Als je afgaat op hoe op verschillende forums over Thaise mannen geschreven wordt, dan moeten dat wel duivelachtige wezens zijn. Ze beschikken over geen enkel positief kenmerk als je de commentaren mag geloven. De Thaise man is een zuiplap, hij gebruikt yaba, hij haat zijn vrouw en slaat haar regelmatig bont en blauw. Hij is een nietsnut, die ook zijn kinderen mishandelt en er dan uiteindelijk vandoor gaat met zijn “mia noi”.

Dat is nog niet alles. Thaise mannen gokken en bedriegen en leven van de inkomsten van de Thaise vrouwen, zonder wie de economie van het hele land in duigen zou vallen. Ze genieten van een superieure positie in de samenleving die ze absoluut niet verdiend hebben.

Als één van hen ruzie krijgt met een vrouw op straat, zullen de anderen een andere kant op kijken en die vrouw niet te hulp schieten in een benarde positie. Zij komen alleen in actie als de kans zeer groot is, dat zij een tegenstander makkelijk aan kunnen of in een groepje een weerloze slachtoffer zodanig toetakelen, dat die kronkelend op de grond om genade zal smeken.

Het zijn opmerkingen, die bij een aantal buitenlanders gemeengoed zijn, maar blijk geven van onwetendheid en racisme. Om de één ​​of andere reden zijn de vrouwen van Thailand begiftigd met alle zegeningen, terwijl de mannen gehekeld worden voor alles wat er mis is met het land.

Realiteit

De realiteit is, dat een groot aantal buitenlandse mannen, die dit soort opmerkingen maakt zelf niet veel beter zijn. Het is het aloude verhaal van een pestkop, die zich verschuilt achter zijn toetsenbord en daarbij niet nalaat zijn westerse superioriteit ten toon te spreiden. Hij is immers sterker, moediger, moreler en slimmer, kortom in elk opzicht superieur aan de Thaise man. Zou het op een eerlijk gevecht van één op één op de vuist komen tussen een Thai en een farang dan zou die Thai al gauw om zijn moeder roepen, want hij maakt geen enkele kans tegen een westerse man.

Velen gebruiken die onzin over de Thaise man zo vaak, dat ze het zelf gaan geloven en maar al te graag nieuwkomers meeslepen naar hetzelfde niveau met hun banale retoriek.

Oorzaak

De oorzaak is waarschijnlijk onkunde en domheid. De buitenlander in Thailand kan geen beroep doen op de rechten, die hij in zijn thuisland had, worstelt niet alleen met de taal, maar ontbeert ook de fijne kneepjes van de Thaise cultuur, waardoor zij de behoefte hebben om zich af te zetten tegen de Thaise man. Zij horen verhalen over de “slechte Thaise man” van barmeiden en nemen dat, zonder zich af te vragen of het op waarheid berust, voor zoete koek aan. Zij wijzen op de sensatiezucht van het nieuws als rechtvaardiging voor hun standpunten, want er is altijd wel een Thaise man in het nieuws, die zich ten opzichte van zijn vrouw slecht gedraagt, een kind mishandelt of zijn vrouw en moeder van zijn kinderen eenvoudig vermoordt.

Uiteraard bestaan er genoeg van deze verhalen waarbij de Thaise man geweld gebruikt, liegt en bedriegt, maar het is onjuist en niet fair om dat voor alle Thaise mannen te generaliseren. De kwaadsprekers zouden eens moeten nadenken of het niet zou kunnen zijn, dat de overgrote meerderheid van de Thaise mannen goede echtgenoten en goede vaders zijn. Zou het bij de pestkoppen niet in hun hoofd opgekomen zijn, dat het algemene beeld van de Thaise man anders is dan zij denken?

Immers, net als overal elders in de wereld vindt men goede en slechte mannen, maar ook in Thailand bestaat de overgrote meerderheid van de mannen uit goede en eerlijke mensen. Het is de moeite waard om ze te leren kennen.

