Voorstel voor een derde luchthaven in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Vliegtickets
Tags:
10 augustus 2019

Het Airports Departement stelt de bouw van een nieuwe luchthaven voor in de provincie Nakhon Pathom ten westen van Bangkok. Dit om de beide luchthavens Suvarnabhumi en Don Mueang te ontlasten.

Volgens de woordvoerder Jarun Meesomboon zou de luchthaven voor 20 miljard Baht op 3500 rai grond tussen de districten Bang Len en Nakhon Chaisi in 4 jaar gebouwd kunnen worden. Het voorstel is voor een nader onderzoek aan het Ministerie van verkeer aangeboden. De investeringen kunnen in de vorm van openbare privé joint ventures aangeboden worden of uit een staatskas voor projecten gefinancierd worden. Verschillende partijen zouden interesse tonen voor dit project.

We gaan uit van 1 miljoen passagiers in de eerste jaren tot een groei naar 25 miljoen reizigers, aldus Jarun. Deze maand zal de verdere hoorzitting door de autoriteiten plaatsvinden en voorstellen geïnventariseerd worden.

De bouw van het vliegveld zal op minder dan 50 kilometer van het centrum van Bangkok plaatsvinden en aansluiting hebben met de snelweg Bang Yai-Kanchaburi. Er kan naar verwachting in 2023 een begin gemaakt worden. Twee tot drie jaar later zal de luchthaven dan geopend worden.

Bron: der Farang

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Voorstel voor een derde luchthaven in Bangkok”

 1. Daniël M. zegt op

  Olleee!!

  3 luchthavens in de buurt van 1 grote stad… Hoe zullen ze “de aansluitingen” of “transits” tussen de luchthavens verzekeren?

  En wat met de vliegroutes? Ooo jee!! Landingsroutes en opstijgroutes die elkaar gaan kruisen? Ik zal bang worden om naar Thailand te vliegen!!!

  Om nog maar te zwijgen over het milieu en de luchtvervuiling die er nu al is!

  • Leo Th. zegt op

   Beste Daniel, Londen telt maar liefst 6 vliegvelden, vanaf 14 tot 66 km verwijderd van het centrum. Angst om ook in de toekomst naar Bangkok te blijven vliegen lijkt mij overbodig. Wel opletten bij het boeken van een ticket op welke airport je vliegt.

 2. Rob zegt op

  Ls. Waarom geen uitbreiding van de kleinere luchthavens, zoals Utopao. Of hua hin.
  Relatief eenvoudig uit te breiden!!

  • willem zegt op

   Een vliegveld op +2 uur rijden van Bangkok kan niet echt een alternatief zijn voor Suvarnabhumi en Don Muang. Waarbij vermeld moet worden dat Hua hin niet of nauwelijks uit te breiden is en Utapao al uigebreid wordt. Maar dan niet als alternatief voor Suvarnabhumi maar als bestaande bestemming voor de zuid oost kust.

 3. fred zegt op

  En ik die dacht dat er steeds minder toeristen kwamen. Blijkbaar heb ik dan toch gelijk dat het Thailand meer dan ooit voor de wind gaat.

  • l.lagemaat zegt op

   Als het derde vliegveld er over 4 jaar komt, is dit bedoeld om de huidige overlast en knelpunten op het te kleine Suvarnabhumi te ontlasten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website