De Facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Bangkok maakt gewag van een exclusief interview met ambassadeur Kees Rade en zijn vrouw, dat recent op de YouTube channel “Meet the Ambassadors” verscheen.

Het is best een leuke video, weliswaar in het Engels, maar het is dan ook niet specifiek bedoeld voor Nederlandse kijkers, maar meer voor Thais en andere buitenlanders.

Zie hier onder de onderhoudende video van circa 45 minuten:

1 reactie op “Interview met Nederlandse ambassadeur in Thailand”

  1. Rob V. zegt op

    Inderdaad best een leuke video, her en der de imperfecties heeft zo zijn charme. Zo mis ik een introductie wie de interviewster is. Moest wel glimlachen dat ambassadeur Kees haar voor wou laten gaan maar zij er vanuit ging dat hij voor zou gaan. Lijkt me een nieuw kanaal want andere video’s of een website kan ik helaas nog niet vinden. Dat zal zich vast nog verder ontwikkelen.

    Het is de waarderen dat men zo te tijd heeft genomen en gekregen. Een mooie rondleiding en iedereen enthousiast over de varanen (เหี้ย). 🙂 Ik ben het alleen niet eens met ambassadeur Kees wat betreft de LGHTBI+: Thailand heeft de reputatie tolerant te zijn, maar dat is niet hetzelfde als respect. In het dagelijks leven lopen de niet-hetro personen dus toch nog tegen van alles op. Zowel op de arbeidsmarkt als inderdaad ook het trouwen. Men werkt in Thailand nu aan een ‘geregisteerd partnerschap’, zodat een koppeltje een soort van maar niet geheel dezelfde status/rechten als een hetero echtpaar kan bekomen. Is een stap vooruit maar er is nog te verbeteren.

    Oh en die Thaise tongbreekers… misschien dat de aanstaande opvolger wel de taal onder de knie krijgt in een paar jaar. Kunnen ze met het programma over een jaar of 2-3 nog eens terug komen. 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website