Met een variatie op die oeroude Popla reclame zou je kunnen zeggen: “Bloglezer, koning, admiraal…..een mobieltje gebruiken we allemaal”. Ja toch, wie maakt er nou geen gebruik tegenwoordig van een mobiele telefoon?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik wil wel eens weten hoe u als bloglezer met dat mobiele telefoneren omgaat. Gebruikt u uw mobieltje, smartphone, tablet of welk ander apparaat om te telefoneren soms, regelmatig, veel of heel veel?

Eerst maar even de vraag welk merk en type u gebruikt en vooral dan waar u het voor welke prijs hebt gekocht? Gebruikt u het vooral zakelijk, voor privé-gesprekken of voornamelijk om er mee te Internetten of spelletjes te spelen?. Als u telefoneert is het dan voornamelijk lokaal/nationaal of belt u u ook regelmatig van Europa naar Thailand of andersom? Vertel er dan ook even bij hoeveel “apps” u gebruikt. Wat kost het u gemiddeld per maand aan abonnement, prepaid en/of gesprekskosten?

Gaat er wel eens een dag voorbij, dat u het apparaat niet gebruikt, met andere woorden kunt u een dag of meerdere dagen zonder dat apparaat wel leven? Of bent u zo verslaafd aan dat ding, dat een digitale detox therapie een goed idee voor u zou zijn.

Ik hoop op veel reactie’s, zodat we een beetje inzicht krijgen in het gebruik en de kosten van een mobiele telefoon.

Ik zelf zal de gemiddelde kosten van alle reactie’s drastisch omlaag brengen, want ik ben waarschijnlijk de enige in Pattaya, die er niet of nauwelijks gebruik van maakt. Ja, ik heb een ouwe Nokia, waarmee ik kan bellen of gebeld kan worden en dat is het dan wel. Ik heb een AIS abonnement voor iets van 250 Baht per maand, maar de belminuten, die er bij krijg, gebruik ik nooit helemaal. Meestal heb ik de telefoon niet ingeschakeld en ligt ie werkloos in de opbergruimte van mijn scooter. Dan kan ik hem gebruiken als de nood aan de man is, maar dat is nog nooit gebeurd.(afkloppen!)

Ik ben benieuwd!

No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Vraag v/d week: Wat heeft uw “mobieltje” nou gekost?”

 1. Chris van het dorpje zegt op

  Ik heb hele mal keen mobiltje meer ,
  since ik in Thailand ben .
  Heb mijn vrouw een prepaid gekocht
  voor 200 baht inclusive 200 baht bel tegoed .
  Dit gebruik ik zelden .

 2. Fransamsterdam zegt op

  Samsung Galaxy Tab S2 SM-T715Y
  THB 15.990 Samsung Shop, Central Festival, Pattaya.
  Gebruik uitsluitend privé.
  Vrijwel uitsluitend internet.
  Apps: Ongeveer 100.
  Telefoonkosten (prepaid) :
  In Nederland sterk wisselend. 25.- per maand ongeveer, uitsluitend nationaal bellen, data minimaal, rest via Messenger/WiFi.
  In Thailand 0.00. Bel uitsluitend via Messenger.
  Bel sowieso liever niet, heb voorkeur voor tekstberichten.
  Kocht vroeger altijd een touristen-SIM op het vliegveld, 1000 Baht, 10GB, 30 dagen. Doe ik niet meer. Overal is Wi-Fi, of binnen kruipafstand (Pattaya).
  In noodgevallen is er wel een 7-eleven in de buurt om alsnog een kaartje te kopen.
  Liever geen dag zonder. Kijk er ook veel YouTube op.
  Mobiel datagebruik in Nederland: ongeveer 500MB per maand.
  WiFi datagebruik ongeacht verblijfplaats: Ongeveer 90GB per maand.

 3. HarryN zegt op

  Sony Xperia ZL
  3 jaar oud prijs destijds B.17990,–
  staat dag en nacht aan. Prepaid 300 Baht per keer. Geen abonnement er is overal wel Wi-Fi
  Alleen prive gesprekken in Thailand maar met mate, Kijk af en toe op YouTube voor muziek, Beslist geen spelletjes
  Af en toe wat foto’s maken. Enkele apps zoals Whats app.Line, Skype en Voipbuster.
  Voipbuster gebruik ik enkel wanneer ik in Nederland ben.

