villa Germania beschikken om er alsnog over te kunnen beschikken. Wat dat betreft is het wachten op de opening van het tweede complex, dat er pal naast wordt gebouwd en in november aanstaande wordt geopend.

Horst 

Horst, een 67-jarige Duitser treedt als een soort beheerder op in Villa Germania. Hij is niet de eigenaar van het gebouw, heeft wel een flink aantal appartementen ervan in bezit, die hij verhuurt. Horst is een succesvolle horeca-ondernemer uit Kiel, die op zijn 50ste naar Thailand kwam en hier in Jomtien een nieuw leven is begonnen. Dat wil echter niet zeggen, dat hij zijn oude leven heeft opgegeven, want Horst is al ruim 30 jaar nog steeds getrouwd met zijn Duitse vrouw. Zij komt elk jaar enkele maanden naar Thailand, maar woont gewoon in Duitsland. Horst beschikt in Jomtien over een nieuwe Thaise liefde en daarbij dan ook nog een “mia noi”. Tja, moet kunnen! Zijn Duitse vrouw maakt er in elk geval geen probleem van, waarschuwt Horst alleen voor zijn gezondheid.

Ingo en Horst

RTL2

Horst is dus een echte bon vivant, wat in Duitsland niet onopgemerkt is gebleven. Nadat er eerst een normale documentaire over hem en Villa Germania is gemaakt en uitgezonden, besloot RTL2 er een 8-delige soapserie van te maken. In een jaar tijd zijn er vele opnamen gemaakt, waaruit dan de serie werd samengesteld. Het kreeg veel aandacht in de Duitse pers – in Duitsland, maar ook hier in Pattaya – en je zou het dus een succesformule kunnen noemen.

Soapserie

De serie gaat over het reilen en zeilen in Villa Germania en de Thailandkenner zal opmerken, dat alle cliché-onderwerpen aan bod komen. Het goedkope leven, het mooie weer, het strand, de Thaise dames, barbezoek, enz. enz. Horst en zijn maatje Ingo zijn “in actie” te zien in Walking Street, tijdens het waterrijke Songkran Festival, tijdens een ritje op een olifant. Daarnaast maken zij nog uitstapjes met hun Thaise dames naar Koh Chang en een uitgebreide rondreis door de Isaan.

Alles wordt uiteraard begeleid door luchtige en vooral humoristische (!) teksten. Een mooi voorbeeld daarvan is de actie tijdens het Songkran Festival. Horst heeft al eerder laten blijken, dat hij het niet zo op buitenlanders heeft voorzien (wij, Duitsers onder elkaar!) en zeker niet op Russen. Tijdens een watergevecht heeft hij vooral een stel Russen met water onder schot, die trouwens later gewoon Zweden bleken te zijn. Humor! In de Isaan viert men een verjaardag op Thaise wijze en elders wordt er een nieuw huis traditioneel ingewijd.

Villa Hollandia 

Toen ik een aantal artikelen en websites over Villa Germania had gezien, bedacht ik mij, dat het misschien ook wel iets is voor Nederland. Je zou die serie zo opnieuw kunnen maken met Nederlandse teksten, goed voor enkele avonden TV-plezier en goed voor de bevordering van het Nederlandse toerisme naar Thailand. Ik stel mij hierbij graag beschikbaar als de hoofdpersoon. Qua mentaliteit lijk ik beslist niet op hem en ik ben ook wat minder fors gebouwd. Ik heb wel een maatje hier, die dat laatste ruimschoots compenseert en samen kunnen we er een hele mooie serie van maken.

De Duitse serie is inmiddels met de laatste uitzending op 2 juli afgelopen, maar wellicht – als u de uitzending van RTL2 hebt gemist – komt er nog een herhaling. Ik ben wel benieuwd of er bloglezers zijn, die de serie hebben bekeken en wat hun reactie daarop is.

Hoe dan ook, voor de Nederlandse televisiemakers moet dit een goede tip zijn en ik zie de aanbiedingen voor de hoofdrol in Villa Hollandia dan ook met belangstelling tegemoet.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

40 reacties op “Villa Hollandia in Pattaya”

 1. Wim zegt op

  Stuur enkele verkeersagenten uit Nederland op pad met de Thaise verkeerspolitie.
  Let nu alleen op de reacties en gezichtsuitdrukkingen van de Nederlandse agenten.
  Zeker weten dat je kijkcijfer hit hebt.

