Thailand heeft de export naar China weer opgestart

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
20 juli 2020

Na een lange tijd van stilstand en vertraging van de export van agrarische producten, is er een nieuwe weg gevonden om goederen weer naar China te vervoeren en zo de export op te starten. Hiervoor moet Thailand verschillende obstakels omzeilen om zo hun producten snel en efficiënt naar China getransporteerd te krijgen.

 

China is Thailand’s grootste afnemer op het gebied van landbouwproducten en voeding. Omdat Thailand niet aan China grenst werden bederfelijke goederen zoals groenten en fruit van Thaise landbouwbedrijven en pakhuizen door vrachtwagens via Vietnam en Laos vervoerd. Ook werden schepen en vliegtuigen gebruikt, maar deze routes zijn door de Covid-19 crisis te omslachtig. Het leidde tot vertragingen en bij schepen gaf het veel omslachtige handelingen vanwege de grenscontroles.

Om het een en ander te omzeilen is Thailand begonnen met een “2-fasen “systeem. De producten worden naar Vietnam getransporteerd. Daar worden ze in containers overgeladen in goederentreinen, die de levering aan China voltooien. Het klinkt eenvoudig maar deze vorm van transport is een primeur voor Thailand.

De viceminister van landbouw heeft veel vertrouwen in deze nieuwe werkwijze.

Bron: The Thaiger

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website