 4. Han zegt op

  Nokia, 18 euro zonder internet en meesta staat hij uit. Ik heb er geen enkele behoefte aan om overal getraceerd te worden.
  Indien nodig om een hotel te zoeken oid heeft mijn vrouw wel een prepaid samson van 3000 baht

 5. Michel zegt op

  Mijn oude, veel te dure HTC One7 ging 2 jaar geleden kapot toen ik in NL was. Omdat ik toch weinig gebruik maak van mijn foon op zoek gegaan naar iets betaalbaars.
  Ben uitgekomen bij Kijkshop waar ik een Wiko Bloom voor €100 wel een leuk ding vond.
  Specificaties zijn goed, lekker dun toestel en er passen 2 simkaarten in. Bij mij een Nederlandse en een Thaise prepaid.
  Bellen doe ik zelden, gebeld word ik heel af en toe, en gebruik dat ding meestal om via wifi mail bij te houden, af en toe Thailand blog te lezen en om te Skype met vrienden en familie.
  Standaard staan er wat apps op, waarvan ik van de meeste niet eens weet wat ik ermee zou moeten. Staan niet in de weg, eten geen brood en zijn niet vervelend, dus laat ze lekker staan waar ze staan.
  Kan zelfs heel behoorlijke foto’s met dit ding maken, dus als ik mijn echte fototoestel niet bij me heb maak ik soms ook foto’s met deze foon.
  Zelfs navigeren gaat goed met dit ding.
  Heerlijk toestel wat alles kan en doet wat ik ook met een veel duurdere HTC kon, maar dan voor een fractie van de prijs, en 2 simkaarten erin in plaats van 1. Veel makkelijker dus dan steeds wisselen van kaartje en die regelmatig verliezen.

 6. Realist zegt op

  I Phone 6 plus 64 GB koste 33,000.00 baht
  Gebruik veel,ook als computer en navigatie.
  Abo bij ais onbeperkt internet 4G 800 baht per maand.
  Koop telkens een nieuwe als die uit komt en verkoop de oude.
  Heb je interesse als de I Phone 7 er is in Thailand is de oude te koop voor 20,000.00 baht
  Incl rekening en alle toebehoren

 7. Sjaak S zegt op

  Samsung note 4. Een tweedehands uit Korea voor omruiling van mijn oude en 5000 baht.
  Ik heb deze vooral vanwege de Stylus, die ik gebruik als pen, potlood, penseel. Een prachtig precisie instrument.
  Hiermee oefenen ik Japanse karakters, het Thaise schrift en ik schrijf meestal mijn notities. Ook foto’s bewerken doe ik daarmee, iets dat hiermee stukken beter gaat dan met vinger of muis.
  Telefoneren doe ik er alleen mee wanneer het moet.
  Verder gebruik ik het apparaat soms met de Samsung Gear VR om films zonder mijn vrouw te storen te kunnen kijken. Maar dat is dan ook hooguit een keertje in de maand.
  Wel is het mijn favoriete apparaat bij mijn fitness en ook voor de cursussen die ik volg.
  Je mag me verslaafd noemen…ik heb er enorm veel plezier aan.

 8. Daniël M zegt op

  Ik heb een Galaxy S4 mini, gekocht in België voor ongeveer 300 euro (promo).

  In België gebruik ik hem:

  – thuis heel weinig: meestal de aktuele temperatuur en het weer; zelfgemaakte foto’s en tekeningen bekijken; banking (app);

  – terwijl mijn vrouw shopt (in kledingwinkels): vaak Sudoku, eigen foto’s en tekeningen bekijken, soms Facebook;

  – elders soms: dienstregeling openbaar vervoer en vertraging treinen; weer; Facebook.

  Bellen: zeer uitzonderlijk;
  Sms: soms
  Muziek beluisteren: bijna altijd onderweg (alleen, te voet en met openbaar vervoer))

  Prijs: maakt deel uit van totaalpakket (met tv en internet thuis); smartfoon (internet inbegrepen): 14 euro/maand.

  In Thailand:

  Prepaid sim-kaart (True / 800 – 1000 THB/mnd):
  – Internet, meermaals per dag: nieuws in België (app), Facebook, weer (apps; Tha en Bel), Thailandblog, banking, wisselkoers bekijken (XE-app); hotels en binnenlandse vluchten – informatie en boeken; Sudoku
  – bellen en sms: zeer weinig
  – muziek beluisteren (met oordopjes);

  Geïnstallerde apps: De Redaktie (VRT-nieuws); VTM-nieuws; Facebook; weer-apps; Prisma woordenboeken EngNL en FraNL; ThaiDict (Paiboon) EngTha; Sudoku; kleuren-apps; NMBS (treinen); MIVB (Brussel); De Lijn (Vlaanderen); Messenger (zeer weinig gebruikt); Line; Outlook (hotmail); XE-currency; Wikipedia; Adobe Acrobat reader; Quickpic (foto’s); Google en maps; Flightradar; en andere minder gebruikte.