Waar komt het vooroordeel vandaan?

Veel westerse mannen worden aangetrokken tot de barscene in Thailand en het zijn niet alleen de vrouwen van de bars dat hun inzicht geven op de Thaise man, het zijn ook de mannen zelf in dat wereldje. Zij zien de souteneurs, die hun vriendin afleveren om ’s nachts te gaan werken. Zij zien een deel van de samenleving dat nauwelijks representatief is voor het hele land. Ze hebben bijna geen contact met de Thaise middenklasse, laat staan ​​met de hi-so gemeenschap. Ze vertrouwen op de standpunten van de Thaise barmeiden, alsof hun kijk op de Thaise man representatief voor alle Thaise mannen is.

Eigen ervaring

Ik kom al meer dan 25 jaar in Thailand en ik geef toe, dat ik in het begin ook werd beïnvloed door mijn vele barbezoeken. Mijn kennis van de slechte Thaise man kwam van de bardames waar ik mee omging. Ik kende nauwelijks Thaise mannen uit andere kringen van de gemeenschap. Maar gaandeweg heb ik talloze Thaise mannen (en ook vrouwen) leren kennen, vooral uit de zogenaamde middenklasse en ik heb geleerd die Thaise mensen te respecteren. Van alle mannen, die ik ooit in mijn leven heb ontmoet – in Thailand of elders – staat de Thaise man voor mij in de “top tien”.

Waarom?

Ik kijk niet altijd door een roze bril, ik zie meer dan genoeg minpunten in de Thaise samenleving. Maar het is wel zo dat ik in Thailand veel intelligente mannen heb ontmoet, die een normaal familieleven leiden met de zorg voor zijn vrouw en kinderen. Ik heb ook veel Thaise mannen ontmoet die zorgdragen voor anderen, hun land, kortom voor de hele Thaise maatschappij. In al die tijd dat ik in Thailand woon heb ik geprobeerd de Thaise man te leren kennen en in feite ben ik daar nog steeds mee bezig.

Tenslotte

Aan de buitenlandse mannen die zo graag afgeven op de Thaise man, zou ik willen vragen of ze ook mannen kennen buiten het enge wereldje van het uitgaansleven? Heb je wel eens geprobeerd een gesprek met zo iemand aan te knopen? Zo niet, probeer het dan eens en je zult zien dat je beeld van de Thaise man danig in positieve zin zal veranderen.

Bron: ingekort en soms vrij vertaald verhaal van onbekende auteur op Thaivisa

Rating: 3.83/5. From 12 votes.
Please wait...

24 reacties op “Een pleidooi voor “de brave Thaise man””

 1. mat zegt op

  Een van de vooroordelen is ook dat de Thaise man lui is, nu wordt er naast mijn apartement een nieuw condo gebouw gebouwd, waar van s´morgen 7 tot sávonds 7 hard gewerkt wordt door zowel mannan als vrouwen, ook in deze hitte. Opvallend veel vrouwen, die echt niet alleen maar vegen, maar ik zie ze ook metselen, en ijzer vlechten, tegels leggen, etc etc. Maar de mannen nemen wel het zware werk voor hun rekening. De gemiddelde leeftijd van de arbeiders is wel erg laag, je ziet bijna geen ouder bouwvakkers!!!

  • Henk vant Slot zegt op

   Denk niet dat er veel Thaien onder die bouwvakkers zijn,en over het algemeen nemen de vrouwen het zwaarste werk voor hun rekening. Ze maken het beton of metcelspecie met de hand aan,en trekken het dan naar boven,de mannelijke Thai gooit het in de bekisting,en gaat op het volgende emmertje zitten te wachten.
   Ben momenteel zelf aan het bouwen,maar het geld wordt meestal opgehaald door de vrouwen van de bouwers,anders wordt het na het werk gelijk omgezet in drank.

