Voor velen van ons, die Thailand bezoeken, komt er een tijd dat men terug gaat naar Nederland of België. Dat kan zijn, omdat gewoon de vakantie voorbij is of er is een andere reden, dat men (tijdelijk) afscheid moet nemen van een verblijf in een prachtig land. In het blad Inspire Pattaya las ik daar afgelopen week een aardig verhaaltje over met daarin besloten een lezersvraag, die ik graag ook aan onze bloglezers voorleg.

De schrijver van het artikel, woonachtig in Pattaya, vertelt over een bevriend echtpaar, waarmee hij enkele weken vakantie viert in allerlei delen van Thailand. Het is in alle opzichten een heerlijke vakantie, maar het houdt een keer op. Op de laatste avond vóór hun vertrek vraagt hij de man en de vrouw wat zij van Thailand zullen missen in hun vaderland.

Natuurlijk zouden zij het mooie weer, de stranden, de bergen, het uitgaansleven kunnen noemen, maar het ging de schrijver om iets praktisch. Iets, dat in Thailand mogelijk is en wat zij in hun thuisland ook wel beschikbaar zouden willen hebben.

De vrouw vond de waterslang in het toilet een prima idee en zij zou dat snel ook thuis laten installeren. Zij komt er dan wel achter, dat de waterstraal een stuk kouder zal zijn dan in Thailand en of het dan nog zo prettig is?

De man vond het prettig, dat er zoveel eten en drinken op straat verkocht wordt. Heel bijzonder vond hij de fruitkarretjes, waar je de gehele dag en avond voor weinig geld een zakje hapklaar fruit kunt kopen. Zouden we thuis ook moeten hebben, zei hij.

Ik heb geen plannen om terug naar Nederland te gaan, maar wel er over nagedacht wat ik zou missen uit Thailand. In de eerste plaats is dat het systeem van motosai’s, de vele bromfietstaxi’s, die je voor weinig geld ergens naar toe brengen. Makkelijk niet alleen voor als je zelf niet over vervoer beschikt of – na een avondje boemelen – je eigen vervoermiddel niet wilt gebruiken vanwege te veel alcohol, maar ook te gebruiken voor kleine boodschappen (rekening betalen, eten halen, enz.).

Een ander fenomeen, dat ik zou missen – en nu bedoel ik het cynisch – is de talrijke politiecontroles hier in Pattaya (geen helm, linksaf slaan verboden, geen rijbewijs e.d.). Daar merk je in Nederland toch niet veel van. Gisteren weer een prent gehad, omdat mijn vrouw vergeten was op tijd de verzekering te verlengen. Eigen schuld, dikke bult, natuurlijk! Kosten 600 Baht + de kosten van een motosai, die zij alsnog inschakelde om op het kantoor van de verzekering het een en ander alsnog te regelen.

Wat zou u missen waaraan u veel plezier in Thailand hebt beleefd? Vrije jongens mogen uiteraard ook reageren, maar noem dan niet de mooie dames, die in Thailand beschikbaar zijn, want dat je die mist is welhaast vanzelfsprekend!

Bron: Idee uit Inspire Pattaya

No votes yet.
Please wait...

44 reacties op “Vraag v/d week: Terug uit Thailand, wat zult u missen?”

 1. Khun Peter zegt op

  Wat praktische zaken betreft: 7-Eleven winkeltje op elke hoek van de straat. Idem voor wat betreft ATM’s oftewel pinautomaten.

 2. Hendrik S. zegt op

  Wat ik mis nu ik in Nederland ben….

  – De grootte regenbuien. Het blijft voor mij indrukwekkend hoe hard dat af en toe kan gaan en hoe snel het dan ook weer weg kan zijn.

  – De openingstijden en het assortiment aan winkels / straatkarren / restaurants.

  – De vriendelijkheid van de Thaise mens

  – Het verkeer. Of u nu rustig aan met 30/40 of wat sneller met 80/90 wil rijden op de Sukhumvit, dat is aan u. En dus indien nodig ook brandstof besparend

  – De makkelijkheid van het samenleven. Wanneer je bij familie of vrienden bent, het maakt niet uit of er een oogje (of twee) worden dichtgedaan. Niemand die ervan opkijkt. In Nederland wordt je als lui gezien terwijl een Thai naar zijn lichaam luistert.

