De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft goede zaken gedaan in Vietnam. Tijdens het staatsbezoek van president Hollande werden er orders geplaatst voor drie Vietnamese luchtvaartmaatschappijen, ter waarde van 6,5 miljard dollar.

Vietnam Airlines tekende een intentieverklaring voor tien extra Airbus A350-900’s. Al eerder werden er veertien van hetzelfde type vliegtuig besteld.

Budgetairline Jetstar Pacific bestelde tien Airbus A320’s vliegtuigen. Daarnaast telende concurrent VietJet voor twintig A321. Die order komt bovenop een eerdere bestelling voor dertig toestellen die eind 2015 werd geplaatst.

Bron: Zakenreisnieuws.nl

3 reacties op “Vietnam koopt voor 6.5 miljard dollar aan vliegtuigen van Airbus”

 1. Nico zegt op

  Tja,

  Nu nog een visum vrij reizen en we kunnen er gebruik van maken.

  Wist u dat “bijna” alle landen van Europa visum vrij reizen heeft naar Vietnam, alleen de Benelux, Zwitserland en Oostenrijk niet.

  En denkt u, dat de vier ambassadeurs gezamenlijk naar de minister van toerisme/buitenlandse zaken van Vietnam gaan, om dit alsnog te “regelen” voor ons onderdanen?

  Nee dus, wij zijn slechts onderdanen, het klootjes volk, daar doet men niet veel voor.
  Als ik ambassadeur was, had ik allang iedereen geactiveerd en was het allang geregeld.

  Maar ja, ik ben geen ambassadeur en slechts een pensionaris

  Misschien dat we ooit in de toekomst met Vietnam airlines kunnen vliegen.

  Groetjes Nico

 2. T zegt op

  Ik heb het niet over de cultuur e.d. maar qua economisch inzicht etc. en werk ethiek kan Thailand een groot voorbeeld aan Vietnam nemen.

 3. Martin Sneevliet zegt op

  Ik las net dat Emirates 70 vliegtuigen minder gaat kopen dit omdat de rest van de vloot niet vol is te krijgen. Ook werd er verteld dat de bussenis class Slecht bezet is, ik denk dat dat komt door de dure prijzen van hun Bussenis class. Ik zag dat er stoelen worden verkocht in de bussenis class van plus minus euro 1100,- . Ik heb ook bij Emirates gekeken naar stoelen in de bussenis class maar de prijzen lagen een stuk hoger in vergelijking met andere maatschappijen. Mijn vraag is nu hoe komt men aan deze prijs? Ik zou dat graag willen weten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website