 2. peter zegt op

  Ik heb de uitzendingen gezien, ik heb mij meermaals diep geschaamd, voor het gedrag van deze mensen hier in Thailand. Wat een proleten.

 3. Kees zegt op

  Kom zelden of nooit in Pattaya om dit soort figuren niet tegen te hoeven komen, en ik zit er ook niet echt op te wachten dit de huiskamer binnen te laten rollen, ik kan het plaatje zo ook wel invullen. Niet gezien dus.

  • Olga Katers zegt op

   @ Kees,
   Precies 23 jaar geleden, ben ik 1 maal in Pattaya geweest, maar binnen twee dagen waren wij weer vertrokken! Omdat een soort van “Tante Leen”, over het balkon van haar hotel, naar een bekende aan het schreeuwen was, nee dat soort mensen zoek ik niet op in mijn toen nog vakantie in Thailand. Nu woon ik rustig tussen het natuurschoon, 20 km onder Hua Hin.

   • Ruud zegt op

    Olga,
    Ik, en nog vele anderen komen al lang in Pattaya en wonen daar of overwinteren daar. Wij hebben het leuk daar. Jij hebt het zeker ook leuk in Hua Hin. Ik kom eind dit jaar daar even kijken, omdat ik er goede dingen over hoor, maar nooit ben geweest.

    Maar nu even jouw reactie 23 jaar geleden heb je je geergerd aan een mevrouw |”tante Leen type” ( de jongeren die dit lezen weten niet eens wat je bedoelt ). Maar is dat een reden twee dagen Pattaya, 23 jaar geleden en bovenstaand verhaal om daar je neus voor op te halen ( bij wijze van spreken)
    En Kees , aan wie je antwoord geeft komt er ook zelden en die denkt dat die lui zn kamer binnen komen daar. ( grapje )

    Als je geen lange ervaring hebt of iets nauwelijks kent, kunnen jullie toch die ractie niet geven. Er is zoveel meer dan Tante Leen en een Germania flat in Pattaya. Ik heb trouwens het gevoel dat ik altijd Pattaya moet verdedigen. Ik kan ook niets zeggen over jouw ongetwijfeld mooie Hua Hin, hoewel daar ook dingen zullen zijn die jij of ik niet leuk vinden. Das overal zo. En smaken veschillen.

    Veel plezier in Hua Hin en misschien zie ik je wel

    Ruud

    p.s. En Kees waar jij zit, zitten vast ook “figuren ” die ik misschien niet wil tegen komen.

    • Ruud zegt op

     p.s Wilde nog zeggen dat ik dat soort lui ook niet gezellig vind hoor. Maar de meerderheid die ik tegen kom is het wel ( ook duitsers kunnen aardig zijn, ) Mijn kennissen bestaan hoofdzakelijk uit locals..

    • Olga Katers zegt op

     @ Ruud,
     Inderdaad smaken verschillen, en ik woon niet in Hua Hin, maar 20 km eronder, op een steenworp afstand van Pranburi! Een tante Leen type, ach mijn broer woont op de Lindegracht in Amsterdam hartje Jordaan, als ik daar kom vermaak ik mij kostelijk op de markt etc. De mensen zijn erg open en eerlijk “recht voor zijn raap”.
     Maar Pattaya nee, de Amerikanen waren er ook nog, en ik heb in twee dagen genoeg “overdag” gezien, en er kwam meteen een Thaise dame bij ons zitten met de vraag, of het niet leuk zou zijn als zij met ons meeging.

     En tot slot ik ken mensen die in Pattaya een huis hebben, die ken ik vanuit Nederland, vrienden/vriendinnen van mijn Thaise familie, maar nee geen Pattaya voor mij.