 2. John Chiang rai zegt op

  Ik will niet generalieren,maar als ik bij ons in het dorp kijk.dan was ik als thaivrouw met de grootste zekerheid single gebleven. De meeste mannen die ik hier ken,denken alleen maar aan sanuk en zuipen.en zien als ze überhaupt werken,het werken hoogstens als uiterste noodzaak om te (over)leven.
  Voor dat iedereen mij nu meteen aangrijpt,er zullen heus wel vlijtige en serieuse mannen zijn,alleen zijn die op vele dorpen in een minderheid.
  Geheel anders als de meeste farangs na een warme dag graag een biertje drinken,kennen veel Thais geen enkel limit,zodat ze meestal eerst tevreden zijn,als ze stuiter bezopen zijn. Met deze mening ben ik helaas niet alleen,ook mijn Thaivrouw heeft in deze mening de zelfde opvatting.

  • Rob V. zegt op

   Zou het misschien kunnen dat het voor vele om te beginnen al een kwestie van overleven is? Zie maar eens werk te vinden, uitbetaald te krijgen en oh wat mag je blij zijn met 200-300 THB per dag.

   De verhalen van De Inquisiteur geven hier een mooie inkijk op, dat is natuurlijk ook maar 1 perspectief maar te samen met diverse andere geluiden mag toch wel duidelijk zijn dat de plattelander en arbeider het niet bepaald makkelijk hebben:
   https://www.thailandblog.nl/leven-thailand/isaan-leven-deel-1/
   https://www.thailandblog.nl/leven-thailand/isaan-leven-deel-2/
   https://www.thailandblog.nl/leven-thailand/isaan-leven-deel-5/

   Als je lange dagen maakt en nauwelijks rond komt dan is het niet vreemd dat als er wat te vieren is je los gaat (wat het natuurlijk niet okay maakt als je totaal los gaat ). Of zelfs helemaal niet aan de bak komt, in de schulden raakt en het moet doen met wat je in het wild kunt vinden of wat mensen je toestoppen, en je aan de zelf gestookte Lao Khao (เหล้าขาว) ‘wiskey’ raakt.

   Natuurlijk gaat het bij sommige mannen totaal mis, maar als een meerderheid of een groot deel van de mannen zo zou zijn dan zou de maatschappij totaal ontsporen. Zo’n maatschappij zou gewoon weg niet kunnen draaien op alleen de vrouwen. En die vrouwen zouden toch echt niet zich zo laten uitbuiten. Vele gezinnen zouden totaal ontwricht zijn… maar dat beeld zie je niet als je in stad of dorp rondkijkt. Daar zie je toch ook gewoon gezinnen die samen ergens iets eten, inkopen doen of iets leuks doen. Als je bij diverse Thai op visite zou komen kunnen die de schijn ook maar zolang ophouden als man life stiekem toch een misbruikende, aggresieve, luie dronkenlap zou zijn…

   Het kan gewoon niet dat een noemenswaardig deel van de samenleving zo ontspoord en mislukt zou zijn. Ze zijn er, zeker, maar als iemand tegen me zegt ‘Thaise mannen zijn niet goed’ moet ik ofwel lachen om zoveel onzin ofwel medelijden hebben dat die persoon in een van de meest zwaarste krochten van de samenleving leeft.

 3. dirk zegt op

  De kleine economie draait op Thaise vrouwen, zelfs de dames aan de bar vervullen een economische activiteit om hun kleine cirkel draaiende te houden. Waar de auteur gelijk in heeft, is de naar binnen gerichte blik op het uitgaansleven en we vergeten dan dat dit niet meer is dan een schilletje van de werkelijkheid. Als inderdaad het gros van de Thaise mannen er een puinhoop van zouden maken, zou dit land ook voor ons niet leefbaar zijn. De werkelijkheid is, dat natuurlijk veel Thaise mannen trots op hun vrouw en gezin zijn. Overal gaat wel eens wat mis, door wat voor een omstandigheden dan ook, er is natuurlijk een cultuurverschil, maar ook in ons mooie Nederland zijn er nu ook 50.000 verwaarloosde kinderen uit niet optimaal lopende huwelijken. Tot besluit elk verwaarloost of achtergesteld kind, getroffen door verwaarlozing of mishandeling is er een (1) teveel.