  En niet te vergeten de prachtige natuur

  Mvg. Hendrik S.

  (nieuw op Thailandblog)

 3. Pascale zegt op

  De 24 uurs economie… hier houd alles op rond 7 uur of 8 uur iedereen binnen, gordijntjes dicht…in Thailand gaat alles dan door. Dat mis ik steeds als ik weer in Nederland ben.

 4. Sjaak S zegt op

  Niet alleen de 7/11 maar de mogelijkheid om op iedere dag van de week naar de winkel te kunnen gaan. Ik zou het internationale gevoel missen….
  Ik zou de vriendelijke gezichten missen.
  En ik zou het missen om aan de verkeerde kant van de weg te rijden, of om met mijn sidecar te rijden, want die zijn in Nederland niet toegestaan, neem ik aan.
  Ik zal het missen dat ik kan bouwen en verbouwen zonder vergunning..
  Ik zal de goedkope reizen met de bus of minibus missen.
  Ik zal de Hong Tong of Samsong missen…
  Ik zal zeker de warmte missen.
  Ik zal mijn zwemvijver missen met lekker aangenaam water…
  Ik zal de hagedissen uit mijn tuin missen.
  Ik zal de foodcourts missen.
  Ik zal de nachtmarkt in Pranburi missen…
  Ik zal de vroege avonden missen en de aangename ochtenden…

 5. Fransamsterdam zegt op

  De 7-elevens op zich zijn al genoemd, dus laat ik het dan op de ruime openingstijden van deze (en andere) winkels houden.
  Het aantal apotheken is natuurlijk ook handig, en u zult het geloven of niet, maar die zijn ook in het weekend open! De laundry’s zijn ook een uitkomst.
  En niet te vergeten het wonder dat je in de meeste restaurants op elk uur van de dag alles kan bestellen wat ze op de kaart hebben staan.
  In mijn woonplaats in Nederland zat ik onlangs in een restaurant waar lunchgerechten alleen tussen 11.30 en 16.30 kunnen worden besteld, tussen 16.30 en 17.30 wenst men uitsluitend fingerfood te serveren, en tussen 17.30 en 22.00 krijgt men alleen de ‘grote kaart’ onder de snufferd geduwd.
  Tsja, als je dan om vier uur ‘s middags binnenloopt en denkt iets lekkers uit te gaan zoeken….
  De isolatiebekertjes om het bier koel te houden mag ik natuurlijk ook niet vergeten.
  De vanzelfsprekendheid van een airco in een moderne woning, terwijl de meeste Nederlanders die alleen aanschaffen voor in de auto. Bij drie dagen boven de 25 graden hoor je iedereen al steen en been klagen.
  De aftellende verkeerslichten.
  De correcte weersverwachting.
  Het haakje dat in bijna ieder openbaar toilet te vinden is.
  De betrouwbare (middel)lange afstandsverbindingen per bus. (In Nederland is het bij wet verboden busvervoer aan te bieden op lijnen waar NS een rechtstreekse vetbinding heeft).
  En persoonlijk ervaar ik het ontbreken van de vrijwel dagelijkse stortvloed aan waarschuwingen voor code geel of code oranje, windstoten, pollen, processierupsen, verbranding door de zon, bos- heide- en duinbranden, en gluten, fijnstof en verkeerd verpakte geitenkaas als een verademing.

 6. MrMikie zegt op

  De heerlijke noodlesoup voor 35 THB mmmm

  • Wallie zegt op

   De complete maaltijd, rijst, kip of vlees en groente voor 40 THB

 7. Erik zegt op

  De service in de private ziekenhuizen zoals het Bumrungrad, verder helemaal niets, geef mij maar Afrika, een land als Ghana is top!

