Vandaag maakte de Raad van Bestuur van Thai Tiger Airways dat alle vergunningen en formaliteiten zijn afgerond. De nieuwe luchtvaartmaatschappij gaat in mei 2011 vliegen op meerdere bestemmingen in Thailand.

Thai Tiger is een joint venture tussen Thai Airways en de low-cost maatschappij Tiger Airways. Die laatste bestaat sinds 2003 en is opgericht door Singapore Airlines en het Ierse  Ryanair.

Met de oprichting van een Thaise dochter proberen Tiger Airways, Singapore Airlines en Thai Airways het oprukkende AirAsia van het lijf te houden. Prijsvechter AirAsia vliegt vanuit steeds meer bases in Azië en heeft al jaren een thuisstation in Bangkok. De low-cost maatschappijen hebben in Zuidoost-Azië een marktaandeel van 17 procent.

Thai Tiger zal vanaf Suvarnabhumi Airport in Bangkok op bestemmingen vliegen binnen een straal van vijf uur, waaronder Phuket en Chiang Mai.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website