 4. PEER zegt op

  Juist Gringo,
  Als je je eigen ervoor openstelt zie je voldoende Thaise mannen die zorg dragen voor hun gezin en de samenleving. Ikzelf woon in Isarn en zie inderdaad van die figuren die ik liever niet als vriend zou uitkiezen.
  Maar het merendeel zijn hardwerkende mannen.
  En niet alle vrouwen uit Oost Thailand zijn barmeiden, maar vrouwen die openstaan voor gelijkwaardige relaties, waarbij ik wél moet vermelden dat ze onderdaniger zijn dan de Westerse vrouw.
  Wij kunnen het leven aan,
  Peer

 5. chris zegt op

  Ik woon in een relatief goedkope condo in een buitenwijk van Bangkok, ga nooit uit en heb mijn ervaring met Thaise mannen dus niet uit het uitgaanscircuit of van bargirls. Laat ik de Thaise mannen schetsen die ik elke dag tegenkom.
  – een vader met een gezin, twee zonen; reguliere baan. Gaat naar zijn werk om 7 en komt terug om ongeveer 8. Fietsfanaat;
  – een vader van een gezin met twee jonge zonen. Reguliere baan; vrouw heeft een buurtrestaurant. Hebben een auto en twee brommers en krijgen af en toe geld toegestopt van opa die abt is in een tempel. (hetgeen niet de bedoeling is van dit gedoneerde geld)
  – een vader met een gezin met een zoon en een dochter. Werkt in het leger en woont hier omdat zijn huis nog niet klaar is. Vrouw werkt ook. Twee auto’s.
  – een 50-er uit Buriram. Heeft vrouw die huishoudster is bij een gepensioneerd generaal van het leger. Zelf geen geregeld werk maar wel elke avond teut tot dronken. Goede kerel maar te vaak op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Heeft in Indonesie in de bak gezeten omdat hij illegaal in de visserij werkte. Zorgt voor zijn kleindochter omdat haar vader voor 15 jaar in de bak zit vanwege moord.
  – een vrijgezelle 40-er. Nooit gewerkt omdat zijn vader en moeder hem zoveel geld en (verhuurd) onroerend goed hebben achtergelaten dat dat niet hoeft. Doet voor de buurt boodschappen en drinkt elke dag zijn pilsje. Als hij dronken is, is hij echt asociaal; zeker in een vreemde omgeving. Hij heeft ze wel alle 5 maar niet helemaal op een rijtje, zeggen we dan in Eindhoven. Noooit gezien in het gezelschap van een vrouw.
  – een 30-er. Geen regulier werk maar zijn vrouw heeft een kapperszaak. Hun kind woont in de Isan bij zijn zuster. Barbecuet wat af voor de buurt. Drinkt elke dag. Is echt te zwaar en heeft problemen met zijn knie maar weigert minder te eten en te drinken. (zoals de dokter hem heeft aangeraden)
  – een zakenman die hier niet woont maar zeker 4 tot 5 keer per week mijn vrijgezelle buurvrouw bezoekt voor een paar uur. Weet niet dat twee andere mannen dat ook doen. Een daarvan, een automonteur, tijdens zijn lunchpauze en een kalende 50-er alleen in het weekend.
  – een jong stel dat allebei werkt, geen kinderen. Hij is yogaleraar. Drinkt matig en alleen stevig als hij een probleem heeft met zijn vrouw. Dat is niet zo vaak overigens.
  – de vrijgezelle nachtwaker. Loopt er geregeld de kantjes van af. Teut op het werk,te laat beginnen, te lang slapen. Geen slechte kerel maar geen zelfdiscipline.
  – eind 20-er, bevriend met een lerares op de basisschool. Heeft rijke ouders in de Isan en doet hier niks. Veel kijken en spelen op het mobiletje, veel bier en eten. Partner in barbecuen. Wacht tot zijn vriendin thuis komt.

