De regering heeft de plannen bevestigd om een ​​centrum voor onderhoud van vliegtuigen in het land  te gunnen aan Franse investeerders, die belangstelling hebben getoond voor de luchtvaartsector in Thailand.

De delegatie kreeg te horen dat U-Tapao een geschikte locatie is voor een onderhoudscentrum voor vliegtuigen en heeft voordelen ten opzichte van locaties in Singapore, Maleisië, Indonesië en de Filippijnen. Naar verwachting kan er over twee tot drie jaar in Chonburi al een vliegtuig onderhoudscentrum operationeel zijn voor Thai Airways International en Airbus.

Na de ontvangst van een delegatie van Franse zakenmensen in het Government House, verzekerde de delegatie dat het Franse bedrijfsleven klaar is om hun verschillende investeringen in de Eastern Economic Corridor (EEC) te ondersteunen en de geografische ligging van Thailand aanprijst als voordeel in de regio.

Tijdens de vergadering werd benadrukt, dat veel van de sectoren in de regio zich richten op luchtvaart. Er werd op gewezen dat Bangkok de thuisbasis is van twee internationale luchthavens, namelijk Don Muang en Suvarnabhumi. daar komt de luchthaven U-Tapao in de provincie Chonburi nog bij, die naar verwachting hetzelfde aantal passagiers zal kunnen verwerken als het eenmaal volledig operationeel is in de komende vijf jaar.

De komst van de HSL die de drie luchthavens moet verbinden zal de positie van de regio verder versterken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website