 9. Thallay zegt op

  ik heb een mobiel van true in de aanbieding gekocht bij 7eleven voor 500 bath plus 50 B beltegoed. Een prima telefoon om te bellen en gebeld te worden, foto´s mee te nemen en naar muziek te luisteren. Internet gebruik ik er niet mee. Ik gebruik hem zelden, alleen in nood of dringende gevallen. Alleen enkele intiemie hebben mijn nummer. Bel ermee zeer goedkoop naar Europa. Geen abonnement, iedere maand moet ik 50 B opladen anders ben ik mijn beltegoed kwijt. Staat er weer een hoop op, en mooie reden om naar Europa te bellen. Ik ben zeer tevreden met het toestelletje, prima scherm, redelijke toetsen en handig in gebruik.
  Ik erger me trouwens kapot aan al die mensen die de godsganse dag met zo´n ding bezig zijn. In de kroeg, restaurant, aan de kassa van een winkel, tijdens een persoonlijk gesprek, op straat, je kunt het zo gek niet bedenken. En de omstanders moeten meegenieten aan al dat geluiter, want er moet wat harder gepraat worden vanwege het omgevingsgeluid. Wat moet een mens toch eenzaam zijn als hij/zij niet meer kan dan praten tegen een telefoon en zo aan iedereen laat zien hoeveel aandacht hij/zij wel niet nodig heeft via de asociale media. Als ik met iemand wil praten zoek ik hem/haar wel op, kun je elkaar in de ogen kijken en plezier maken.

 10. Daniel VL zegt op

  Hb een oude samsung vervangen door een nieuwe omdat de prijs voor een baterij bijna de prijs van het toestel was, prijs slechts 590bt kocht regelmatig 200 bt belkrediet voor een keer in de maand te gebruiken, afgebouwd naar 100 bt Enkel gebruikt omdat mijn zoon hooguit 1 keer per maand mij op een zondag belt. Als ik hem moet bellen laat ik het een of twee keer rinkelen. en hij belt mij dan wel terug heeft een goedkoop abb in Belgie Is enkel voor tel tussen Chiang Mai en Belgie. Voor de rest altijd op zak als ik de condomium verlaat kan men mij berijken en ik hen in geval van nood of pech aan fiets. Tot nu toe nog niet nodig gehad.

 11. Harold zegt op

  Een doodgewoon Samsung van 450 bath. lekker klein en past in zakje overhemd. Gebruik hem meer als horloge,want van een horloge om krijg ik uitslag.

  Ik ben voor goede kennisen bereikbaar en ik kan mijn taxi’s bellen en smsjes versturen..

  Kosten voor bellen met zo’n ais kaartje van meestal 100 bath per maand en van ais krijg ik nog altijd 10 sms
  gratis (kreeg ik nadat ik had geklaagd dat er te veel advertenties op mijn telefoon kwamen en dat houden ze al al die Jaren vol)

  • Harold zegt op

   de 10 sms gratis krijg ik elke maand, als ik ze niet gebruikt heb, vervallen ze van de vorige maand.

 12. joop kof zegt op

  nokia c2-03 gebruik in hoofdzaak als telefoonboek en een enkele keer omdat ik te lui ben om nummers op m’n vaste telefoon in te toetsen. prepaid maar moet soms weer opwaarderen omdat anders mijn beltegoed vervalt. het schijnt dat je er ook foto’s en video mee kunt maken, maar dat doe ik met mijn camera en wat dat gekost heeft weet ik niet, was een presentje.

  • joop kof zegt op

   wat m’n camera kostte weet ik wel maar die telefoon was een presentje

 13. Henk zegt op

  Samsung j7 6900 baht
  IPhone 5 kostte 6200 baht.
  In de Samsung een dtac abonnement met 5 gb en 200 belminuten voor 499 excl tax.
  De iPhone bevat een simkaart van True.
  199 baht voor 1 gb

  De meeste gebruikte app is line.
  Veel Thaise klanten gebruiken dit.
  Ideaal voor het zenden en ontvangen van vragen/orders. Ook de leveranciers werken hier mee.
  Verder YouTube, het Ad, internet bankieren ING, kasikorn en Bangkok bank.
  Foto app, Google translate, email etc.
  Aangezien ik veelal onderweg ben wordt de laptop veel minder gebruikt.
  Uitzending gemist zo nu en dan.
  De weer apps tvis, weather online.
  Wechat, voor de chinese correspondentie. De calculator, aldiko ereader,meplayer voor muziek en vlc player voor de gedownloade films van uitzending gemist.
  Messenger en Facebook staan er op maar gebruik ik bijna niet.