  Je ziet, Gringo, de werkelijkheid is meer gekleurd dan jij schildert.

  • Corretje zegt op

   Wij wonen ook in een goedkope condo.
   Veel jonge gezinnen werken allebei, 0verdag is het hier uitgestorven. De vrouw controleert het geld. daar is geen speld tussen te krijgen, Thaise mannen zijn erg creatief: Buiten de condo zijn veel cafe’s waar ze een short time relatie oppikken kost tussen de 300 en 500Bht. Worden meeenomem naar een short time hotel, waar men de auto inrijdt, waar een gordijn voorkomt. Kosten worden per uur berekend. Controle van de echtgenote 0,0
   Oh Oh Ladies (korte klinker) zijn er zat.in een short time hotel zijn ze uit te zoeken. Kosten 300Bht op de kamerprijs.
   Het Thaise leven is en blift een schimmige vertoning. Eem tourist ziet alleen de buitenkant die vaak heel anders is dan de werkelijkheid.

 6. Han zegt op

  Ik ken het thaise uitgaanslegen niet, ken ook geen (ex)barmeisjes ed. Ik woon in een klein dorp met mijn thaise vrouw die getrouwd is geweest met een thaise man en zodra ze zwanger was ging hij vreemd en werd ze mishandeld. Dat heeft ze een aantal jaren vol gehouden en is yoen gescheiden. Zij werkte bij Canon, haar ex man is/was dasr afdelingshoofd.
  Haar zuster idem dito, ongeveer dezelfde omstandigheden.
  En als ik in het dorp om me heen kijk dan krijg ik echt geen psitieve indruk van de thaise man. Niet generaliseren natuurlijk masr ik ben er van overtuigd dat de gemiddelde nederlandse man minder problemen geeft.
  Ik koet hierbij opmerken dat ik over het platteland praat, met het stadsleven in thailand heb ik geen ervaring dus misschien is de mentaliteit daar wel anders.

 7. fred zegt op

  In de bars is het altijd hetzelfde. Thai men no good. Drink Whisky butterfly and boxing me……Her verhaaltje van die mannen zelf krijgen we wel nooit te horen.
  Alle Thaise vrouwen lijken wel heilige madonnas.

 8. jowe zegt op

  Buurman (35 jaar) gezonde kerel, vader, werkeloos.
  Gevraagd om mijn schuurtje te schilderen (6000 baht , +/- 3 dagen werk)
  Ik heb niet gezegd wanneer klaar en wanneer beginnen.

  Antwoord was: geen tijd.

  Vrouwtje van hem elke dag rubberbomen snijden en illegale loterij verkopen om een bestaan te hebben……

  Laat maar, ik pak zelf wel een kwast en roller.

  M.vr.gr.

 9. Wim van Beveren zegt op

  Ik heb op 3 verschillende plaatsen op het platteland gewoond en mijn ervaring is dat 90 % van de thaise mannen daar aan de drank gaat zodra er tijd voor is, en dat is soms on 9 uur smorgens al.
  Dan wordt er een stuk muziek geopend waar dan iedereen in een zeer wijde omgeving verplicht naar moet luisteren.
  Nee, voor mij is de thaise man niet goed, d.w.z de meeste thaise mannen.

  • Danzig zegt op

   Ik woon in het diepe zuiden tussen de moslims en daar wordt geen alcohol gedronken. Zijn dat dus goede mannen?

   • Tino Kuis zegt op

    Danzig, het gaat over Thaise mannen 🙂

 10. Han zegt op

  Dat is hier ook zo, maar er zitten ook een pawr vrouwen bij die smorgens om 9 uur al omvallen van de drank. Niet om aan te zien.