     • ruud zegt op

      Nou prima Olga. Ik ben 3 maanden per jaar in Thailand met mijn vrouw. Onze basis is Pattaya. Van daar uit gaan we soms een paar dagen of twee weken of twee dagen ( ligt er aan ) ergens heen, vandaar nu onze plannen om eens in Hua Hin te kijken. Fijn dat je het daar goed hebt. Wij hebben het in Pattaya ook fijn. Kwam ik zo af en toe maar een Tante Leen tegen. hihihi. Veel plezier en woongenot op je stekkie.
      Ruud

    • Kees zegt op

     Beste Ruud, je hoeft je helemaal niet te verdedigen, als jij je vermaakt in Pattaya is dat toch prima? Ook ga ik er niet klakkeloos van uit dat jij ook met gouden ketting, matje, getattoeerde armen en Singha shirtje en trots als een aap met een Isaanse dame van minimaal 20 jaar jonger aan de arm daar rondloopt, simpelweg omdat je daar graag tijd doorbrengt. Sterker nog, uit een verhaal van je op dit blog meen ik begrepen te hebben dat je daar gewoon lekker met je NL partner overwintert, supermarkt met westerse producten lekker dichtbij, wat landgenoten in de bar, allemaal lekker knus en gezellig. Prima toch, als je daar naar op zoek bent?

     Toch kunnen we er niet om heen dat Pattaya grote groepen fout volk aantrekt. Foute Thais en foute farangs. Het stadje heeft niets met Thailand te maken, zoals Benidorm niets met Spanje van doen heeft. Als je je daar niet aan stoort, prima. Maar de weinige keren dat ik er ben zie ik altijd weer dingen waar ik niet vrolijk van word. En met mij vele anderen, wij mogen onze mening toch ook ventileren?

     Het Pattaya promotie team dat reageert op dit blog meent keer op keer Pattaya te moeten verdedigen op een wijze die de katholieke missionarissen niet zou misstaan; mensen die Pattaya mijden als de pest hebben het allemaal niet begrepen, ze kennen Pattaya niet, er is nog zoveel meer te doen in Pattaya, etc. etc. De kritiek op Pattaya wordt vaak persoonlijk opgepakt, en ik kan me niet altijd aan de indruk onttrekken dat in dat geval met name de in een Pattaya bar opgeduikelde partner en de daar opgebloeide al dan niet prachtige relatie in bescherming genomen wordt. Maar daar kan ik me in vergissen.

     Ik denk dat smaken gewoon verschillen, laten we het daar op houden.

     • Olga Katers zegt op

      @ Kees,
      Je schrijft precies zoals het bij mij voelt. Gelukkig hoef ik, en wil ik niet mijn eigen plekje hier in Thailand verdedigen. Want heel Thailand is adembenemend op een paar plaatsen na, waar ik mij niet Happy voel.

      Net zoals Benidorm, ben ik nog nooit geweest, gewoon om dat het voor mij geen Spanje is, ik ga liever naar de Sagrada Familia van Gaudi etc..

      En zeker na vele reizen over de hele wereld, denk ik toch wel dat ik, een idee heb gekregen wat er te koop is, en daarom mijdt ik de, toeristische plaatsen zoveel mogelijk.

     • Ruud zegt op

      OK Kees en Olga kan met jullie meedenken, We zitten niet zo ver uit elkaar. Alleen het beeld dat je schets van mij en mn vrouw Kees, is een verkeerd beeld. ( supermarkt met westerse producten lekker dichtbij, wat landgenoten in de bar, allemaal lekker knus en gezellig. ) Supermarkt OK. Hoeft niet per se westers te zijn. In het geheel niet in de bar en zeker niet met landgenoten. Knus en gezellig doen we zelf. Niks mis mee toch.

      Wij zijn einselgangers, die veel met plaatselijke mensen op trekken. We hebben daar na 15 jaar al veel vrienden. Natuurlijk ontmoeten we Nederlanders, maar gaan er niet echt mee om ( zoals die mensen samen in de villa) hahaha.
      En nee geen ” gouden ketting, matje, getattoeerde armen en Singha shirtje en trots als een aap met een Isaanse dame “, ook dat niet.

