Wie in Thailand een vliegticket van Thai AirAsia wil kopen hoeft niet ver meer te lopen. Bij alle 7.800 vestigen van 7-Eleven voortaan tickets van de budgetmaatschappij aangeboden. Dat geldt zowel voor de binnenlandse- als de internationale vluchten.

Hoewel momenteel 75% van alle Thai AirAsia tickets online worden gekocht, ziet de maatschappij toch mogelijkheden om 3 tot 5% van de omzet te genereren via dit nieuwe distributiekanaal. De luchtvaartmaatschappij was vorig jaar goed voor een omzet van 23,5 miljard baht.

De deal met de 7-Eleven supermarktketen sluit aan bij de ambities van Thai AirAsia om klanten de mogelijkheid te geven 24 uur per dag een vliegticket te kopen.

In Thailand bezoeken iedere maand 30 miljoen mensen bezoeken de 7-Eleven winkels, zij zijn goed voor een maandelijkse omzet van 10 miljard baht. De Charoen Pokphand Groep, exploitant van de 7-Eleven franchise formule, wil per jaar 600 nieuwe winkels openen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Thai AirAsia vliegtickets voortaan bij 7-Eleven verkrijgbaar”

 1. Jesse zegt op

  ??? huh ???

  Dat je je online gekochte ticket daar kan afrekenen is al een tijdje mogelijk. Maar boeken ?? Eerst zien dan geloven !

  • Cornelis zegt op

   Jesse, misschien helpt het oorspronkelijke krantenbericht om je tot ‘gelovige’ te bekeren:
   http://www.bangkokpost.com/breakingnews/400362/thai-airasia-tickets-available-at-7-eleven

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Lijkt me toch niet zooooo ongelofelijk.

   Je vraag een ticket voor die dag en die vlucht.
   Ze bekijkt wat beschikbaar is en de prijs.
   Indien akkoord worden de gegevens ingevuld , uitgeprint en klaar.

 2. Davis zegt op

  Zal de ticketprijs ten goede komen?
  Wel een steek in de rug van de lokale reisbureautjes.
  Nu ja, wat ze daar voor je regelen kan je meestal via je pc ook.

 3. Gerard zegt op

  Ik heb in oktober vorig jaar al bij 7Eleven tickets geboekt en afgerekend. Nou ja tickets… een kassa uitdraai 🙂 dus begrijp eerlijk gezegd niet de nieuwswaarde. Was eerlijk gezegd wel een gekloot, want sommige medewerkers begrijpen er werkelijk geen r**t van. Vooral als je bepaalde vertrektijden wil of een stoel wilt vastleggen en/of voedsel wilt reserveren. Kortom online gaat me stukken beter af en je hebt het zelf in de hand. Overigens zijn ook tickets van Orient Thai bij 7Eleven te boeken en af te rekenen.

 4. Jesse zegt op

  Precies Gerard, helemaal mee eens ! Dat de mogelijkheid er is betekent helaas niet dat het ook kan. De geboekte tickets die alleen afgerekend moeten worden zorgen al voor problemen, laat staan het boeken van tickets aan de kassa.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website