In een van de artikelen over het coronavirus, heb ik wel eens de vraag gesteld of de WHO niet een politieke organisatie is geworden in plaats van een organisatie die zich als onafhankelijk partij, bezig zou moeten houden met de gezondheid van de bewoners op onze aarde.

Ik weet het antwoord wel, maar voor degen die dat niet weten is deze video van ‘Zondag met Lubach’ wellicht een eyeopener.

En ja, dit programma is van de VPRO dus de lezers hoeven niet te gaan schreeuwen dat het rechts-politieke indoctrinatie is. Zelfs Lubach geeft aan dat Trump niet ongelijk heeft met zijn kritiek op de WHO.

Kijk en verbaas je over de politieke agenda van de WHO en de innige banden van deze club met China.

Video: China & World Health Organization | Zondag met Lubach

Bekijk hier de video:

13 reacties op “De WHO, een politiek-corrupte organisatie? (video)”

 1. Erik zegt op

  China promoot het gebruik van bedreigde dieren voor hun ‘hemelse’ traditionele geneeskunst. Nu weten wij allemaal dat China al geneeskunde had toen wij in Nederland nog op een terp klommen als het vloed werd en de kennis van planten in de homeopathie komt toch ergens vandaan maar heden ten dage offer je geen dieren meer op voor wat je ook in de farmafabrieken kunt maken.

  De invloed van China heeft geleid tot benoeming van de huidige voorzitter; ik ga het niet over zijn verleden hebben want slechts wie zonder zonde is werpt …. etc, maar China’s goedgevulde portemonnee en de daarmee wereldwijd gekochte vriendjes hebben hun stem daar vergroot. Reken maar dat ons straks wordt verteld dat dit virus NIET van China komt….

  China rules the waves tegenwoordig. Het is niet anders en we moeten er mee leren leven. Kijk maar wat ze met dreigend wapengekletter afdwingen in de Zuid-Chinese Zee…..

  • Joop zegt op

   Een reden temeer om ons daar krachtig tegen te verzetten. Arjen Lubach toonde overtuigend aan hoe corrupt het huidige China en de WHO zijn.

 2. Tino Kuis zegt op

  Ik luister eigenlijk alleen naar iemands mening, en of die iemand links of rechts is interesseert mij niet zoveel.

  Ja de WHO heeft zich in het begin te veel opgesteld als een schoothondje van China. In China heeft tot begin januari leugens verspreid. Lubach heeft het over beiden. Corrupt? In ieder geval erg dom en laakbaar.

  Toch is de WHO erg belangrijk, ze hebben veel goed werk gedaan en zijn eigenlijk onmisbaar. Jammer dat Trump de bijdrage van de VS aan de WHO heeft ingetrokken waardoor ze nog meer in het troebele water van China dreigen terecht te komen.

  • Geeft maar weer eens aan hoe gevaarlijk China is. Druk bezig haar invloed te kopen in de wereld. De enige man die dat door heeft en daar wat tegen doet is Trump. Maar goed dat is een andere discussie.

   • Tino Kuis zegt op

    Ja, de invloed van China is gevaarlijk. Trump heeft al vele malen de president van China, Xi, zijn beste vriend genoemd.

    • goort zegt op

     Het valt me op dat er heel veel mensen zijn die, als ze hun mening ergens over willen ventileren, het steevast maar niet lukt om het woord “Trump” te vermijden.
     En vwb de bijdragen aan de VN, WHO, WTO: wie betaalt, bepaalt en als ze niet willen luisteren, dan moet je op de blaren zitten.
     Als iemand hier nog steeds met droge ogen durft te beweren dat dit soort corrupte organisaties niet aan de leiband van China lopen dan denk ik dat t tijd wordt om hun brilleglazen schoon te maken.

