EVA Air ‘Beste Thailand Airline 2010′

Je kunt vanaf vandaag weer stemmen op jouw favoriete Thailand luchtvaartmaatschappij. Deze nieuwe poll moet uiteindelijk bepalen welke luchtvaartmaatschappij de beste in 2012 was.

Prijs/kwaliteit verhouding

Er zijn ruim 20 vliegmaatschappijen die naar Bangkok vliegen. Maar welke is volgens de lezers van Thailandblog de beste? Jij mag dat bepalen. Breng je stem uit en help daarmee ook andere reizigers. Jouw vakantie of verblijf in Thailand begint immers al in het vliegtuig.

In jouw keuze kan je bepaalde zaken meewegen zoals service aan boord, stoelruimte, prijs/kwaliteit verhouding, op tijd vliegen enz. Let wel, het gaat om een totaalbeeld en wat voor jou het zwaarst weegt. Zo kan een beperkte stoelruimte wegvallen tegen het feit dat het vliegticket erg goedkoop was.

Je kunt een stem uitbrengen op één van de onderstaande maatschappijen:

 • Air Berlin
 • Austrian
 • Cathay Pacific
 • China Airlines
 • Egyptair
 • Emirates
 • Etihad
 • EVA Air
 • Finnair
 • Jetairfly
 • KLM
 • Lufthansa
 • Malysia Airlines
 • Quantas Airways
 • SAS-Scandinavian Airlines
 • Singapore Airlines
 • Swiss International Air Lines
 • Thai Airways
 • Turkish Airlines

De poll staat in de linkerkolom (even naar beneden scrollen). Je kunt maar 1 stem uitbrengen.

Publieksprijs Thailandblog

De winnaar van deze poll ontvangt van de redactie een fraaie ingelijste oorkonde. Deze luchtvaartmaatschappij mag zich een jaar lang de ‘Beste Thailand Airline 2012′ – gekozen door de lezers van Thailandblog – noemen. Al eerder ontving ‘EVA Air’ deze fel begeerde publieksprijs van de grootste Thailand-community in Nederland en België.

30 reacties op “Nieuwe poll: stem op de beste Thailand luchtvaartmaatschappij 2012”

 1. Deze publieksprijs wordt zeer gewaardeerd in de reisindustrie. EVA Air heeft het destijds zelfs op haar Internationale website vermeld, dat zij gekozen waren als ‘Beste Thailand Airline’ door de lezers van Thailandblog.

 2. gerrieQ8 zegt op

  Ik heb op EVA air gestemd, maar vlieg steeds met China Air. Dit vanwege de interessante aankomsttijd op Schiphol. Als ik met het openbare vervoer naar Zeeuws Vlaanderen wil, dan heb ik bijna net zo lang nodig als de vlucht van BKK naar AMS. Neem ik EVA, dan kom ik niet verder dan het treinstation in Goes en ben ik van anderen afhankelijk.

 3. john zegt op

  Ik ben met 3 verschillende maatschappijen naar Bangkok gevlogen, KLM, Air Berlin en Eva Air. Ik kies dan toch voor Eva Air, vooral door de service en beenruimte. Al vond ik de service van Air Berlin ook niet slecht. Jammer dat deze laatste niet meer rechtstreeks van Dusseldorf naar bangkok vliegt, voor mij als venlonaar is dusseldorf maar een half uurtje.

 4. Cornelis zegt op

  Voor mij is Singapore Airlines de favoriet. Zeer goede, plezierige service, één van de 2 maatschappijen die 81 cm tussenruimte tussen de stoelen aanbiedt. In de 777 ook maar 9 stoelen in de breedte, waar veel andere maatschappijen er 10 plaatsen. Nadeel is natuurlijk de overstap, maar dat geldt voor veel maatschappijen in het rijtje.

 5. J.Jordaan zegt op

  In juni dit jaar met vakantie naar Nederland geweest.
  Gevlogen met EVA AIR. Prijs 700 Euro per persoon.
  Rechtstreeks verbinding met Schiphol.
  Goede service. Voor mij nummer een.
  J.Jordaan

 6. Desmet Jan zegt op

  Ik heb reeds met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Thailand gevlogen waaronder Thai Airways en Etihad en nog andere die hier niet vermeld zijn.
  Deze waren allemaal ok. Voor mij is echter EVA Air de number one omdat de hostessen zeer vriendelijk en gedienstig waren.
  Dit gaf mij een heel goed gevoel.
  J. Desmet.