 11. Franky R. zegt op

  Dit verhaal kan men toepassen op meerdere samenlevingen in Azië of Afrika.

  Niet elke ‘vent’ is een vreemdganger en zuiplap, de vrouwen geen heilige boontjes.

  Doorgaans willen de meeste volwassenen een rustig leventje opbouwen met eventueel een gezinnetje.

 12. Bart1962 zegt op

  Mijn schoonbroer, destijds gestudeerd voor ingenieur heeft een mooie job en is goed betaald.
  Zijn studies hebben handenvol geld gekost en werden voor een stuk betaald d.m.v. een bijdrage van mijn vrouw (maandelijks opgeëist door haar moeder).

  Nu is ‘meneer’ 35 jaar oud, woont terug thuis en wordt op handen gedragen door zijn ouders. Hij heeft al enkele relaties achter de rug die wonderbaarlijk allemaal op de klippen gelopen zijn.

  Mijn schoonouders zijn ondertussen op pensioen, hun zoon draagt, ondanks zijn mooie wedde, totaal niets bij aan de maandelijkse kosten. De was en de plas worden wel verzorgd door moeder, evenals zijn dagelijkse maaltijden!

  Buiten zijn werk doet hij helemaal NIETS! Mijn schoonvader, ook al op leeftijd, doet nog alle onderhoud in en rondom het huis zelf. Onze ingenieur steekt er geen poot uit …

  Hij kan drinken als de beste (whisky) en trekt er steevast elk weekend op uit met zijn vrienden. Hij kijkt zeer neerbuigend naar mijn echtgenote en mezelf. Ik betrouw die kerel voor geen haar.

  Ik dacht altijd dat de ouders, eenmaal op pensioen enigzins ‘onderhouden’ worden door hun kinderen. Blijkbaar gaat dit niet op voor hun zoon, enkel de twee dochters (met steun van de farang in huis) zorgen ervoor dat vader en moeder niets tekort komen.

  Tja, van Thaise mannen gesproken … (mijn echtgenote kent veel dergelijke verhaaltjes en beaamt dat dit de grote reden is waarom de Thaise dames zo verlekkerd zijn op buitenlanders – niet enkel en alleen voor het geld maar ook omdat veel Thaise mannen niet te vertrouwen zijn).

 13. Henk zegt op

  Mijn overleden Nederlandse vrouw was geboren in Suriname. Ik ben daar met haar verscheidene malen op vakantie geweest. De inlandse Surinaamse mannen vertonen veel gelijkenis met Thaise mannen. Drinken veel, en de meesten hebben naast hun echtgenotes een “bij vrouw”. Heel gewoon daar. Klimaat is ongeveer gelijk, Zal het daar ook mee te maken hebben? Luchtig gekleed b.v.

 14. Bob zegt op

  Ik herken dat niet in mijn Thaise vriendenkring en bij mijn zwagers.
  De schoonzussen hebben een kantoorbaan of zijn gewoon huisvrouw, de mannen werken in het leger, op kantoor of hebben een eigen bedrijf, houden wel van een glaasje op z’n tijd, maar dat is toch overal in de
  wereld zo.
  Nog nooit gehoord of gezien dat mijn schoonzussen bont en blauw geslagen zijn.

 15. Sjaak S zegt op

  Door mijn vrouw hoor ik vele verhalen en daarbij is er niet veel verschil tussen Thaise mannen en westerse mannen…
  Ons huis wordt op het ogenblik verbouwd en ik ben alleen maar onder de indruk van de mannen die hier werken. Je ziet ze zorgvuldig toegewijd werken. Altijd goed gehumeurd..

 16. PEER zegt op

  Ja Henk,
  Ik heb in m’n jonge jaren in Suriname als dpl militair gewoond.
  Die mannen zijn ‘n ras apart en worden “aanlopers” genoemd.
  Niet alle, maar veel gezinnen zijn “samengesteld”: moeder met 5/6 kinderen, allemaal half- broer of -zus.
  ‘s-lands wijs ‘s-lands eer.

