Met Emirates naar Phuket

Emirates is van plan om met ingang van 10 december 2012 dagelijks van Dubai naar Phuket te vliegen.

De in Dubai gevestigde luchtvaartmaatschappij wil na Bangkok een tweede bestemming in Thailand aanvliegen. Het streven is om daar net voor de feestdagen mee te beginnen.

Thailand is een belangrijke markt voor Emirates, er zijn vier dagelijkse vluchten tussen Dubai en Bangkok, waaronder een met de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

Emirates wil met de populaire vakantiebestemming Phuket, vooral passagiers uit de Verenigde Arabische Emiraten, het Midden-Oosten en Europa aantrekken..

De vluchten vertrekken dagelijks uit Dubai om 12.45 uur en arriveren op Phuket om 21.55 uur. De terugvlucht vertrekt om 00.35uur.

Amsterdam

Gisteren vloog Emirates als eerste maatschappij met een A380 op Amsterdam. De dubbeldekker met vluchtnummer EK 147 vertrekt iedere dag van Dubai naar Amsterdam; de 19e A380 bestemming van Emirates.

Capaciteit

“Na het geleidelijk opbouwen van de capaciteit naar Nederland over een periode van twee jaar, komt Emirates tegemoet aan een sterke vraag door haar vlaggenschiptoestel naar één van belangrijkste handelspartners en logistieke hubs in Europa te brengen. Deze toevoeging van meer dan 2.000 stoelen per week zal het toerisme en de handel tussen Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en daarbuiten verder stimuleren”, zegt Thierry Antinori, Emirates’ Executive Vice President, Passenger Sales Worldwide.

De A380 staat centraal in de strategie van Emirates. Onze opdrachten vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van het totale A380 programma wereldwijd en Emirates heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwerp en de prestatie eigenschappen van het vliegtuig, die inmiddels bepalend is in de industrie”, zegt Thierry Antinori, Emirates’ Executive Vice President, Passenger Sales Worldwide.

Verbinden Amsterdam

“We verbinden Amsterdam met ons uitgebreide netwerk van routes, waarvan 10 Indiase steden, 21 Afrikaanse bestemmingen en de belangrijkste punten in het Verre Oosten en Australië. Emirates maak het ook mogelijk voor passagiers om hun A380 ervaring voort te zetten via onze hub in Dubai naar populaire bestemmingen zoals Sydney, Bangkok en Hong Kong”, voegt hij eraan toe. De Nederlandse hoofdstad is de 5e economie in de eurozone en een belangrijk logistiek- en handelscentrum. De VAE en Nederland hebben een levendige handelsrelatie die US $ 1,7 miljard bereikte in 2011.Emirates SkyCargo Emirates SkyCargo opereert al meer dan 17 jaar met vrachtvluchten op Amsterdam. Bloemen uit Afrika, op weg naar de veiling in Nederland, behoren tot de ladingen vervoerd door Emirates, maar ook fruit, groenten, zijde, leer, en telecom apparatuur. In 2011 werd meer dan 16,5 miljoen kilo vracht vervoerd tussen Dubai en Amsterdam.

22 A380 toestellen

De 22 A380 toestellen van Emirates worden momenteel ingezet op Amsterdam, Auckland, Bangkok, Beijing, Hong Kong, Jeddah, Johannesburg, Kuala Lumpur, London Heathrow, Manchester, München, New York JFK, Parijs, Rome, Seoel, Shanghai, Sydney, Toronto en Tokio. Melbourne start op 1 oktober vluchten met de A380 en Moskou volgt op 1 december.

Onboard Lounge

Elke Emirates A380 biedt een Onboard Lounge op het bovendek voor Premium Class passagiers om elkaar ontmoeten, te ontspannen of om zaken te doen. First Class passagiers hebben de extra luxe van twee Onboard Shower Spas.Voorzieningen op vlucht Dubai-Amsterdam Op de route Dubai-Amsterdam is het toestel ingedeeld met 427 stoelen in Economy Class, 76 flat-beds in Business Class en 14 Private suites in First Class. Passagiers in alle cabines kunnen genieten van meer dan 1,400 kanalen van ice, Emirates’ het bekroonde inflight entertainment systeem. Daarnaast is er high speed Wi-Fi aan boord. Passagiers die reizen met Emirates mogen 30 kg bagage meenemen in de Economy-, 40 kg in Business- en 50 kg in First-Class.

Vertrek

EK 147 vertrekt vanuit Dubai om 08:25 uur en arriveert op Amsterdam Schiphol om 13:30 uur. Bij terugkeer zal de dubbeldekker vlucht EK148 om 15:30 uur vertrekken uit Amsterdam en om 23.59 uur in Dubai landen.

4 reacties op “Emirates gaat dagelijks op Phuket vliegen”

 1. Robert zegt op

  Weet de auteur van dit stuk ook of het gaat om nonstop vluchten naar Phuket van af Dubai?
  Dat is me niet helemaal duidelijk geworden.

  • Ja, de vlucht is non-stop.

 2. TH.NL zegt op

  Een paar maanden geleden ben ik met de Emiraten naar Bangkok gevlogen en weer terug. Mooie vliegtuigen en een iets meer dan een gemiddelde catering aan boord. De prijzen liggen ook soms – maar lang niet altijd – onder het gemiddelde. Het vliegen in een A380 lijkt iets heel bijzonders maar is het niet. Wat echter veel minder is de lange overstaptijd in Dubai. Voor mij de volgende keer gewoon weer KLM, Eva of China met een 777 of 747.

 3. erik zegt op

  nu maar hopen dat ze ook op Chiang Mai gaan vliegen,zoals vroeger LTU,dat bespaart een boel BKK ellende en opent het noorden je kunt er tegenwoordig met dragonair komen vanaf Hongkong,maar via Dubai zou wel een uitkomst zijn


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website