Creatief grondgebruik in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
25 november 2017

De Thai koopt een stuk grond, maar gebruikt dat niet voor landbouw of om er een huis op te zetten. In dit geval wordt de grond tot zeker 10 meter diep weggegraven, zodat er op een oppervlakte van zeker 2 rai een enorm gat ontstaat. Het zand werd verkocht en gebruikt op andere bouwplaatsen om de grond op te hogen, voordat er gebouwd kon worden.

Echter wat te doen met deze plek. Een oplossing werd gevonden door er een dumpplaats van te maken. Alles kon op deze plek gestort worden. Na ruim 8 jaar werd er ook puin op gestort. Nu is men in een fase aangekomen om het met zand te bedekken. Het zal nog wel even duren voordat het geëgaliseerd is met de omgeving.

Voor mij blijft een belangrijke vraag over. Wat zal er gebeuren met dit terrein. Het ligt ingeklemd in een omgeving waar landbouw niet mogelijk is. Of er dan huizen opgebouwd zullen gaan worden? Als je de voorgeschiedenis kent, is zelfs de bouw van een hondenhok al een risico.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Creatief grondgebruik in Thailand”

 1. samee zegt op

  Een leuke vakantiewoning voor een niets vermoedende farang … die komt er dan bij het graven van zijn zwembad achter dat hij de boel opnieuw af mag laten graven .. etc. etc.

 2. Bob zegt op

  Dat kan toch ook niet legaal zijn in Thailand.
  Dat moet toch ergens gemeld kunnen worden ?!
  Dan hadden ze daar beter een begraafplaats kunnen maken,
  dat bracht dan financieel meer op.

  • Leo Th. zegt op

   Voor een begraafplaats zal wel niet veel belangstelling zijn gezien het feit dat in Thailand de overgrote meerderheid voor een crematie kiest. Overigens, anno 2017 zijn er ook in Nederland nog stortplaatsen.

 3. Khun Yan zegt op

  Dit is Thailand…Thai denken niet aan “morgen” maar enkel aan “cash now”…En het zal hen geen bal schelen wat er daarna al of niet op dat land gebouwd of verbouwd wordt…

 4. Thallay zegt op

  dit verhaal gaat over een Thai. Ik ken een Nederlander die nabij Ban Sarai een kuil voor weinig geld heeft gekocht en die tegen betaling laat vullen met puin en afval. Een laag grond erover en hij gaat er van uit dat hij het stuk ´land´ dan voor het tienvoudige kan verkopen. Nerderlandse handelsgeest met een Thai randje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website