     • Joop zegt op

      Het is nog veel erger; de USA hebben altijd relatief een heel groot deel van de kosten van de WHO betaald en China in verhouding bijna niets. De WHO is gewoon omgekocht door China, hetgeen bepaald niet pleit voor de onafhankelijkheid van die organisatie.

   • theo zegt op

    Moderator: We sluiten de off-topic discussie over Trump.

   • Rob V. zegt op

    Ik denk dat de andere lidstaten ook weten dat er zaken verkeerd gaan bij de WHO maar kiezen voor stille diplomatie ipv van het ene uiterste naar het andere zoals Amerika nu doet. We hebben zowel Amerika als China nodig, ik begrijp wel dat men China niet wil schofferen uit angst dat de Chinezen dan helemaal niets meer delen. Zowel het gedrag van China als ook Amerika veroordeel ik als zijnde niet in het belang van de wereld. Hoe op te lossen? Denk dat je met diplomatie en druk achter de schermen op de lange termijn verder komt dan spierballentaal. De wereld wordt niet beter als China, Amerika of Rusland een te dikker vinger in de pap hebben en zo belangen van andere landen (burgers) schaden.

    Overigens maakt het mij ook niets uit of een bron links, rechts, conservatief of progressief is. Als men zijn mening maar kan onderbouwen en niet bewust feiten weglaat die niet in het straatje passen. Lubach zou ik hier verwijten dat bepaalde nuances (waarom dat kont kussen?) onvoldoende te benoemen.

    • Ton zegt op

     Gezichtsverlies is in Azië inderdaad een belangrijk punt.
     Maar om alles met stille diplomatie te doen?
     Kijk de protesten tijdens de Vietnam-oorlog. Waar zijn die protesterende mensen gebleven?
     Zie wat China doet met Tibetanen, Oeigoeren, Hong Kong. En organisaties als de WHO.
     Waar zie ik de bevlogen massa-protesten in de straten van de USA en Europa?
     Zie hoe China agressief te werk gaat: nieuwe eilanden bouwt als strategische bases.
     Ik zou eerder zeggen: luid en duidelijk aangeven, dat men al te ver is gegaan.
     Niet soft acteren zoals een Colijn of Chamberlain.
     Netjes blijven, maar onderhandelen met een knuppel achter je rug.
     Het probleem is, dat we al veel te afhankelijk geworden zijn van China.
     Politici houden hun mond dicht. China gebruikt dat en zet daardoor een tijgertandje bij.
     Meer zelfredzaamheid in Europa zou niet kwaad zijn.
     Gelijkwaardiger partners worden.
     Volgens mij een leermoment temeer na Corona.

 3. Rudi zegt op

  Deze reportage doet vele ogen open gaan . Hoe hypocriet kun je zijn om als voorzitter van de WOH China de wereld in te prijzen door te orakelen dat ze snel ingegrepen hebben om verspreiding van het virus te voorkomen terwijl het tegendeel waar is . Tevens de onbeschofte woordvoerder die de vragen over Thaiwan negeerde spreekt boekdelen .

 4. Arnold zegt op

  Wat je zegt Rudi, dat interview met Bruce Aylward en hoe hij alles in truukjes uit de doos haalde om géén antwoord op de vraag over Taiwan te geven was bijzonder tenenkrommend.

 5. Jacques zegt op

  Onbegrijpelijk dat dit soort voorzitters niet meer ophef te weeg brengen. Zeker als de grootste betaler er mee stopt dan ben je niet goed bezig voor het WHO. Een afzetting is op zijn plaats en dat China inmiddels als grote speler meer mag inleggen is een understatement. Overigens goed te lezen dat een van de Amerikaanse staten een aanklacht heeft ingediend tegen de regering van China en het streven heeft de geleden kosten vergoed te krijgen. Of dit gaat lukken is een tweede, wel is het signaal duidelijk en zouden er meer moeten aansluiten zoals Nederland, want wat dit virus niet aan leed en kosten veroorzaakt heeft kan je toch niet zomaar over je kant laten gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website