 8. Rob zegt op

  Ik mis de rust in de dorpen.
  De dieren geluiden vroeg in de ochtend.
  Verder het gemak om in Thailand aan het verkeer deel te nemen. Nauwelijks verkeersregels of verkeersborden.
  Ik mis de verscheidenheid aan geuren tijdens een wandeling op de markt.
  Ik mis mijn ontspanning.

  • theoS zegt op

   “de dierengeluiden vroeg in de ochtend”. De luidsprekers op volle sterkte van de nabije tempel om 4 uur ‘s morgens. De karaoke die tot diep in de nacht met grote bas luidsprekers je huis laat trillen en slapen onmogelijk maakt. De ratten die overal op de markt rondrennen en de vliegen op het vlees daar om maar niet te spreken van de miljoenen cockroaches.

   • l.lagemaat zegt op

    Beste Theo,

    Verhuis naar een plek waar je dat niet hebt.
    Betaalbare ruimte zat in Thailand!
    Sterkte gewenst.

 9. Khunflip zegt op

  Waar ik telkens weer tegenop zie als ik terugga naar Nederland is:

  – De sleur: (werken, uitgaan te duur, verplicht binnenblijven omdat het regent, waait, bewolkt en koud is) en het feit dat ik me weer een “grijze muis” voel.

  – Uitgaan: En als je eens uitgaat in Nederland, dan betaal je de hoofdprijs, maar smaakt het eten en drinken niet en is een beetje service ver te zoeken.

  – Winkelen: Ik Ik heb een vrij zwakke blaas en blijkbaar rust er in Nederland een taboe op plassen, want toiletten doet men niet aan in Nederlandse winkelcentra. Voor 50 cent per keer moest ik altijd rennen naar de 4e etage van de V&D, maar nu deze inmiddels ook failliet is, ben ik genoodzaakt de McDonalds te bezoeken. Daar kost het ook 50 cent, maar waarvoor? Schoon is het er niet; pis op de bril en vloer en meestal geen zeep en handdoekjes. In Thailand daarentegen kan je gerust het land rondtrekken, of lekker uitgaan en winkelen zonder je druk te hoeven maken om een schoon toilet, want elke mall, warenhuis, pompstation heeft lux uitgeruste toiletten, meestal voorzien van een fulltime schoonmaakdame die de hele dag door alles netjes en fris houdt zonder te bedelen met een schoteltje.

  – Service: in NL moet je altijd alles zelf doen. Je laten bedienen is alleen voor de elite weggelegd. Een van de mooiste dingen in de Thaise cultuur vind ik nog altijd de geste van iedereen om het de ander naar de zin te maken. Aanvankelijk dacht ik altijd dat ze dit deden omdat ik de farang met geld was, maar door de jaren heen heb ik gemerkt dat ze het voor iedereen doen. Prachtig stukje cultuurgoed dus.

  – Mensen: telkens terug in Nederland mis ik de Thai. Ach, natuurlijk zie ik mijn Thaise vrouw elke dag, maar ik word nog gelukkiger van al die andere Thaise mensen die, als ik wederom het voorrecht geniet er te zijn, allemaal naar mij glimlachen, zichtbaar blij worden als ik Thais tegen ze spreek, en wat te denken van zoveel vrouwelijk schoon dat dankzij de warmte ook nog eens schaars gekleed gaat in rokjes en singlets die hun lange zijde zwarte haren laten dansen over hun mooie blote schouders.

  – Sanitair: Gringo merkte het hierboven reeds op: het Thaise bidet (waterslang met kraantje). Ik kan me mijn leven niet meer zonder voorstellen. Ook bij ons in Nederland ingebouwd. Super hygiënisch, geen last meer van jeuk, en meteen een spuit om de pot en borstel mee schoon te spuiten. Oplossing voor het koudwater probleem: Tijdens de verbouwing van onze wc en badkamer heb ik een uit Thailand meegenomen Panasonic waterverwarmer (die men in Thailand gebruikt voor het douchen) in de kast laten inbouwen. Voor ca. 60 euro heb je een goeie van 1500w. (Big-C, Lotus, Home-Pro, Robinson).

