Poshtels in Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond, Hotels
Tags: , , , ,
8 december 2018

Weet u wat een “poshtel” is? Tot voor kort wist  ík het in ieder geval niet, maar heb het woord “ontdekt”. Mocht u er nog nooit van gehoord hebben, dan vertel ik u, dat een poshtel een luxe hostel is, waar de stijl en het comfort van een boetiekhotel gecombineerd wordt met de prijs en sfeer van een hostel.

Volgens Lonely Planet is de opkomst van de poshtels een onweerstaanbare trend over de hele wereld.

Trend

Lonely Planet: “Een steeds toenemend aantal prijsbewuste maar veeleisende reizigers verwacht iets radicaal beter dan een door bedwormen besmeurde kooi in een groezelige slaapzaal vol met snurkende backpackers; ze willen een goede prijs en toch verfijnde en unieke plekken om te verblijven. Poshtels bevinden zich vaak in intrigerende oude gebouwen, leggen de nadruk op design en bieden ruime, schone kamers, freebies en extraatjes, coole bars, eersteklas restaurants en misschien zelfs een lounge op het dak of zwembad – en dat allemaal tegen een betaalbare prijs”

Poshtels in Bangkok

Ik kwam de term voor dit nieuw soort hostel tegen in een leuk artikel op de website van The Big Chilli, dat als titel heeft : “Heritage buildings transferred into poshtels for flashpackers”. Er zullen nog wel andere soorten poshtels zijn, maar de nadruk in dit verhaal ligt op poshtels, die gevestigd zijn in gebouwen, die niet meer gebruikt werden voor hun oorspronkelijke doel.

Voorbeelden

Het verhaal begint met het Prince Theater, dat in 1912 geopend werd als een Chinese Opera House en later een bioscoop werd. Nu is het een poshtel met de naam Prince Theatre Heritage Stay Bangkok. Niet ver daar vandaan vindt u The House of Phraya Jasaen, een boetiekhotel, dat bestaat uit zeven oude winkelpanden

In het artikel worden nog meer poshtels genoemd, zoals Inn a Day, Sala Rattanakosin, The Canal Hostel en nog meer.

Lees het artikel en zie de foto’s op www.thebigchilli.com/ en voor bijzonderheden als prijs, locatie e.d. zoekt u via Google: poshtels in Bangkok.

1 reactie op “Poshtels in Bangkok”

  1. Mooie Noi zegt op

    In Bangkok verzinnen ze ieder maand een nieuw concept omdat de stad uit mekaar klapt van de toeristen.
    Denk je echt dat je een “NASA” schuim matras krijgt omdat je meer betaald in een hostel waar ze wat planten hebben gezet en het een ” Lodge” ipv een guesthouse hebben genoemd? De bezetting in de hotels is zo MEGA dat je eigenlijk altijd maar moet afwachten of de schoonmaakploeg een goede of een slechte dag heeft gehad.
    Ik snap, een schoon laken doet wat maar laat je niet in de luren leggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website