  De telefoons staan altijd aan. Een veelvuldige gebruiker massage desondanks niet verslaafd.

 14. bromsnor zegt op

  Heb vorig jaar noodgedwongen in Roi Et Samsung j2 dual sim gekocht. Model kwam net in october uit.
  betaald incl. Thai sim kaart ca euro 115 .abonnement via kpn euro 25.
  Bel vrijwel nooit,gebruik what’s app en messenger voor mijn vrienden in Thailand.
  Alleen prive gebruik
  veelal facebook, e mail en g mail.
  tevens als middel om bank overschrijvingen te doen. Data gebruik ? Geen idee.
  maak meestal gebruik van beschikbare wifi hotspots.

 15. Guus zegt op

  Samsung A 8 gekocht via internet bij I True was 12880 baht. In de winkel koste hij 15990 baht.
  Gebruik hem ontzettend veel. Gebruik nu de computer bijna niet meer lees de krant Thailandblog Facebook
  Whats app Line. Bellen via pre paid. Isgeen 50 baht per maand. Want bellen doe je gratis via Whats app Line Messenger. Of Skype. Maak ook veel foto’s. Kortom ook ik kan niet meer zonder. Geen dag dat ik hem niet gebruik. Terwijl ik er altijd op tegen was.

 16. Rob V. zegt op

  Ik heb een I-phone 4S. Die heb ik in 2011 gekregen van mijn lief als kado, hij heeft ongeveer 250-300 euro gekost. Lage prijs? Ja, gelukkig wel, ik ga geen 500 euro uitgeven voor een telefoon. Ze was werkzaam bij AIS als klantenservicemedewerkster en er was een personeelsactie om voor minder dan de helft van de normale prijs een I-phone te kopen. Nu was ik zelf geen fan van Apple, ik had en heb het idee dat je vooral voor een logo betaald. Later is mijn lief als manager aan de slag gegaan bij Samsung en heeft daar een leuke Samsung Galaxy Note gekocht. Dat toestel vond ik dan weer te groot voor de broekzak maar op alle andere fronten beter dan mijn I-phone.

  Ik gebruik mijn telefoon alleen privé maar bellen doe ik niet veel. Ik heb een pre-paid kaartje en per jaar gebruik ik zo’n 20-30 euro. Ik gebruik mijn telefoon meer voor het internet via wifi verbindingen. Thuis is het lekker makkelijk op eventjes je mail of het nieuws, blogs, forums, Youtube en facebook te bekijken of andere passieve acties. Onderweg op de fiets of de auto kun je de telefoon niet gebruiken, en op werk is er ook wifi al gebruik ik de telefoon dan natuurlijk amper.

  Welke apps ik gebruik? Toen mijn lief in Thailand woonde gebruikte we veelal Line en ook What’s App. Line gebruik ik nu nog weleens met Thaise vrienden maar hier in Nederland voornamelijk What’s App. Verder staat er nog Messenger van Facebook op, ook om te chatten. Ook staan er twee wisselkoers apps op om te zien waar je de meeste Baht voor je Euro krijgt.

  Gebruik ik de telefoon veel? Ja toch wel enkele uren per dag, is gewoon makkelijker dan de laptop. Vanaf de bank, stoel of bed eventjes een site of een berichtje lezen. Maar voor meer dan korte reacties gebruik ik gewoon de laptop.

  Mijn telefoon staat op dit moment op het punt van instorten dus moet ik een vervanger zoeken. Binnen enkele weken zal mijn telefoon dus reserve-reserve gaan dienen. De Galaxy is nu de reserve telefoon. Ik neem geen I-phone meer, mogelijk een Samsung of Huawei. Belangrijkste eis is om voor een eurootje of 300-350 weer een goede smartphone te vinden. Redelijke camera is wel handig, compatibel met diverse apps en media, geen duur gedoe als je een nieuw oplaad kabeltje nodig hebt, dual sim zou wel handig zijn.