  – Taxi: In NL laat je het wel uit je hoofd om een taxi te nemen en doe je dit alleen als je echt niet anders kan. In de buitenwijken van Bangkok en vele andere Thaise steden zijn taxi-meters en taxi-busjes juist de ideale vervoersmiddelen; voor onze begrippen spotgoedkoop, veelal goedkoper dan tuk-tuks en comfortabel met airco.

  – Parkeren: In NL raak je snel je geld kwijt als je her en der parkeert. In Thailand heb ik zelden moeten betalen. Bij bijna alle shoppingmalls is het gratis, in de straten ook. Alleen in de havens van Phuket-town en Pattaya heb ik parkeergeld moeten betalen.

  – Massages: deze ga ik zeker missen! Die in NL kunnen niet tippen aan het niveau van de massages in Thailand en al helemaal niet aan de prijs.

  – Foodlands – zouden ze hier ook moeten doen in winkelcentra. Een groot plein of zaal met tafeltjes, zelf je coupons (of debitcard) halen en daarna je eten en drinken verzamelen bij allemaal verschillende eettentjes. Zo verrijk je de keuze, haal je uitsluitend je eten bij de specialist en houd je de prijs laag.

  – Gezonde ‘snacks’ – net ook al door gringo aangehaald: tijdens de nodige pitstops bij tankstations mis je al die eettentjes en kraampjes waar ze tropisch hapklaar fruit, verse noodlessoep, som tam, laarb khai, yam moo yang, krapau khai kai dao, kao man khai e.d. verkopen i.p.v. de ongezonde gehaktstaaf, saucijzenbroodjes en frikadellen uit de muur. Na afloop zo’n heerlijk ambachtelijk gemaakt kunstwerkje (cappucino) bij Amazon of Black Canyon smaakt ook vele malen beter dan dat vieze bruine water uit de koffieautomaat in Nederland.

  – Kleding: in NL weet ik ‘s morgens nooit wat ik aan moet doen. Ene dag kan je zonder jas naar buiten en een dag later moet je je muts op en handschoenen aan! Ik erger me sowieso aan kleding, vooral sokken en schoenen, dus Thailand is dan verrukkelijk: een maand lang elke dag hetzelfde: t-shirt, shorts en slippers!!

  • Khunflip zegt op

   Oh ja… en die wilde eigenlijk ook nog opnoemen! De 7-11’s en de ATM’s! In Nederland moet je soms naar een ander dorp rijden om wat geld te kunnen pinnen! In Thailand vind je 24×7 food, drinks, tobacco, medicins en money in the middle of nowhere!

 10. Siamees zegt op

  Ik heb er van 2009 tot en met 2012 gewoond, ik
  moet nu wel zeggen dat ik het hebben van tijd het niet serieus zijn der dingen en de 7/11 wel het meeste mis achteraf gezien. Ik ga zeker ooit nog terugkeren de vraag is alleen wanneer?

 11. Rien van de Vorle zegt op

  Hebben we in de gaten hoeveel voordelen Thailand te bieden heeft? Dat er bij terugkeer in Nederland een ontzettende heimwee naar Thailand zal ontstaan! Zo is het bij mij begonnen. Eigenlijk is volgens mij alles al genoemd. Ik vindt mezelf te creatief voor Nederland. Als men mij naar mijn ‘kwaliteiten’ vraagt, dan noem ik als eerste ‘improvisatievermogen’. Ik accepteer het nooit als iemand mij zegt dat er iets ‘onmogelijk’ is. Dan voel ik mij juist uitgedaagd. Ik ervaar in Thailand redelijk veel ruimte voor mijn ‘creativiteit’ in de ruime zin. Huizen bouwen / verbouwen maar vooral ook in het verkeer. Op m’n 65ste kan ik nog steeds zeggen dat ik zelf nog nooit ‘n ongeluk heb veroorzaakt, ook niet gedurende mijn 18 jaar auto rijden in Thailand. Terwijl ik best hard rijd maar daarmee dwing ik mezelf goed te concentreren en bovendien doe ik het graag. Natuurlijk zijn er ook verkeersregels en bij stoplichten best veel camera’s maar men accepteert ook dat men ‘improviseert’ en daar komt mijn beste eigenschap aan bod ha, ha… stel de vraag eens andersom, wat zullen we in Thailand missen van wat we in Nederland wel hadden en in Thailand niet? ‘n avond zonder muggen buiten zitten? ‘n koele dag? schaatsen? lekker bij de kachel?

