De Thaise luchtvaartmaatschappij Thai Airways heeft maandag aangekondigd 23 Airbussen en 14 Boeings te willen aanschaffen. De toestellen worden gekocht of geleased. Er is een bedrag van bijna 3,9 miljard dollar mee gemoeid (2,7 miljard euro).

Thai Airways wil zes Boeings 777-300ER, vier Airbussen A350-900 en vijf Airbussen A320-200 Kopen. Dit voor een bedrag van 1,6 miljard, zo luidt het in een persbericht. Ook wil de groep via leasing 22 andere toestellen, waaronder acht Boeings 787 Dreamliners, aanschaffen.

Thai Airways probeert te herstellen van de financiële crisis van het vorige decennium. De luchtvaartmaatschappij deelde mee in 2008 een verlies van 21,3 miljard baht (ongeveer 530 miljoen euro) te hebben gemaakt.

Bron: HLN.be

1 reactie op “Thai Airways koopt 23 Airbussen en 14 Boeings”

  1. Gringo zegt op

    Het geld moet ergens vandaan komen, dus is Thai Airways van plan om met minder cabinepersoneel te gaan vliegen en de vrije dagen tussen twee vluchten in te korten. Recent was er een protestdemonstratie van ca. 100 stewardessen voor het hoofdkantoor van Thai Airways


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website