      Dus valt het toch wel mee.. En ja ik verdedig Pattaya zo af en toe, omdat dikwijls mensen oordelen die het absoluut niet weten . ( ik bedoel 5 dagen vakantie ieere nacht Walkingstreet en overdag uitslapen. Thuis gekomen zeggen dat het een hoerenstad is.

      Wij inden het een bruisende en ook gezellige stad. Zal het niet meer doen.

      Ben het wel met Olga eens als ze zegt ; ….Want heel Thailand is adembenemend op een paar plaatsen na, waar ik mij niet Happy voel. Dat hebben wij ook.
      Pattaya is onze basis en daarnaast zien we heel veel mooie dingen van Thailand.
      Ok Olga Ok Kees Fijn verblijf daar en even praten helpt toch wel eens.

  • bacchus zegt op

   @Kees, je hebt niets gemist. Werd op deze soap gewezen door vrienden uit NL. Ik heb stukjes bekeken. Oordeel: genante en soms respectloze onderbroeken lol voor minderbegaafden en zwakzinnigen. Het bekende puberale gedrag van 60-plussers in hun 2de jeugd gepaard met de nodige aanpassingsproblemen, vandaar dat ze ook samenhokken in een woontoren die waarschijnlijk is overgevlogen uit het voormalige Oost Duitsland. Ik neem aan dat het strand van Pattaya tegenover deze ghetto inmiddels ook veranderd is in een maanlandschap of zouden ze een grote gemeenschappelijke kuil hebben? Gemutlichkeit muss sein!

   • cor verhoef zegt op

    Prachtige reactie Bachus. Ik kon er ook niet meer van maken, van deze droeve klucht. Ik heb een recensie geschreven, die morgen (volgens mij) geplaatst wordt. Alleen voor TB-gangers 😉

 4. Rob V zegt op

  Een Germania huis? Ik moet er niet aan denken om in een appartementencomplex vol landgenoten te wonen. Klinkt toch een beetje als een “nejaarden flat vol vieze oude mannetjes” die dan natuurlijk na jaren verblijf nog geen woord van de lokale taal spreken en dagelijks eten uit hun thuisland willen nuttigen. Integeren? Nee, totaal niet. En dan wel afgeven op “die buitenlanders”. Sneu op zoveel cliche’s en foute stereotypes bevestigd te zien worden. Nu moet iedereen zelf weten wat hij of zij doet, als je in een fatsoenlijk complex vol landgenoten wil wonen en af en toe eten van thuis wilt eten dan moet iemand dat zelf weten, maar een beetje integreren mag toch wel verwacht worden?
  Maar er 2 vrouwen en 1 mia noi op nou houden is wat mij betreft toch een brug te ver. Zullen zijn vrouwen er ook extra partner op na houden? Ik mag het hopen.

  Een Villa Hollandia met een wat warmere, socialere mentaliteit zou dan wel weer aardig zijn. Maarja, zo’n programa verkoopt natuurlijk beter als het vol foute stereotypes zijn, ook al zijn dat er maar een handje vol. Dus ik ben bang dat er geen normaal leuk , educatied, grappig en ontroerend programma van de grond zal komen.

  • Sir Charles zegt op

   Kom dikwijls in Pattaya maar moet er niet aan denken om me dagelijks tussen de mouwloze hemden -veelal met opdruk van een biermerk- te begeven.
   Gelukkig is Pattaya meer dan dat en zo’n soapserie laat ik dus gaarne aan mij voorbijgaan. 🙂

 5. cor verhoef zegt op

  Villa Sauerkraut. Ik ga toch eens op Youtube kijken of iemand een aflevering gedownload heeft. Ja hoor, verdamft nochmal en de serie heeft als ondertitel “Forever Young” (uiteraard met behulp van een wekelijks familiepak Viagra, maar dat terzijde). Ik ga er vanavond thuis eens lekker voor zitten. Ik ga er een lekker Teutoons avondje van maken. Hebben ze bratwurst bij Tops?

