Lezersinzending: Vanuit Thailand importeren uit de VS

Door Klaas Klunder
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
2 oktober 2016

Het kan soms aantrekkelijk zijn om goederen uit de VS naar Thailand te laten sturen. Soms weigeren bedrijven in de VS buiten de VS zaken te doen. Soms, zie Amazon, kunnen bepaalde artikelen alleen binnen de VS verstuurd worden. En zo zijn er meer oorzaken. Ook is het verzenden via DHL en dergelijke diensten duur.

Het is dan mogelijk gebruik te maken van de Thai express dienst. Dat door Thai gerunde bedrijf zit in San Jose CA. Het verzendt eenmaal per week, op zaterdag, een container met verzamelde spullen die klanten in die week aan hen hebben laten bezorgen. Zij zorgen voor eventuele overpakking, de verzending naar Thailand, de invoer faciliteiten en de doorzending binnen Thailand naar de bestemming.

De artikelen komen dan meestal in de loop van de volgende week aan. De betaling voor de dienst gebeurt in een bedrag, shipping, invoerrechten en domestic shipping. De kosten worden bepaald per kilo of bij lichte en volumineuze dozen naar omtrek. Voor de betaling krijg je van het bedrijf vanuit Thailand een line bericht met daarop het verschuldigde bedrag. Betaling op hun Thaise bankrekening met een fotokopie van de bankafschrijving per line aan Thaiexpress.

Vereist is een line account. Je krijgt een accountnummer met je naam en adres gegevens. Kopen in de VS doe je dan op je eigen naam, verzending naar San Jose met je eigen naam en vermelding van het account nummer. Zodoende weet de verkoper niet beter of de koper zit in de VS. Het account nummer is dan voor Thai express de identificatie waar het artikel heen moet.

Er zijn geen mogelijkheden tot extra’s als tracking, verzekeren of prioritering. Wel is het mogelijk om bij het importeren van veel producten ineens een particuliere verzending te vragen. Het contact is in de Thaise taal en via de line app.

Soms is dat wat lastig en response op je line bericht is vaak op z’n Thais, dus laat of niet. Niettemin doen wij al twee jaar tot tevredenheid zaken met dit bedrijf en hebben in totaal ongeveer 20 zendingen zonder problemen ontvangen. Het ging dan om zowel kleine zendingen als om pakketten van 15 kilo en meer.

Voor belangstellenden heb ik een in gebrekkig nederlands vertaalde handleiding.

Voor contact: [email protected]
Line id: dazzer143

Ingezonden door Klaas

7 reacties op “Lezersinzending: Vanuit Thailand importeren uit de VS”

 1. john zegt op

  stom toevallig komt dit bericht juist op tijd.
  velen van ons zullen ontdekt hebben dat bepaalde spullen gewoon in thailand niet te krijgen zijn omdat ze gewoon niet aan een behoefte voldoen.
  Een heel stom voorbeeld is het volgende. Heeft overigens niets met bestellen in de VS te maken.
  Betreft stellingen of kasten met verstelbare planken. Alles wat ik tegenkom aan kasten of stellingen heeft de planken op vaste afstanden.

  Ik heb behoefte aan een opklapbed. Is in Thailand niet te vindemn. In Europa en de VS wel. Maar, je hebt niet zo’n zin om een kompleet bed over de wereld te versturen. Kost je goudgeld. De “hardware” dat wil zeggen het kantelmechanisme en de veren om makkelijk te kantelen zou ik graag apart willen bestellen en dan naar Thailand sturen. In Thailand kan ik de ombouw en het bed zelf wel laten maken. Blijkt dat alleen de hardware eigenlijk alleen in de VS alpart te bestellen is maar, inderdaad, men levert alleen binnen de VS.
  Daarom is voor mij dit bericht erg welkom

 2. Daniël Drenth zegt op

  Zeer interessant [email protected]

 3. hans zegt op

  Heel nuttig om te weten, want de transportkosten zijn onbehoorlijk hoog met de bestaande verzend huizen. bedankt voor de tip

 4. Guus zegt op

  Hallo Klaas , inderdaad veel produkten zijn daar veel goedkoper als in Thailand. Maar kun je me vertellen wat en waar jij je spullen koopt. En wat de kosten voor transport en invoerrechten per kilo zijn ? Ik had altijd het idee dat die bedrijven niet in Thailand verkopen vanwege allerlei Thaise regels. Ik kocht altijd vitamine
  bij Puritans pride. Maar die zijn gestopt. Ik dacht vanwege invoerrechten. Hoe kom ik aan die vertaalde handleiding ? Want inderdaad te transport kosten zijn soms hoger dan deprijs van het produkt.

  • klaasje123 zegt op

   Hoi,

   Ik struin het (USA)internet af naar wat ik maar nodig heb en bestel. Laat het simpel naar San Jose sturen en zij doen de rest. Betalen in Thaibaht. Het ging bij ons om bijvoorbeeld speciale boutjes, schoonheidproducten, taal software,raspberry toebehoren, noem maar op.
   Wil je de vertaalde handleiding, geef je email maar.

   • Guus zegt op

    Ja ik wil die handleiding graag hebben.
    Mijn email is ” [email protected].”
    Alvast bedankt.

 5. Robert zegt op

  alleen in het Thai echter:
  facebook: https://www.facebook.com/ship2thai/
  handleiding: https://www.dropbox.com/s/20wmzj9dweuqxhx/ThaiExpressINFO.pdf?dl=0


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website