 17. theoS zegt op

  Heb een 2e handse i-mobile. Zit wel van alles op en eraan maar ik gebruik dat ding alleen maar om mijn vrouw te vragen ” waar ben je?”. Ik ben haar altijd kwijt als we gaan shoppen. Bel mijn zoon op ” waar ben je en hoe laat kom je thuis?”. Bel soms naar Nederland om mijn ongenoegen kenbaar te maken aan de ING en SVB over iets waar ik het niet mee eens ben. Stop er 100 baht per ong.2 mnd in. Maar ik ga de deur niet uit zonder mijn mobieltje. Sta dus constant in verbinding met thuis voor als er iets gebeurt. Dat is het wel.

 18. Lung addie zegt op

  Samsung klaptelefoontje met prepay AIS. Ik zet daar 300THB op en meestal doe ik daarmee een tweetal maanden. Krijg ik een melding dat het beltegoed bijna op is dan zet ik er opnieuw 300THB op.
  Ik kan hier geen fotos mee maken, niet internetten en ook geen koffie mee maken. Voor internet gebruik ik mijn laptop, voor fotos heb ik een camera en om koffie maken een koffiezet apparaat.
  Als ik uithuizig ben is het voldoende dat ik telefonisch bereikbaar ben of zelf telefonisch contact kan maken.
  Daar ik over een eigen router ( wifi ) beschik kan ik, als ik voor langere tijd ergens heen ga, hier gebruik van maken. Ik wil geen gebruik maken van gratis wifi of publieke spots. Voor 600THB/m heb ik mijn eigen goed beveiligd systeem en ben niet afhankelijk van andere gebruikers. Ik heb ook geen zin om dagelijks een halve dag op een terrasje te gaan zitten met een flesje water om zodanig gratis te kunnen internetten.

 19. BeeMee zegt op

  Ik gebruik een iPhone 6S nieuw gekocht in nederland. In thailand gaat mijn nederlandse kaartje in een oude iPhone 5S in verband met de bereikbaarheid. Ik heb een Prepaid kaartje van DTAC met 6Gb aan internet. Hier in deze regio Kanchanaburi is niet veel free Wifi, en de Wifi bij ons thuis laat ook nogal eens te wensen over vooral bij gebruik van VOIP apps zoals Skype of WhatsApp. Deze gebruik ik dan ook veel voor communicatie met mijn klanten in Nederland, als ik hier zit. 2 spelletjes er op die ik speel.

  In Nederland gebruik ik de zelfde Apps daar heb ik een abonnement van 12Gb onbeperkt bellen en SMS omdat ik zakelijk veel onderweg ben. Ik ben een echte groot gebruiker en verbruik gemiddeld ongeveer 8GB per maand.

  Afgelopen jaren heb ik veel inzicht gekregen in het gebruik van WiFi omdat het ook een deel van mijn werk ik. Het data verbruik in de afgelopen jaren is per jaar meer als verdubbelt. Ik verwacht daar ook voorlopig geen stop in te komen. FaceBook, Youtube, google en VOIP gaan steeds normaler worden en steeds data verbruiken. Kijk naar Facebook, deze gaan video’s standaard afspelen. Leuk voor hun teller, maar voor ons data verbruik veel minder. Ik heb dat ook uitgezet.

 20. Chang Noy zegt op

  Ik gebruik een Iphone 5. Heb die pas gekocht in Ban Pheu, omdat de Iphone 4s versleten was. De prijs was 6990 bath met gratis case en gratis beschermglas. Ik gebruik de telefoon meestal als hotspot omdat ik thuis en in het restaurant momenteel (al 4 jaar) geen internet heb. De apps die ik gebruik zijn Facetime, Facebook, Messenger, Het laatste nieuws en VTM. Ik bel heel weinig, enkel met mijn vrouw. De kost bedraagt 50 bath per week bij AIS.

 21. Alex Bosch zegt op

  Een iPhone 6s (699 euri) én een CHINESE HOMTOM (via Ali) voor 69 US$.
  De HOMTOM heeft een veel groter scherm en Android 6.
  Werkt net zo goed als de iPhone. Maar heeft WEL twee sim sloten. Dus in Thailand zit er een NL kaartje in én een Thaise. Heb de HOMTOM pas een maand en vlieg komende week. Moet dus nog even kijken welk kaartje ik koop, maar zag net in deze tread 10 GB, 30 dagen voor 1000 Bath. Lijkt me prima.

  Gebruik: bellen via Whatsapp.Ook als ik niet thuis ben maar onderweg in de auto.
  Beide toestellen vol met zakelijke of informatieve apps (en een paar spelletjes).

  Greetz


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website