  • cor verhoef zegt op

   John, ik heb zojuist wat compilaties zitten bekijken op Youtube. Een hele aflevering is helaas niet gedownload, hoewel…helaas? De compilaties spreken echter al boekdelen. Ik ga eens kijken of er een recensie van in elkaar te freubelen valt 😉

 6. Peter Holland zegt op

  Valt me op dat iedereen zeer negatief is over het wel en wee van onze oosterburen.
  Er is plaats voor iedereen, gun een ander toch ook een pleziertje, of andere levensstyle, waarom nu weer roomser zijn als de paus.
  Dit is nu weer typisch Nederlands, Shame on you
  Ik hoef zelf ook niet in een flatgebouw vol Duitsers (ook Nederlanders) te zitten, en kom ze zelfs liever niet te vaak tegen, maar iedereen is niet hetzelfde als ik, dus ieder doet maar wat hem goed dunkt, zelfs als hij er 20 mia nois op na houd.
  Niet reageren en negeren en een omweg maken is mijn devies als je luidruchtig of prominent aanwezig volk tegen komt.
  Alleenrecht op vermaak of levenswijze is niet alleen aan oerconservatieve Nederlanders voorbehouden.
  Waar blijft onze tolerantie?

  • ruud zegt op

   Och Peter Holland,

   als je jarig bent en je familie komt, zit je ook met een huis vol “Hollanders” ( flauw grapje ) Ben het overigens wel helemaal met je eens.
   Ruud

 7. peter zegt op

  Peter Holland schrijft:
  Er is plaats voor iedereen, gun een ander toch ook een pleziertje, of andere levensstyle, waarom nu weer roomser zijn als de paus.

  Dus oude mannen van 66 jaar die op straat open en bloot staan te tongen met hun veel jongere mia noi moet kunnen??

  Ik ben ook voor tolerantie, maar een beetje fatsoen kunnen we toch ook in acht nemen, of niet? Volgens mij heb jij de uitzending niet gezien. En bij die fatsoens hoor je ook een bepaalde kledings keuze in acht te nemen. Soms zie ik “oudere jongeren” met een ontbloot boven lijf in restaurants eten, zum kotzen denk ik dan, en met mij vele thais ook!!

  • Peter Holland zegt op

   @Peter

   Jazeker Peter, dat moet allemaal kunnen, en er vallen in ieder geval geen doden of gewonden bij, het is enkel en alleen een liberale levensstyle, het leven is nu eenmaal geen einheitsbratwurst:)
   Als er mensen zijn die zich hier aan storen is dat uiteraard ook hun goed recht.
   Gewoon een andere kant op kijken als het je te zeer aan de ogen (of je ziel) doet.
   Het enige alternatiief is helaas ergen heen gaan waar je deze figuren niet tegenkomt.
   Saudi Arabie, Noord afrika etc… Proost

   • peter zegt op

    @Peter ik ben er tegen om de lokale bevolking te schofferen door gedrag. Als jij dat anders ziet is dat natuurlijk jou keus. Met ontbloot bovenlijf rondlopen staat voor mij gelijk aan vrouwen met burka in Nederland, maar met burkas hebben de meesten “ontblood bovenlijf lopers” wel problemen !
    Woon jij in Thailand peter? Dan zul je onderhand wel weten dat de Thaise bevolking er een grote hekel aan heeft hoe veel mensen zich hier gedragen.
    Vergeet niet dat wij gast zijn in dit mooie land, laten we ons ook een beetje aan de normen en waarden van het land houdden waar we wonen. Dat verwachten ze in Nederland ook van de “medelanders”.

    • Herbergier zegt op

     Hier in de Isan (is ook Thailand) is het in de steden verboden met ontbloot bovenlijf op straat te lopen.

  • Sir Charles zegt op

   Tsja, helaas zijn er van die lieden die dergelijke attitudes menen te kunnen permiteren en daarmee hun uiterste best willen doen het negatieve vooroordeel wat leeft over Thailand te willen bevestigen.

   Anderen moeten niet zo zeuren dan kijken die moraalridders maar de andere kant op en de Thai moeten al helemaal niet zeuren want door hun aanwezigheid zijn zij toch immers dé farang die door hun aanwezigheid aldaar de Thaise economie een handje helpen.

   Walgelijk!!!

 8. Leo zegt op

  Vind die Duitsers wel slim hoor, nu al 1 villa Germania en een 2e in aanbouw. Hebben ze lekker hun eigen plekkie want zo als het er nu uitziet is het wellicht binnenkort villa Russia
  in heel Pattaya inc. Jomtien.

