Luchthaven Suvarnabhumi ging donderdagavond dicht, nadat een verzakking was geconstateerd op de westelijke runway. Zo’n 200 aankomende en vertrekkende vluchten liepen vertraging op met als uitschieter een vertraging van 71 minuten.

Elf vliegtuigen werden omgeleid naar een andere luchthaven. De reparatie nam een half uur in beslag, zodat de luchthaven weer om 21 uur openging.

Luchtvaartmanagers beginnen zich af te vragen of bij de aanleg van de runways wel degelijke materialen zijn gebruikt. Ze zijn verbaasd over het grote aantal ‘soft surface’ problemen. De oostelijke runway is al sinds 11 juni buiten gebruik wegens reparatiewerkzaamheden.

Somchai Sawasdeepon, general manager van Suvarnabhumi, benadrukt dat de verzakking op de westelijke runway die 60 bij 60 cm mat, te wijten is aan normale slijtage. Omdat de oostelijke runway dicht is, wordt de westelijke runway intensiever gebruikt. Onderhoud van deze baan staat voor volgend jaar gepland.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Suvarnabhumi dicht na verzakking runway”

  1. Piet zegt op

    Ik vraag me toch af hoe ze in 30 minuten een landingsbaanverzakking kunnen verhelpen. Zou er dan even snel wat asfalt op worden gestort?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website