Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar goedkope vliegtickets. Thai Airways International (THAI) stort zich deze zomer op de markt van low-cost airlines. Al eerder was bekend gemaakt dat de nieuwe budget luchtvaartmaatschappij van Thai Airways, Thai Tiger Airways gaat heten.

Thai Airways werkt al jaren aan de oprichting van een eigen prijsvechter. Door een samenwerking met Aziatische budgetmaatschappij Tiger Airways komen de plannen in een stroomversnelling. Het duo wil gezamenlijk de concurrentie aangaan met AirAsia.

Het van oorsprong Maleisische AirAsia heeft al sinds 2004 een basis in de Thaise hoofdstad Bangkok. Tiger Airways, de partnermaatschappij van Thai Airways, is met name sterk in Singapore en Australië.

Ook Declan Ryan, zoon van Ryanair-oprichter Tony Ryan, krijgt een belang in Thai Tiger. De familie Ryan was eerder al betrokken bij de oprichting van Tiger Airways.

Thai Airways verwerft met 49,9 procent het grootste deel van de aandelen in Thai Tiger. Budgetmaatschappij Tiger Airways wordt voor 39,9 procent eigenaar, Declan Ryan krijgt tien procent. De overige 1,1 procent komt in handen van particuliere Thaise investeerders.

Thai Tiger begint haar operatie waarschijnlijk in de zomer met enkele Airbus A320’s van Tiger Airways. Topman Piyasvasti Amranand van Thai Airways meldde dat er geen nieuwe vliegtuigen worden gekocht. “We hebben genoeg vliegtuigen in de vloot die hiervoor kunnen worden gebruikt”, aldus Amranand.

De low-cost maatschappijen hebben in Zuidoost-Azië een marktaandeel van 17 procent. Thai Tiger zal vanaf Suvarnabhumi Airport bij Bangkok op bestemmingen vliegen binnen een straal van vijf uur, waaronder Phuket en Chiang Mai.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

2 reacties op “THAI en Tiger investeren in nieuwe Aziatische prijsvechter”

  1. kriens zegt op

    wanneer kan je tickets boeken bij thai tiger airways is dat al in juni zou goed uitkomen

  2. Miek37 zegt op

    Thai Airways gaat 23 Airbussen en 14 Boeings kopen en leasen. Dat maakte de Thaise nationale luchtvaartmaatschappij maandag bekend. Met de orders is een bedrag van 3,9 miljard dollar (ruim 2,7 miljard euro) gemoeid.

    De maatschappij is van plan zes Boeing 777’s, vier Airbus A350’s en vijf Airbus A320’s te kopen. De Thailanders leasen 22 toestellen, waaronder acht Boeing 787 Dreamliners.

    http://www.depers.nl/economie/575002/Thai-Airways-schaft-Airbussen-en-Boeings-aan.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website