  • M.C.Veen zegt op

   Ja ik vind het ook prima Leo 🙂
   Mensen zijn in de kern gewoon bang, dat lijkt me duidelijk.

   Ja de Russen… Nou dan kunnen we wel een nieuw topic starten.

 9. Willem van Doorn zegt op

  Als er een villa Hollandia komt, wil ik onmiddellijk geinformeerd worden waar precies. Opdat ik met een zeer grote boog erom heen wil lopen.

 10. M.C.Veen zegt op

  Als ik iets niet wil, dan is het wel tussen alleen maar mijn “eigen soort” zitten. Dan blijf ik toch gewoon thuis in Nederland? Ik woon bijna in een Thai hier in Chiang Mai. 400 kamers teld ons gebouw en 98% is Thai (dank ik). Dat maakt het bijzonder om hier te wonen. Dat is mijn avontuur. Ook als ik geld zou hebben ga ik geen stukje Rotterdam aan de Ping creeeren.

  Ik dacht eerst waar gaat dit over (nergens over?). Toen een persoon in beeld kwam en de show/soap kreeg het wat zin.

  Ik denk dat je die Hollandse soap gewoon moet opstarten Gringo, met een paar mensen krijg je dat zo voor elkaar.
  Ik zou dan a la VPRO met iemand die heel droog praat tijdens zijn interview te werk gaan. De personen in beeld denken dat het serieus is, maar thuis zie je het “drama”.
  Alleen wil je dan niet gezien worden als je het begrijpt hahaha.

  Ik heb het niet gezien trouwens om nog te antwoorden maar als ik Peter zijn reactie zie ben ik bang dat ik daar ook op uit kom.

  Ja en al die reacties over Pattaya begrijp ik wel, Phuket is er nog één denk ik.
  “Love it or Leave it” is een mooie tekst, die gaat niet alleen op voor New York.

 11. Peter Holland zegt op

  Ik heb de eerste 2 afleveringen van de beide Duitse heren en hun vrienden gezien.
  Het is mij een raadsel dat sommige mensen hier geshockeerd door raken, van welke planeet kom je dan? of is dit je eerste keer Thailand? Na uit Spanje te zijn gevlucht, voor bratwurst geweld?
  Het zijn slechts 2 verwende grote kinderen, maar is dit een misdaad?
  Ook heb ik nog geen mensen met ontbloot bovenlijf mogen aanschouwen, behalve een Rus met spierballen, en wat mensen tijdens het songkran gebeuren maar sowhat?? Dit is Pattaya!, er was overgens wel een Thaise dame die haar achterwerk liet zien, Jongens wat was ik geschockeerd!
  Als sommige TB bezoekers menen dat er vooral in de tropen in 3 delig kostuum moet worden gelopen, of in ieder geval in een lange broek en hemd met lange mouwen, dan schiet ik toch echt in de lach.
  En dan nog het feit dat de Thai hier geschoffeerd door zouden raken doet mij in een spontane lachbui rollend over de vloer belanden.
  Wapper maar met een paar briefjes van 100 baht, dan is die emotionele schade snel genezen.
  Maargoed nog 6 delen te gaan, ik vermoed dat ik hierbij in slaap val, wat een saaie serie.

  • peter zegt op

   @Peter heb je ook gezien hoe de heren een tempel binnen lopen en voor de grap op de grote trom een rondje staan te drummen?? Grappig he!

   • peter zegt op

    @Peter nog even een aanvulling, u merkt op dat u nog geen mannen met ontbloot bovenlijf heeft gezien. Dit heb ik ook niet beweert, ik heb geschreven dat het mij maten loos(en met mij ook de thaise bevolking) dat er sommige mensen rondlopen met de arrogantie, ik geef veel geld uit, dat ze menen met ontbloot bovenlijf in restaurants kunnen zitten.

   • Peter Holland zegt op

    Nee, nog niet gezien, maar gaat zeker gebeuren, nog 6 delen te gaan.
    Tja dat het olifanten in de porseleinkast zijn is mij ook wel duidelijk.
    Maargoed dit schijnt vermakelijk te zijn op de Duitse TV, Net als de tokkies in Nederland.

