De jacht op goedkope vliegtickets naar Bangkok lijkt geopend. Wordt prijsvechter Norwegian de luis in de pels van de luchtvaartmaatschappijen die nu naar Thailand vliegen?

Al eerder was KLM ‘not amused’ met de komst van deze budgetmaatschappij op Schiphol. Nu begint THAI Airways zich ook al zorgen te maken. Norwegian gaat met drie directe vluchten vanaf Oslo naar Bangkok de concurrentie aan met THAI Airways. Als reactie daarop heeft de Thaise nationale luchtvaartmaatschappij aangekondigd om vanaf 18 juni tot 15 augustus dagelijks vanaf Oslo naar Bangkok te vliegen in plaats van de huidige vijf vluchten. Binnen 1 tot 2 jaar gaat THAI Airways het hele jaar door dagelijks vliegen. De vrees voor de nieuwe concurrent is kennelijk groot.

Terecht of niet?

De angst van KLM en THAI Airways lijkt terecht. Een snelle blik op de website van Norwegian toont spectaculair lage tarieven aan. Zo is het mogelijk om in Juni 2013 een enkeltje Bangkok – Amsterdam boeken voor € 272,- Wil je van Amsterdam naar Bangkok? Dan zal je via Oslo-Gardermoen moeten vliegen, maar deze vluchten worden ook voor onder de € 50,- aangeboden. Wie een beetje zoekt kan zo voor minder dan € 500,- retour naar Thailand vliegen. De regels voor bagage zijn ook schappelijk te noemen: 20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage. Of Norwegian rechtstreekse vluchten van Amsterdam gaat aanbieden is nu nog niet duidelijk maar wel een reële optie.

Prijsvechter Norwegian.com

Prijsvechter Norwegian groeit snel. Ze zijn in tien jaar tijd uitgegroeid tot de tweede luchtvaartmaatschappij van Scandinavië en de derde lowcost van Europa na Easyjet en Ryanair. Maar het bedrijf rukt verder op: in 2012 werden maar liefst 222 nieuwe vliegtuigen besteld waaronder de zuinige Boeing 787. Norwegian gaat in mei en juni starten met de intercontinentale vluchten naar populaire bestemmingen zoals Bangkok en New York, wanneer het de eerste van acht Boeing 787-8 Dreamliners in ontvangst neemt.

Basis op Bangkok Airport

Om kosten te besparen zal Norwegian op vluchten van en naar Bangkok gebruikmaken van Thaise crewleden. Daarom wordt in de Thaise hoofdstad een crew base ingericht. Op die manier, en in combinatie met de lagere operationele kosten van de Boeing 787 Dreamliner, wil de budgetmaatschappij aanzienlijk lagere tarieven hanteren dan de concurrentie.

Bron: scandasia.com/competition-between-norwegian-and-thai-airways-means-cheaper-flights/

Boeing 787 Dreamliner van Norwegian

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Goedkope vliegtickets naar Bangkok van Norwegian, de concurrentie beeft!”

 1. Cornelis zegt op

  In het licht van de ambitieuze plannen is het voor Norwegian te hopen dat die binnenkort af te leveren Dreamliners dan ook daadwerkelijk de lucht in mogen. Voorlopig staan ze allemaal nog op de grond vanwege een reeks problemen in de voorbije maanden.

  • Cornelis zegt op

   Overigens vraag ik me af hoe het retourtarief – incl. het traject Amsterdam-Oslo – op minder dan 500 euro zou kunnen uitkomen. Met de hierboven genoemde bedragen kom je toch ook weer tussen de 650 en 700 euro uit, lijkt me.

   • Khun Peter zegt op

    @ Er werden zelfs retourtjes aangeboden (Oslo – Bangkok) voor € 380,- maar die zijn natuurlijk allemaal al weg. De website van Norwegian is toen overbelast geraakt.

 2. TH.NL zegt op

  Dat klopt Cornelis. Als je het allemaal op gaat tellen blijkt het helemaal niet goedkoop te zijn omdat je ook nog een retour Amsterdam Oslo bij moet kopen.

 3. Khun Peter zegt op

  Of Norwegian echt een goedkoop alternatief zal zijn voor Nederlanders zal moeten blijken. Als alle vliegtuigen geleverd zijn, zal het netwerk verder worden uitgebreid. In ieder geval is meer concurrentie goed. Het feit dat de KLM en THAI Airways zenuwachtig aan het worden zijn, is natuurlijk wel een teken aan de wand.

 4. Hans Bos zegt op

  Probeer maar eens te boeken, bijvoorbeeld in juni dit jaar. Zijn geen vluchten beschikbaar AMS-BKK. Wél terug, maar je moet er toch eerst zien te komen. Hopelijk zijn de vliegtuigen beter dan de website. Voorlopig is het niet meer dan gebakken lucht.