 7. willem zegt op

  T”is jammer dat EVA zijn vliegtijden heeft veranderd;van 1.30uur s”middags naar nu21.30uur in de avond. Om die reden ben ik naar CHINA-AIR gegaan.Rond half 3 in de middag weg van Schiphol en de volgende ochtend 6uur in Bangkok,met nog een hele dag te gaan. Perfekte tijd! En de prijzen liggen altijd rond de 725euro;uiteraard afhankelijk van het seizoen! Jammer dat Thai-Air niet meer nonstop vanaf Schiphol gaat,want die blijft voor mij nog steeds de numero-uno!!!

 8. Sir Charles zegt op

  Voor mij de KLM, altijd een goede service en lieve aardige stewardessen. Bovendien deze keer weer voor €698, geen ongunstige prijs.

 9. Ben Hutten zegt op

  Ik heb voor China Airlines gekozen vanwege de voor mij gunstige vertrek en aankomsttijden, zowel op de heen en terugvlucht. Heenreis: gunstige vertrektijd vanaf Schiphol. Aankomst in Bangkok vroeg in de morgen, omdat ik nog 600km te gaan heb naar mijn bestemming in de Isaan. Kom daar dan nog bij daglicht aan.
  Terugvlucht vanuit Bangkok: Vertrektijd midden in de nacht, dus niet zo gunstig, maar vroege aankomst op Schiphol, met een nog hele dag voor mij.
  Ben zeer tevreden over de service en verkregen extra service door overgewicht aan bagage door medische hulpmiddelen, in totaal 7kg, 3kg extra handbagage + 4 kg extra ruimbagage.
  Rest nog te vermelden dat dit alles zeer soepel verlopen is mede door de inspanningen en geweldigdige service van 333Travel uit Harmelen, zeer aanbevelingswaardig.
  Met Eva Air ook goede ervaringen, maar de hierboven aangegeven voordelen voor mij om met China Airlines te vliegen hebben uiteindelijk toch mijn keuze voor China Airlines bepaald.

 10. marcel zegt op

  ik heb gekozen voor Etihad heel goede bediening +met mijn zilverkaart regelmatig in business supper goed

 11. Frans A zegt op

  Ik koos voor Thai Airways omdat:

  * Vriendelijk personeel
  * Rechtstreeks vanuit Brussel naar BKK
  * Véél beenruilte
  * Lekker eten
  * Perfecte reistijden 06:00 uur in BKK terug om 07:00 in brussel.

  Hoop dat iemand er iets aan heeft. Liefst niet allemaal want dan ben ik mss mijn plaatsje kwijt.

  🙂

 12. marijke zegt op

  Wij hebben ook goede ervaring met eva air.Al vaak mee gevlogen altijd vriendelijk personeel aan boord.Ook hebben we met egypt air gevlogen ook niet echt slecht maar anders.Maar singapore is vaak super .Maar toch eva air dan op de eerste plaats.

 13. Frans H, zegt op

  Ben tevreden over Eva Air in alles. goede vlieg tijden.Ook de prijzen zijn redelijk.

 14. Ruud Jansen zegt op

  Mijn keuze is weer gevallen op Eva Airline omdat:

  1. Rechtstreks van Bangkok naar Amsterdam
  2. Vriendelijk en gastvrij personeel
  3. Goede gerechten
  4. Vertrektijden in Bangkok en aankomstijden in Amsterdam vise versa zijn perfect
  5. In de Business class met uitstekende service de gehele vliegtijd

 15. henk van berlo zegt op

  Ik ga nu voor de 12 de keer naar thailand,en ben met KLM en CHINA AIR en EVA AIR
  geweest.Voor mij is EVA AIR de beste zeker vanwege de vertrek tijden op schiphol en
  ook de vertrek tijden in bangkok.

 16. Caro zegt op

  Ik heb jaren trouw KLM gevlogen van Amsterdam naar Bangkok vv.zakelijk.
  Toen ik eens een paar keer mijn toen nog kleine kinderen meenam , kreeg ik ook in de Business class grote problemen met de service. Geen eten , geen kindermaaltijden, niets: ondanks aangegeven bij boeking bleek alles al op bij een vorige instap plaats.
  Nadat ik deze farce drie keer had meegemaakt vlieg ik nooit meerKLM op welke bestemming dan ook.
  Voor Thailand vlieg ik de laatste jaren altijd EVA, hoewel het eten de laatste twee keer niet best was.
  Succes

  • Marcel De Kind zegt op

   Ik heb zowat hetzelfde meegemaakt met mijn zoontje. Ik had een kinderwagentje, nog een paar zakken en de kleine in mijn armen en geraakte amper af de trappen. Niet enige help gekregen van de KLM mensen. Had ik van de trap gevallen hadden ze me waarschijnlijk nog uitgelachen. Ook op het vliegtuig nog geen eten meer gekregen omdat ik op de WC ben gaan zitten met de huilende baby. Geen stewardess die een helpende hand bood. Toen heb ik gezworen van nooit meer met KLM te vliegen. (en het was dan nog business class ook, stel je voor!)

