Bangkok staat op nummer 1 als het gaat om meest populaire steden van vliegtuigpassagiers in de zomer, zo meldt Skyscanner na analyse van de vliegreistrends van Nederlanders reizigers in 2013. Wanneer het gaat om de meest populaire steden in de winter staat Bangkok op de tweede plaats.

Vakantiebestemmingen: Spanje nummer 1 en Turkije in opkomst

Nederlanders vliegen het liefst naar Spanje, dit land wordt op de voet gevolgd door Turkije. Op de derde plek staat Groot-Brittannië. Waar Turkije in 2012 nog niet in de top drie voorkwam, is dat in 2013 wel het geval.

Populaire steden

De meest populaire steden voor Nederlandse vliegtuigpassagiers in geheel 2013 waren:

  1. Londen
  2. Bangkok
  3. Istanbul

In de zomer zie je een aantal veranderingen. Bangkok staat dan op nummer 1 gevolgd door Londen en Istanbul. Populaire steden in de winter van 2013 waren Londen, Bangkok en Istanbul.

Opkomende bestemmingen: Myanmar

Een opvallende opkomende bestemming is Myanmar, het voormalige Birma. Op de tweede plek staat Armenië en op de derde plek staat Kaapverdië. Opkomende steden zijn Fes (Marokko), Yangon (Myanmar) en Clermont-Ferrand (Frankrijk).

Bestemmingen voor gezinnen

Waar in 2012 Spanje nog de meest geliefde bestemming was voor gezinnen, is die plek nu overgenomen door Turkije. Spanje staat op een tweede plek gevolgd door Marokko. Koppels gingen in 2013 het liefst naar Spanje, Groot-Brittannië en Italië. Wat de steden betreft waren Istanbul, Bangkok en Nador (Marokko) het meest geliefd onder de gezinnen. Koppels kozen voor Bangkok, Londen en Barcelona.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website