 5. ferry bookelman zegt op

  Ik zou graag willen weten hoeveel uur wij langer onderweg zijn. ik vlieg nu met KLM rechtstreeks voor 28.120 baht retour – 1 maand. dan zijn die noren niet echt explosief goedkoper ook nog gezien de langere reistijden die ik haat.

 6. pietpattaya zegt op

  Tot voor kort alles geprobeert maar kan niet terug vanuit AMS , wie oh wie lukt het wel; juli BKK_ams en augustus AMS-BKK??

  Leuk zo een bericht wat er al eerder was,maar mij lukte het niet te reserveren!!

  • Hans Bos zegt op

   Als je het nieuws had gevolgd, had je kunnen weten dat de vluchten onderhouden gaan worden met Boeings 787. De bestaande exemplaren staan uit veiligheidsoverwegingen aan de grond, terwijl het mogelijk nog even duurt voordat de bestelde exemplaren worden afgeleverd. Ergo, zo goed als zeker wordt deze zomer nog niet intercontinentaal gevlogen. Wat die retourvluchten BKK-AMS op de website doen, is mij een raadsel. Norwegian vliegt op dit moment met 737’s, dus dat betekent minimaal twee of drie keer onderweg tanken…

  • Hans Bos zegt op

   Het is blijkbaar nog steeds niet doorgedrongen: Norwegian vliegt nog niet intercontinentaal en dus ook niet op Bangkok.
   En zal dat ook voorlopig niet doen. Hoe denk je dat die vliegtuigen vanaf BKK vliegen? Die moeten er toch eerst komen? Even nadenken! Die hele website is een farce.

   Overigens: een enkeltje is doorgaans duurder dan een retour. KLM durft er zelfs 1700 euro voor te vragen…

   • Mathias zegt op

    Ik denk dat u gelijk hebt Hans en dat dit gebakken lucht is. De eerste Dreamliner van 6 die besteld zijn ( dus geen 8 ) wordt de eerste pas afgeleverd in 2014. Die andere toestellen begint de levering pas vanaf 2016, dus zo snel groeien ze niet qua nieuwe vliegtuigen.

    Bron: Wikipedia

    informatie boven is van luchtvaartnieuws.nl, tenminste daar staat exact dezelfde tekst.

    http://www.luchtvaartnieuws.nl/nl-NL/Article.cms/Airlines/Run_op_Norwegian-tickets_naar_Bangkok_en_New_York.

 7. HansNL zegt op

  Het wordt hoog tijd dat er eens een vliegtuiguitbater wat doet aan de prijsstelling van vooral vertrekkend uit Bangkok.

  Er zit vaak een verschil van 200-300 euro tussen vluchten vertrekkend uit Europa.
  En dat geldt voor bijna alle maatschappijen, inclusief MAHAn.

  Hoezo prijsafspraken?

  Dat een en ander best wel serieus te noemen is blijkt wel uit de reacties van KLM, Thai en nog enkele bedrijven.

  We wachten af………………….

 8. Henk zegt op

  Snap de prijzen ook niet. Ik heb een retour Amsterdam-BKK via China airlines, betaalde ongeveer €700. Nu vliegt mijn vriendin d.d.2-5 mee naar Nederland, en moet € 900 betalen. Ik meen te weten dat dit enkele jaren geleden andersom was.

 9. Hans Bos zegt op

  Als je de juiste weg maar weet! Kijk eens bij http://www.moxtravel.com Verkoopt alleen tickets af Bangkok. Ik boek daar regelmatig, zonder problemen en voor een concurrerende prijs.

 10. Kees zegt op

  Net even een proefboeking gedaan, Arlanda (sweden) naar Bkk, kosten 650 euro. Nu komt daar 100 euro bij voor AMS naar ARL, 750 euro vind ik in de grote vakantieperiode zo slecht nog niet. nu is het ook zo dat mijn broer 1 1/2 uur rijden er vandaan woont , sla ik mooi 2 vliegen in 1 klap.
  Ik kan alleen door mijn werk (GELUKKIG) niet in de grote vakantie, maar ga ik eind maart begin april, en weet nog niet welke maatschappij.
  Mijn vriendin gaat rond 20 maart al terug met KLM 689 euro.

  De vluchten gaan gewoon door, zoniet met de dreamliner, dan wel met gehuurde 747’ns

  • Mathias zegt op

   Beste Kees. Kunt u aub iets duidelijker zijn. U springt van de hak op de tak. Die proefboeking is met welke maatschappij? Het gaat hier over Norwegian en vanaf Oslo, u komt met Arlanda Stockholm ( wat een verschrikkelijke dure luchthaven is dit zeg, vlieg er over 2 weken weer heen…pffff ). U hebt het over Ams – Arlanda 100€, een enkeltje dus? Uw vriendin gaat op 20 maart of rond 20 maart? Hoe weet u dan de prijs al van 689€, want zoals u het schrijft is dit ticket nog niet geboekt? U eindigt dan weer met de vluchten gaan gewoon door. Welke vluchten? Norwegian? Hebt u een link waar staat dat ze andere vliegtuigen gaan huren? Dank u.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website