  • Khunflip zegt op

   Inderdaad Rien. Wat mis ik nu eigenlijk altijd aan Nederland als ik in Thailand ben?
   Die dingen zijn op een hand te tellen en zo erg zijn ze eigenlijk ook niet:

   – de insecten in Thailand kunnen me gestolen worden (muggen, vliegen, kakkerlakken, bah!)

   – en wie van jullie is het niet overkomen? ‘s Middags in de Big-C je doos met beer Leo flessen tussen de andere boodschappen op de rolbank bij de kassiere zetten en je vervolgens autoritair wordt toegesproken dat je die niet mag kopen en moet wachten tot 5 uur ‘s middags? Vind ik nog altijd een van de zotste regels waar ik maar geen begrip voor op kan brengen.

   – de infrastructuur in Nederland. Enkelen hadden het over de ‘vrijheid’ in Thailand als het gaat om bouwen en verbouwen wat je maar wilt zonder vergunning, maar dit heeft de ongerepte natuur in Thailand ook wel behoorlijk vernield hoor. Talloze eigenaren van een klein lapje grond bij de kust (zie Jomtien, Phuket, Khao Ta Kieb Hua-Hin) zijn ooit met het beetje geld wat ze hadden een bouwproject begonnen en hebben het nooit afgemaakt. Gevolg, allemaal kaveltjes langs die mooie kust met bouwskeletten, bouwafval, puin en rommel. Ondertussen krijgen de hotels hun kamers niet bezet, maar toch blijven ze maar condo’s en hotels bijbouwen. In Nederland zorgt de overheid, provincie en gemeente voor de wegen, fietspaden en voetpaden, dus alles is prima begaanbaar voor rolstoelen en mensen die moeilijk ter been zijn. Dat is dus weer de keerzijde van vrij kunnen bijbouwen, verbouwen etc.

 12. peter zegt op

  Ik mis het op de hoek van een straat zitten met mijn thai vrienden.
  Wat drinken, muziek uit een kleine box en midden in de nacht nog een paar heerlijke vissen halen
  op de markt in Bangkok die we om 3 uur in de nacht nog even grillen.

 13. Pierre Kleijkens zegt op

  ik mis de family van mijn vrouw die oo zo warm is (bedoel daarmee het warme onthaal)
  de uren voor eten geen sluiting zoals hier in belgié pffff
  het bezoek aan de tempels en nog veel meer te veel om op te noemen
  de thai’s die zo vriendelijk en lach’s zijn
  ik heb mee gemaakt om 12 u beginnen met eten en om 19 u zaten ze nog rond hun eten , daarom weet ik niet waar ze het allemaal steken hahahahaha het eten bedoeld
  het mooie land de bergen de rivieren
  groetjes

 14. fred zegt op

  In de eerste plaats de sproeiers in de wc. Als mijn vriendin in België is vraagt ze zich altijd af hoe wij dat doen na te hebben gepoept ? No water ? Only tissue can not make clean. En echt waar ben eigenlijk beetje vies geworden van de Westerse mens…..alleen in Spanje hebben ze tenminste nog bidets.

 15. l.lagemaat zegt op

  ALS ik ooit zou teruggaan, wat ik dan zou missen in Thailand?

  -het GRATIS parkeren tot zelfs IN de grote warenhuizen.

  -geen DURE houdersschapsbelasting/wegenbelasting voor een wat grotere auto, zelfs bij weinig gebruik!

  -geen waterschapsbelasting gebaseerd op huurdeforfait van koophuis, zelfs geen huurwaardeforfait.

  -Tweemaal belasting betalen over de benzine.

  -Over eigen spaargelden weer belasting moeten betalen

  -Veel ruimte (natuur) om je heen.

