(1000 Words / Shutterstock.com)

Volgens de laatste berichten op de Facebookpagina “Thai expats stranded overseas due to Covid-19 travel restrictions” is de situatie voor gestrande buitenlanders, die naar Thailand willen, als volgt:

“De enige passagiersvluchten, die in Thailand mogen landen, zijn repatriëringsvluchten met mensen, die de Thaise nationaliteit hebben. Buitenlanders met een gezin in Thailand komen voor deze vluchten niet in aanmerking. Het heeft te maken met een dagelijks quotum in verband met beschikbare quarantaineplaatsen. Dat quotum zou 200 zijn en dat betekent, dat op enig tijdstip er 2800 Thaise passagiers in quarantaine zijn.

Er zouden nog duizenden Thais in het buitenland zijn, die naar Thailand willen terugkeren. In een reactie daarop vertelt iemand, dat een Thaise collega van hem in Taiwan gestrand is, die als nummer 700 zoveel op de wachtlijst staat. Er gaat één vliegtuig met ca. 100 passagiers per week van Taiwan naar Thailand. In andere landen waar veel Thais verblijven zal de situatie niet veel anders zijn.

Als er geen andere maatregelen worden getroffen door de Thaise overheid betekent dit, dat de repatriëringsoperatie tot in juli of langer zal doorgaan. Als er dan al buitenlanders wordt toegestaan naar Thailand te reizen, dan zijn eerst de mensen met een Thaise werkvergunning aan de beurt.”

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Laatste nieuws voor buiten Thailand gestrande buitenlanders”

  1. rori zegt op

    Volgens mijn vrouw zouden er deze komende week een 4000 wrden teruggehaald cq toegelaten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website