 17. John zegt op

  Mijn ex schoonbroer start met werken om 06:00 uur. 6 dgn/w. Op de middag komt hij over huis om een hapje te eten. Daarna vertrekt hij om op de markt te werken tot ca 20:00 uur. Dan zit de werkdag erop en drink zijn biertje bij het avondeten. 22:00 uur gaat hij meestal slapen. Hij gaat ook nooit weg en zijn gezin is het middelpunt. Mijn nieuwe vriendin is afkomstig van regio Surin en om eerlijk te zijn is zij die het minste beweegt. De mannen van de familie runnen de rijst en suikerriet velden en onlangs zijn ze begonnen met het kweken van vis in putten. De vrouwen houden zich bezig met het weven van Thai silk naast het huishouden.
  Allicht zal elke Thai niet zo actief zijn en zijn er natuurlijk mannen die het iets gemakkelijker zien,maar is dat in de westerse wereld niet? Mag ik hopen dat diegene die die verhalen aan de toog verkondigd ook zo aktief is.
  Mvg,John.

 18. Eric H zegt op

  gisteren een blog over de good, the bad and the ugly onder farang.
  het viel mij op dat alleen de mensen die zich zelf kwalificeren als good reageerden.
  opmerking was hoe goed de farang zich aanpaste in Thailand zonder vooroordelen
  ik lees al deze reacties en het zijn echt europese gedachten van een aziatisch land
  veel vooroordelen en generaliseren
  DE Thaise man bestaat niet net als de belgische of nederlandse man!
  Ik heb geen idee in welke streek jullie wonen, waar jullie normaal zijn en wat voor mannen jullie tegen komen.
  De mannen die ik tegen kom in Thailand werken ,vaak samen met de vrouw.
  Hebben een gezin waar ze voor moeten werken om brood op de plank te krijgen.
  zijn over het algemeen vriendelijk en goed voor hun vrouw
  Ik kijk niet met een roze bril maar ik heb het idee dat sommigen hier een blindenbril op hebben en alleen de slechte dingen willen zien.
  Kijk waar je vandaan komt en je ziet dat mannen in iedere situatie het zelfde zijn.
  Jammer dat er zo gedacht wordt in je nieuwe thuisland en er geen respect voor hebt voor hoe mensen daar (moeten) leven
  Was zelf maar als Thai geboren dan wilde ik je nu weer horen

 19. winlouis zegt op

  Er zijn zowel goede als slechte Thaise mannen. Mijn echtgenote heeft 2 broers, de oudste werkt alle dagen als zelfstandig schilder, dagen van 7 u s’morgens tot 18 u s,avonds. Hij moet ook voor alle boodschappen zorgen, maar heb hem nog nooit dronken gezien.! Hij zelf heeft geen kinderen, er zijn 2 kinderen uit het vorige huwelijk van zijn vriendin. Hij is niet gehuwd maar is een echte vader voor de 2 kinderen van zijn vriendin die nu al 9 jaar bedlegerig is. Mijn schoonmoeder verblijft ook bij hem omdat zij zorgt voor zijn vriendin die volledig hulpbehoeftig is geworden door een herseninfarct. Voordien werkten ze elke dag samen.! De jongste broer is 4 jr. jonger, is een “Leegloper.” werkt alleen als zijn broer hem een dag of 2 meeneemt voor hem toch iets te laten verdienen.! Vanaf het moment dat hij hem durft te betalen is het hopeloos en begint hij te drinken. Heeft jaren een vriendin gehad, maar die heeft hem uiteindelijk ook buiten gekegeld omdat ze het beu was van hem te onderhouden. Hij verblijft nu al een paar jaar in een zelf gebouwd hok op het landgoed van zijn broer.!! Ik ken zulke gevallen ook in Belgie.!! Over heel de wereld zijn er “Goede en Slechte ” MANNEN & VROUWEN.!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website