 12. Kees zegt op

  @Peter Holland

  ‘Als sommige TB bezoekers menen dat er vooral in de tropen in 3 delig kostuum moet worden gelopen, of in ieder geval in een lange broek en hemd met lange mouwen, dan schiet ik toch echt in de lach’ – veel Thais kunnen zich wel fatsoenlijk kleden en vragen zich toch echt af waarom die ‘rijke’ farangs er toch zo armoedig bijlopen.

  ‘En dan nog het feit dat de Thai hier geschoffeerd door zouden raken doet mij in een spontane lachbui rollend over de vloer belanden’ – ach, geschoffeerd…als je Thais spreekt pik je nog wel eens wat op over wat de Thais erover te melden hebben en dat is niet bijster positief.

  ‘Wapper maar met een paar briefjes van 100 baht, dan is die emotionele schade snel genezen’ – dat klopt dan weer wel. Maar als dat je mentaliteit is als je in een relatief arm land op bezoek gaat dan zegt dat meer over jou dan over de Thais.

  Verder wens ik je veel plezier toe in Pattaya! Zolang je de biljetten maar laat wapperen (ik hoor dat bruine flappen beter werken dan rode) zal dat ongetwijfeld lukken!

  • Peter Holland zegt op

   @Kees, Alles galant am strand mit bratwurst.

   Ach ik heb ook met het verstrijken van de de jaren, soms ook met lede ogen aan moeten zien dat er mensen rondlopen die ik liever ga mijden, maar de realiteit is dat je dan dagwerk hebt, en de aangename dingen van het leven dreigt te vergeten.
   Maar dit is nu eenmaal door de tijden zo gegroeid , en op een gegeven moment raak je hier aan gewend.
   Pattaya is een soort vrijhaven, en totaal niet te vergelijken met andere plaatsen in het mooie Thailand.
   Maar als de burgemeester het al sinds jaar en dag niet lukt de boel op te schonen, dan kun je het wel vergeten, dit zou immers ook discriminatie zijn, want er worden geen strafbare feiten gepleegd.
   Alles draait om geld en wat er in het laadje komt, dan kun je wel hoge normen willen hanteren, maar als dat weinig oplevert is het snel gedaan met de zaken.
   Overgens ik noem dit soort ”sterk aanwezig gedrag” van sommige mensen, wat inderdaad niet altijd even galant is ”badplaatsmentaliteit” en dat kom je overal op de wereld tegen.
   Ga naar Bangkok of een andere plaats in Thailand zitten en je hebt vrijwel nergens last van, overgens ook in Pattaya en omstreken zijn genoeg plekken waar je aangenaam kunt vertoeven.
   Om altijd maar weer met het vingertje te wijzen al ware het de strenge schoolmeester van vroeger, zet geen zoden aan de dijk.
   Je moet je niet ergeren aan zaken die je toch niet kunt veranderen, Go with the flow! Anders ben je een soort Don Quichot die tegen windmolens vecht.
   Maargoed het hierboven beschreven is op TB al zo vaak besproken, veel mensen kunnen maar geen (tijdelijk) afstand doen van het pakket ”fatsoensnormen” wat zij uit huis hebben meegekregen, dit moet en zal worden meegenomen en geventileerd worden zodra men de Nederlandse grens over gaat.
   Gelukkig ben ik een soort kamelion, en ga gemakkelijk een gesprek aan met mensen van totaal van verschillende pluimage of komaf.
   Ik heb geleerd dat je dan een stuk gemakkelijker leeft, maar ik weet het, niet iedereen kan dat.

