Khaosod heeft een opsomming gegeven van bijna alle slachtoffers bij de massa slachting in Korat. Khaosod geeft de namen van de slachtoffers, hun achtergrond en veel afbeeldingen.

Het verhaal begint met een aantal personen die zich opofferden om het leven van anderen te redden. Een politie officier probeerde met zijn pick-up de wagen van de aanvaller tegen te houden, een moeder beschermde met haar lichaam haar kind. Beiden stierven. Ook een paar anderen probeerden met gevaar voor eigen leven anderen te beschermen en te helpen ontsnappen.

Dit verhaal van Khaosod, dat mij tot tranen roerde, geeft een menselijk gezicht aan een onmenselijk gebeuren.

De herinnering aan hen die stierven is erg belangrijk voor een verdere heling.

Hier worden de slachtoffers genoemd: https://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2020/02/12/final-moments-of-korat-shooting-victims-show-a-pattern-of-sacrifice/

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “De slachtoffers van de massaslachting in Korat”

 1. Rob V. zegt op

  Ik las het gisteren en het liet mij ook niet onberoerd. Een goed stuk van Khaosod zonder sensatie (opgeklopte drama). Gewoon bondig een klein stukje achtergrond over de slachtoffers.

  Een ander degelijk stukje las ik op Thaivisa, een vertaling van een Thais artikel over hoe de beveiligingsmedewerkers (slecht betaald en wordt soms op neer gekeken als stompzinnig baantje) vele mensen hebben geholpen te schuilen en evacueren. Door de kennis van de lay-out en ontruimingsplan kon men kordaat optreden.

  https://forum.thaivisa.com/topic/1147768-thai-security-guards-unlikely-heroes-of-shooting-at-korat-mall-are-no-jobsworths/

 2. Henk zegt op

  En toch ???Nooit ,Nooit maar dan ook echt nooit is het goed te praten wat deze jongeman heeft aangericht .En toch ?? vraag ik me af waarom .Zodra ik op de sociale media een foto van deze dader zie begin ik van alles te denken en komen er om de een of andere reden tranen in mijn ogen .Als ik deze man zie dan zie ik een normale en vooral nette en vriendelijke jongeman die in mijn ogen geen drugsgebruiker of alcoholist is .Helaas kan hij geen vragen meer beantwoorden maar wat in s,Hemelsnaam heeft deze man zover gebracht ??
  Als ik terugdenk heb ik vele filmpjes gezien van het Thaise leger .Helaas zijn dat geen filmpjes die een of andere Oscar zullen halen .Het zijn filmpjes waarop te zien is hoe een meerdere in het leger Jan soldaat kleineert en zelfs mishandeld ,tot bloedens toe en inderdaad ook al verschillende keren de dood tot gevolg .Heb een film gezien waar een Commandant over een soldaat zijn gezicht staat te pissen om het te kleineren .
  De hogere officieren of wat dan ook zullen laten zien dat zij de baas zijn ,ongeacht op welke manier dan ook .
  Is deze jongeman ook niet door zijn meerdere zo behandeld en zelfs door de schoonmoeder van de meerdere voluit in het gezicht uitgelachen met de woorden dat hij naar zijn verdiende centjes kon fluiten ??
  Nogmaals :: deze actie is nooit of te nimmer goed te keuren maar een kat in het nauw maakt rare sprongen .Word het niet eerst tijd om het leger eens door te lichten naar hun gang van zaken en opleidingen ?? Diep triest voor ALLE nabestaande maar diep in mijn hart denk ik ook vaak aan deze jongeman die ook het leven verloren is .maar wie was voor hem de dader van deze gruwelijke actie ??Graag Uw mening hoe U er over denkt of ben ik alleen die deze gedachte heeft ???

 3. Daan zegt op

  Beste Henk, natuurlijk ben je de enige niet, maar je vraagt naar bekende gegevens. Lees ook Thaise Engelstalige kranten. In hun commentaar is tussen de regels door ook veel te lezen over de motieven van de schutter. In Thailand worden vaker doodgewone stervelingen tot grootse wanhoopsdaden gedreven. Wat betreft jouw vraag naar het doorlichten van het leger, kun je je het beste maar wenden tot de beide heren Pr.

 4. GeertP zegt op

  Gisteren de plechtigheid bijgewoond, een nicht van mijn vrouw heeft haar man bij dit verschrikkelijke drama verloren.
  Na de plechtigheid bij ons thuis met de familie gegeten en gedronken en alles doorgenomen, 50 miljoen THB is er gedoneerde voor de slachtoffers, de show die werd gegeven voor de media is ronduit beschamend, de envelop gegeven door de baas himself moest achter de schermen weer worden teruggegeven en de weduwe met haar zoontje werd naar huis gestuurd met een tas met lunchpakketten die de plaatselijke middenstand had samengesteld plus de mededeling dat ze vandaag zou horen wat voor een bedrag ze zal krijgen.
  Ik kan eerlijk gezegd een gevoel van walging niet onderdrukken, ik houd jullie op de hoogte zodra ik meer weet, ik vrees dat de verkeerde personen hier van gaan profiteren.

 5. William zegt op

  In Khaosod met tranen in m’n ogen gelezen Tino

  Mogen zij allen in vrede rusten en heel, heel veel sterkte voor de nabestaanden .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website