 17. Iwan zegt op

  Ik ga voor EVA AIR. Service is goed en voldoende beenruimte.
  Succes ermee.

 18. Frans de blauwe zegt op

  IK kies voor CHINA AIRLINES goede tijden voor heen en terug vlucht. Ben net twee dagen terug en heb gevloogen met Turkisch airlijns wat redelijk beviel behalfe de lange tijden dat je bezig ben om terug tekomen .

  • Cornelis zegt op

   Frans, je schriijft wat Turkish Airlines betreft over de lange tijden die je nodig hebt om terug te komen. Ik zie op de terugweg een aansluiting met 2u40m wachttijd in Istanbul (heen 1u55m), of bedoel je de late aankomsttijd op Schiphol op de terugweg (22.35u). Voordeel lijkt me wel dat je dezelfde dag nog aankomt.

   • Frans de blauwe zegt op

    Moderator: veel fouten in uw zinnen. Gebruik spellingscontrole.

 19. Anne-Marie Lissens zegt op

  Na Etihad geprobeerd te hebben, kies ik telkens terug voor deze maatschappij, je bent hun “gast”, je hebt een individueel scherm voor film, spelletjes enz. Het nadeel kan zijn de stop in Abu Dhabi maar zelf zie ik dit als een voordeel omdat je dan even kan rondwandelen om mijn bloedsomloop in de benen te optimaliseren. Dus Etihad airways is mijn favoriete airline.

 20. pappa zegt op

  ik ben begonnen met thai toen die nog op ams vlogen toen overgestapt naar china, en vlieg nu al jaren met eva , evergreen de luxe/ elite class is super.het enige probleem vind ik de nieuwe vertrek tijden je verliest 2 dagen , ik woon vlak bij schiphol dus vroeger ging ik om 9 uur van huis 10 uur inchecken dan naar de lounge wachten op de vlucht , om 5.30 aankomst in bkk 07.00 doorvliegen naar phuket om 11.30 thuis of in het hotel , terug 20.00 naar bkk 00.00 in checken en naar de lounge van eva wachten op de vlucht 11.30 weer thuis in holland , nu hele dag kwijt want vlieg pas s’avonds kom om 13.30 aan voordat ik thuis ben is het 20.00 terug vlucht 12.30 moet ik 1 dag eerder terug naar bkk en kom s’avonds pas aan in nederland , a.s. zaterdag vlieg ik weer een keer met china ben benieuwd of buisiness china beter is als buisiness eva het ticket was iedergeval 400 euro goedkoper. maar mijn keuze voor de poll is tot nu toe eva

 21. Pinas zegt op

  Ik vlieg al vanaf 2001 mijn eerste vlucht met EVA geadviseerd door 333 travel als zeer prettig rvaren ook de vertrek en aankomst tijden wat nu minder is de vertrek tijden zouden weer omgedraaid moeten worden. 2x met China gevlogen vond er niet zo veel aan qua service ook op de savarnabumi. De vliegtijden zijn wel ideaal.

 22. Rob zegt op

  L.s,

  Reis nu ongeveer 28 jaar naar Thailand en ” omstreken.” Voor ” economy class ” vind ik Eva -en China air de beste. Non stop en goede vertrektijden.
  Prijstechnisch heel concurerend.
  Bij mij past China-air beter wat betreft de vertrek- en aankomsttijden. Bij de K.L.M. zit ik minder omdat de beenruimte daar beduidend ” kleiner ” is. Meet zelf 1.90 meter.Deze boek ik dan ook niet meer.

 23. wimol zegt op

  Ben 6 november naar Amsterdam gevlogen met EVA air gewoon in economy daar ik verleden jaar in evergreen de luxe veel beenruimte had,maar voor mijn buik was dit des te minder.Als je een beetje lijvig bent is dit niet aan te raden,zeker niet prijs kwaliteit je betaald extra enkel voor je benen,daar het eten hetzelfde is en het tafeltje tegen je buik prangt.
  Op de vlucht naar Amsterdam was alles in orde,zoals gewoonlijk echter de terugvlucht naar Bangkok viel een beetje tegen wat betreft het eten,zat geen smaak in.Dan maar wat zout of peper,echter dat zat ook niet in de gebruikelijke verpakking.
  Halverwege zin in een biertje,echter dit was reeds uitgeput,dat viel mij echt tegen.
  Wat betreft het eten en de prijs van een ticket ging mijn voorkeur naar Air Berlin,maar die vliegen niet meer rechtstreeks.