  -Geen jas hoeven dragen.

  • l.lagemaat zegt op

   Bijna vergeten:

   -Het respect wat de Thais voor een aantal zaken opbrengen; in Ned. vaak een grove,beledigende manier van “vrijheid van meningsuiting”.

   “Mijn” goede massagesalonnetje met een vriendelijke dame voor een bijna vriendenprijs.

 16. Leo Th. zegt op

  Ik mis het oogcontact en de spontaniteit, wat in Thailand doodnormaal is. Als je hier in Nederland een vreemde aankijkt, zelfs per ongeluk en al is het maar een seconde, krijg je vaak een reactie alsof je een misdaad hebt begaan.

 17. Jack G. zegt op

  Thailand is voor mij een vakantieland en een hotel waar ik regelmatig verblijf moedigt aan om lekker te gaan uitslapen. Heerlijk als ze daar rekening mee houden. Heerlijk alleen slapen in een groot bed en rustig aan je dag beginnen. Een laat ontbijtje rond 10.00/11.00 op je balkonnetje. Handdoekje leggen voor dag en dauw is ook niet nodig omdat die regel niet bestaat in dat hotel. Dat is vakantie. In Nederland heb ik last van een wekker die mij als avondmens om de één of andere reden vroeg wekt. Verder ben ik het eens met die meneer die het over het aanbod van eten heeft. Er is ook een mooi divers aanbod van vis. Ook de openingstijden zijn voor mij als meneer de toerist top. In Nederland zit de deur wel vaak op slot is de indruk als je weer terug bent. In Thailand spelen nog veel bandjes in de horeca of pleintjes. Vaak heel goed en natuurlijk heb je ook mindere zangers m/v. Maar in elk geval beter dan in die bruine kroegen in Nederland met die vreselijke galmende Amsterdamse zangers. Even voor Frans Amsterdam een gewaarschuwde Frans telt immers voor twee: je moet ook uitkijken in het lange gras met je hond vanwege aartjes die je hond kunnen doden.

  • Fransamsterdam zegt op

   Hartelijk dank voor de tip. In zal direct Kamervragen laten stellen waarom er nog geen universele hondenontaringswaarschuwingsapp is ontwikkeld.

 18. petra zegt op

  Wat wij vooral missen is de thaise live music .
  Pongsit-Carabao_ Isaan music.
  Lekker buiten met Sengsom , wel of niet eten , prachtige band ( ga niet vertellen waar ) en
  mensen die ook de music waarderen en om de 10 minuten komen Chockdee !!!!

 19. Tima Capelle-Vesters zegt op

  Wat dacht je van het overheerlijke verse eten van de mobiele eetgelegenheden op elke straathoek.
  Papayasalade mis ik het meest.
  En niet te vergeten de voortreffelijke sappige mango’s uit de boomgaard t.o. onze bungalow.
  Het is een ouderwets ras, om het maar zo te zeggen, en dat moeten de lekkerste zijn die er bestaan.
  Deze zijn niet in Nederland te koop helaas.
  Al het verrukkelijke fruit uit Thailand smaakt ook veel beter dan wanneer je het hier koopt.

 20. Ricky Hundman zegt op

  Wat ik al snel miste was inderdaad de wc douche.
  Die hebben wij al jaren geleden geïnstalleerd.
  Gewoon op het koude water en de kou valt best mee.

  Verder mis je de tolerantie in het verkeer.
  De tolerantie en het relaxte van de mens zelf.

  Ik ben trouwens ook wel eens benieuwd naar het andersom.
  Wat mis je uit Nederland als je in Thailand woont?
  En dan heb ik het niet over hagelslag en pindakaas….