   Oh ja, ik draag vaak nette korte broek en Hawaii shirt, omdat dat lekker Komfortabel zit in de tropen, als ik het goed begrijp dan gaat er als het aan sommige (Nederlandse) farang mensen ligt, een soort kleding en moraal politie komen?? (Net als in Iran)

   Leven en laten leven is mijn motto, en bovenal: Clean up your own backyard

   • Kees zegt op

    Da’s een heel verhaal, en je haalt er nogal wat zaken bij. Vingertje zwaaien, dingen willen veranderen, hoge fatsoensnormen hanteren, je ergeren aan de Pattayanen, tegen windmolens vechten? Nee hoor, ik observeer slechts en leef en laat leven is ook mijn motto. Go with the flow inderdaad, alleen gaat mijn flow met een hele wijde boog om Pattaya heen. Ik vind het juist prima dat deze in mijn ogen droeve ellende zo geconcentreerd is.

   • bacchus zegt op

    @Peter, mijn motto is ook “leven en laten leven”, maar dat betekent bij mij niet dat ik hiervoor mijn fatsoennormen (tijdelijk) aan de kant zet; zeker niet voor het puberale, soms onbeschofte gedrag van een groep peno-pauzers. Ik vind het altijd frapant hoe het gedrag van sommigen wijzigt bij het overschijden van de grens van hun thuisland, zeker als zij naar landen afreizen waar zij menen een andere status te hebben c.q. te krijgen als gevolg van een wat beter gevulde portemonee. Plotseling denken zij zich zaken te kunnen veroorloven die in hun thuisland niet eens in hun bekrompen brein zou zijn ontsponnen. Waarom? Omdat ze dan meteen buiten de groep vallen en voor a-sociaal worden gebrandmerkt. Zo gauw dit soort latent a-socialen de rijksgrens overschrijden, menen zij meteen het voor deze heren knellende pak der fatsoennormen te mogen afwerpen. Dit gevoel en gedrag wordt nog eens versterkt als zij zich voegen bij soortgenoten (of zijn het lotgenoten). Gelukkig klonteren dit soor sociaal zwakbegaafden graag bij elkaar zodat de schade voor de rest van de maatschappij beperkt blijft. Een mooi voorbeeld is ons hier gegeven: Villa Germania en omgeving. Nu nog kijken of of er een muur omheen kan.

    • cor verhoef zegt op

     Bachus, je kunt mij niet zien maar ik heb zojuist een staande ovatie gegeven voor deze reactie. Beter en treffender had ik het niet kunnen verwoorden. Hulde!

    • Peter Holland zegt op

     Moderator: Deze reactie is afgekeurd: kwetsend.

 13. ik ken de mensen een beetje en gelijktijdig met hun , hier in Pattaya Oost een aantal uitzendingen gezien , bij een Oostenrijks restaurant . Met deze mensen en nog een paar van de bewoners , is helemaal niks mis mee. ieder moet weten dat zo’n soap, strak geregisseerd wordt. Alles is ook een beetje fake en natuurlijk zal de Duitse reiswereld , via RTL, ook hier iets mee te maken hebben . Die excursies hebben ze misschien al 10 jaar terug eens gemaakt , maar nu in opdracht , zoals alle handelingen bijna geregisserd zijn. [ook in de tempel] Bij het bekijken van de uitzendingen is ook hun Thaise vrouw en die lachen er mee. dat ze in Duitsland ook nog een vrouw hebben, is al lang heel gewoon [we kennen allemaal nog onze Bernhard en Juliana wist het ook.] dit maar als een overbekend voorbeeld en kijken en dollen met eem mooie leuke Thaise vrouw, doe er hier heel velen. Ook ik , hier kan het, in Nederland kan je er voor klappen krijgen.
  Dus niks mis mer die serie , ik lach erom , en de ene houd van een serieus boek, maar veel meer lezen de Revue en de Panorama.
  En bekijk eens de kijkcijfers van GST etc. En wil je niet kijken er zijn nog honderden andere zenders.

 14. Frank zegt op

  Wat ben ik toch blij dat ik ergens in Naklua woon. Ik durf in Nederland eigenlijk niet Pattaya te noemen. Reactie: Oh jaaaaa.
  Al dat gehannes over Duitsers die gezamenlijk het naar hun zin hebben…weer niet goed !
  En dan een film maken ? Gelukkig kan mij TV ook uit. Jammer dat dit blog nu volgens mij een soort vrijetijdsbesteding is geworden om vooral maar wat te schrijven.
  Afgezien van de vele nuttige informatie.

  Frank F


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website