 24. Ton v.d Brink zegt op

  Voor mij is dat EVA AIR, op een van de vluchten werd mijn vrouw doodziek en had op een bepaald moment een hartslag van 35. Gelukkig waren er twee doktoren aan boord onder de passagiers die haar beide hebben bij gestaan. De stewardessen hebben alle moeite gedaan om drie stoelen achterin het vliegtuig vrij te maken waar mijn vrouw languit op kon liggen . vervolgens hebben ze een groot aantal dekens bij haar gebracht om haar warm te houden. Ook hebben ze een plek voor mij vrij gemaakt zodat ik dierect naast haar kon zitten. Al met al een geweldige goede service! Bovendien zijn de vliegtuigen goed uitgerust met een behoorlijk T.V. scherm in de stoelen en een keuze aan spelletjes en Div. Films daarbij opgeteld een behoorlijke beenruimte maakt dat mijn keuze voor EVA Air is.
  Bovendien zijn de prijzen schappelijk voor een Retour Bangkok.

 25. Rob V zegt op

  Wij vlogen tot nu toe altijd met China Airlines maar naar enkele mindere ervaringen overwegen we volgende keer met EVA air te vliegen. De prijzen verschillen nauwelijks, alleen de vliegtijden van EVA vind ik minder gunstig dan die van CI: er gaat niets boven ’s ochtens vroeg aankomen op je plaats van bestemming zodat je nog de hele dag voor je hebt.

  Wat ging er mis? Op de twee laatste vluchten van dit jaar vloog mijn vriendin alleen heen en weer. Van NL naar TH werd ze door een stewardes aanboord gevraagd of ze haar stoel wou opgeven omdat een gezin met kinderen bij elkaar wou zitten. Dit deed ze, maar ze kwam tussen twee heren in te zitten. Deze bleven de hele vlucht wakker, de ene keek naar films en de andere las een boek met het lampje aan. Mijn vriendin had dan ook flink spijt van het opgeven van haar plaats. Maar ach, kan gebeuren dat jouw beleefdheid je een niet beloond.
  Op de vlucht van TH naar NL ging het met het inchecken mis; haar bagage werdt gecontroleerd, de handbagage was 8 kg te zwaar maar de man achter de balie maakte hier geen punt van. Dus hup handbage op de trolley en weglopen.. stopte een dame (een van de dames die de mensen naar een vrije incheck balie wijst) in het Thais tegen mijn vriendin dat haar carry on te groot zou zijn. Mijn vriendin zei van niet (is ook niet zo en we hebben al veel vaker met deze tas gevlogen), vervolgens was het commentaar “maar jij bent klein, wie doet die tas boven in het rek?” . Mijn vriendin werd nogal pissig en zei dat ze dat zelf wel kon doen. Maar nee, volgens deze dame mocht de tas niet mee aan boord. Hier heeft ze gehoor aan gegeven (vind ik zelf toch niet zo handig, de counter staff had alles al goed bevonden). Zat ze bij terugkomst dus wel zonder handbagage (op een handtas na).. Een klacht ingediend maar veel meer dan een “het spijt ons zeer en we hopen dat het u niet weerhoud in de toekomst weer met ons te vloegen” kon er niet van af. Viel me toch vies tegen van CI dus ik denk dat we de service van EVA maar eens moeten gaan testen, die membership kaarten stellen toch weinig voor (paar tientjes korting, mooi meegenomen maar met zo’n trieste service denk ik dat ik liever een paar tientjes extra neerleg). Of zou iemand hier van CI meelezen en eindelijk beseffen dat je zo niet met klanten omgaat??

  • math zegt op

   Beste Rob V, Ik begrijp helemaal niets van uw kritiek en vind het ook onterechte kritiek. Laat ik duidelijk zijn dat ik nog nooit met CA heb gevlogen. U hebt een overgewicht van 8 kg alleen al op de handbagage. Hoe haal je het in je hoofd om het dubbele aantal kilos mee te nemen dan toegestaan is? Je 2e kritiekpunt is dat je vriendin tussen 2 mannen zat die toch zeker zelf mogen weten wat ze tijdens de vlucht doen. Als iemand een boek leest en een ander kijkt films kan je dat toch geen overlast noemen? Mensen misdragen zich toch niet, ze vullen alleen hun tijd in om een aangename vlucht te hebben. Nee, deze keer ben ik het totaal niet met je eens.

 26. rudolf mohrman zegt op

  Ik heb met emirates, cathay, egyptair,en jetair gevlogen overstaptijd emirates is een probleem bij cathay en egyptair slechts 2 uur vond jetair indien je comfortclasse boekt best goed rechtstreekse vlucht naar Phuket en evt. Vanaf Bangkok weer terug. Jammer dat ze slechts eenmaal per week vliegen. Dus voor ons Jetairfly.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website