  • MrMikie zegt op

   Ricky wat ik mis in TH t/o NL zijn de goede stopcontacten hier in NL. Lijkt of alle stopcontacten allemaal zijn uitgewoond in TH, zelf in 5 sterren hotels. Maar ach om je daar druk over te maken.. Beetje krea bea en daar is ook weer een oplossing voor 😉

 21. ton zegt op

  Ik wil voorop stellen dat ik nooit Thailand ga verlaten.
  Maar als ik dat zou doen dan zou mij het meeste missen de inloop bij je huisarts
  Je kan er 7 dagen per week terecht in het weekend van sochtends 8 tot 12 en dan weer in de middag ideaal
  Heb in Nederland regelmatig de eerste hulp in moeten roepen daar zat ook een dientsdoend arts Neeee geef mij maar Thailand.
  De meeste van de commentaren hebben het over de taxi maar wat denk je van de bus ??
  Spotgoedkoop meestal inclusief van een eenvoudige maaltijd wie doet dat in Nederland na juist niemand

 22. thea zegt op

  Ik mis de heerlijke vissoep en de sticky rice.
  eigenlijk mis ik al het heerlijke eten en de vriendelijke mensen

 23. Marijke. zegt op

  Ook wij vertoeven graag in thailand.Wat wij missen is vooral de thai mensen en de levendigheid op straat.Natuurlijk is bij ons het weer er niet geschikt voor.In thailand moeten we vaak even denken wat voor een dag het is.In nederland kun je in de kleinere plaatsen een kanon afschieten op straat maar je zal niemand raken.Zo stil en saai op straat.

 24. Slagerij van Kampen zegt op

  Wat ik het meeste mis, is de ledigheid. Ik hoef daar tenminste niet te werken. Het weer zoals velen opperen? Soms ja, maar alleen in Noord Thailand in de koele maanden. Het weer kan in Thailand zeer onaangenaam zijn. Zo heet dat je een shoppingmal binnenloopt om even af koelen. Of dat je twee stappen buiten de auto zet en weer snel instapt vanwege de airco. In het regenseizoen lijkt de lucht op stoom uit een kapotte auto radiateur. In Nederland: Leve de centrale verwarming. In Thailand: Leve de airco.

 25. Eddie zegt op

  Ik mis de mooie stranden en het warme zeewater van Hua Hin om op te kitesurfen
  en te relaxen. Het lekkere eten bij het White Sand Beach hotel op soi 7 in HH.
  Als laatste mis ik mijn motorbike waarop ik talloze tochten maak door het prachtige
  Thaise landschap.

  Eddie

 26. Jacob zegt op

  Wat ik zou gaan missen is het hier in de Isan ongecompliceerde leven,de Lotus express die hier in het dorp 24 uur per dag open is,de locale eetgelegenheden,het leven van s,morgens vroeg tot s,avonds wanneer het donker wordt,de autowasserij waar je voor 150 bath je auto spic en span terug krijgt,ook al een voordeel hier is als je een auto koopt,betaal je de auto,en geen rijklaar maken,een auto rijd toch!!
  kort samen gevat het hele leven is hier anders eenvoudiger als in NL,carpoort aan het huis bouwen,geen probleem,geen vergunningen of schoonheids commisie, hebben een paar jaar op Phuket gewoond,een huis in een straat(rijtjeshuis)elke bewoner schilderde zijn huis in een voor hem of haar aangename kleur,dus gevolg was een kleurige aanblik,er zijn ook in Thailand dingen waar je aan moet wennen,als bijvoorbeeld de elektra uit valt,maar dat kun je verwachten voor de rest zie ik alles door de roze bril,je hebt hier geen dresscode,gewoon aantrekken wat lekker zit.

 27. KhunBram zegt op

  Gelukkig niet aan de orde,
  Maar als ik zo nu en dan nederland bezoek mis ik vele paktische dingen die voorgaande reeds beschreven hebben, maar mis vooral ………..mensen.
  Mensen zonder harnas.

 28. ann zegt op

  Wat ik mis, zijn de acceptabele kosten van levensonderhoud(vanuit westers oogpunt gezien)
  Dat je niet aan alle kanten fiscaal wordt getild(meerdere keren over verdiend geld weer belasting betalen)
  Acceptabele kosten van het Ov.
  Natuurlijk de totale vriendelijkheid die je overal tegenkomt horeca, winkels en binnen het sociale leven.
  Mensen die positief zijn en zeer lange werkdagen, voor een zeer laag loon maken.
  Dat je 24/7 voor eten etc.. terecht kan

 29. Tino Kuis zegt op

  Wat ik erg zal missen is:
  1 de drie-maandelijkse gang naar de Immigratie. Altijd gezellig daar.
  2 de vriendelijk groet : ‘He, farang!’
  3 de hopen plastic en andere afval langs de straat. Zo geweldig kleurrijk! Het is bijna kunst!
  4 de dubbele prijs die ik vaak betaal. Heerlijk om die arme Thais te helpen! Goed voor mijn Karma!
  5 de doodangsten die ik vaak uitsta op de weg. Zo heerlijk opwindend! Zo verschrikkelijk blij weer levend thuis te komen!
  6 de manier waarop ik steevast werd genegeerd als ik met mijn ex een winkel of officiele instantie bezocht en hetzelfde nu met mijn zoon. Heerlijk rustig, ik nam altijd een boek mee!
  7 het lekker warme weer. Zalig! in de afgelopen weken 43 graden!
  8 het helpen van die vele buitenlanders die in de goot terecht waren gekomen. Leuke gesprekken met de ambassade!

 30. john boy zegt op

  peukje roken aan de bar met een heerlijke tijger bier

 31. diana zegt op

  Mijn vrienden!!!! De honden!! van ElephantsWorld wat dreigt te verdwijnen omdat het land waarop ze verblijven verkocht wordt #saveelephantsworld

  Het heerlijk kunnen lopen op teenslippers korte broek en een simpel t-shirt

  het relaxte leven

 32. riekie zegt op

  De vrijheid relaxt leven goedkoop ,altijd mooi weer altijd kunnen eten dag en nacht en heerlijk rondrijden op je bike en genieten van de natuur en dat niks hoeft niet gejaagt maar go whit the flow hoewel je dat moet leren dit leven maar wat ik het meeste zou missen is mijn heerlijk kleinzoon van 7

 33. anne roovers zegt op

  de vele mooie tempels en boedisten mis ik heel erg,en de mooie natuur en standen.
  en de vele vriendelijke mensen en ook het mooie olifanten reservaat.

 34. Brian zegt op

  Mijn vrouw en familie op de eerste plek
  Overal eten op straat
  De avond markten
  Heerlijk duiken
  De vriendelijke mensen
  Het thaise eten en gezellig samen zijn in de avond

 35. Ger zegt op

  In Thailand ben je tenminste belangrijk : overal wil men je paspoort zien en je mag elk document , elke bijlage ondertekenen. Kom daar in Nederland maar eens om : alles te efficient geregeld, men vindt in Nederland 1 handtekening genoeg.
  Zelfbediening is uit de boze in Thailand, bij elk schap staan medewerkers en bij de benzinestations wordt je vakkundig geholpen, gelukkig mag je bijdragen aan hun salaris door hogere prijzen te betalen. Maar ja dat is weer typisch Nederlands. Wij kijken hoe het efficient kan en of het niet goedkoper kan.

  Recent een aantal ongelukken ( 3 dodelijke slachtoffers bij 3 incidenten ) op een wegdeel vanwege de slechte staat en kuilen: ok, er wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. En daarna worden de rioleringsbuizen onder het nieuwe wegdek aangebracht : 1 diagonaal en 1 dwars. Gelukkig maar dat de trouwe weggebruikers hun oude kuilen en verzakkingen niet hoeven te missen, worden gelijk bij nieuwe aanleg toegevoegd.

 36. lexia Thai zegt op

  Ik woon in Thailand maar wat mis ik hier!!!!!!

  Lekkere frisse gezonde lucht.
  Een goede slager voor een goed stuk betrouwbaar vlees.
  Mensen die ik echt kan vertrouwen.
  Een mooie goed verzorgde buurt.
  Lekkere hollandse aardbeien en heerlijke hollandse kersen.
  Lekkere verse asperges.
  Mooie aangelegde tuinen en parken.
  Een goede caffetaria.
  Lekker ijs.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website