Er lijkt verandering te komen in het al 50 jaar durende verbod op het gebruik van electronica door vliegtuigpassagiers. Wellicht kunnen wij binnenkort op weg naar Thailand onze eigen iPad, e-reader of tablet gebruiken. En dat is wel zo gemakkelijk als je een boek wilt lezen, muziek wilt luisteren of een film wilt kijken die je zelf gekozen hebt.

In de Verenigde Staten is het al zover. Vliegtuigpassagiers mogen daar binnenkort tijdens de hele vlucht gebruik maken van hun tablets, e-readers en iPods. Dat heeft de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) besloten. Volgens de FAA kunnen vliegtuigen inmiddels goed omgaan met de lichte storing die ze opvangen van elektronische apparaten.

Mobiele telefoons mogen nog altijd niet gebruikt worden bij het opstijgen en landen en moeten daarom in de ‘airplane’-modus worden gezet of helemaal uit.

De passagiers mogen ook vanaf het instappen gebruik maken van de wifi in het vliegtuig en mogen bluetooth-apparatuur gebruiken.

De regels over het gebruik van elektronische apparatuur zijn al 50 jaar onveranderd. De Consumer Electronics Association hoopt nu dat de regels al voor de feestdagen worden aangepast, zodat veel passagiers ervan kunnen profiteren.

7 reacties op “Binnenkort tablets, e-readers en iPods aan tijdens de vlucht naar Thailand?”

 1. GerrieQ8 zegt op

  Begrijp ik het allemaal niet goed? Ik gebruik al twee jaar mijn e-reader en i-pad gedurende de vlucht met de KLM naar BKK om een boek te lezen of een film te bekijken. Waarom mag het nu pas?

  • Cornelis zegt op

   Het mocht al veel langer, alleen niet tijdens de start en de landing. De verandering is dus niet zo groot.

 2. Fred zegt op

  Ja dat heb ik ook altijd gebruikt en er heeft nooit iemand iets over gezegd.

 3. Miek37 zegt op

  Ik gebruik mn ereader ook al jaren tijdens vluchten van en naar Bangkok, die zend, in tegenstelling tot een tablet of gsm ook geen signaal uit, althans nog niet op het model wat ik gebruik.

 4. Sjaak S zegt op

  Tot vorig jaar was ik steward bij Lufthansa en ik vond het onzin. Wij moesten de passagiers telkens weer aanspreken op het gebruik van hun apparatuur. Doordat ik vrij veel over die apparatuur weet, had ik daar niet altijd zin in. Ik wist dat er vrijwel geen storing veroorzaakt werd en liep vaak voorbij alsof ik niks zag, wanneer een gast niet telefoneerde. En zelf was ik ook nooit een goed voorbeeld. Heb soms ook discussies met collega’s, die niet beter wisten, gehad. Sommige pursers, vooral de vrouwelijke, waren zo weinig op de hoogte, dat het ook mij soms verboden werd mijn tab gedurende de pauze te gebruiken.
  Ik ben blij met deze stap. Als passagier ben ik altijd blij met mijn tab. Ik heb de betere films in betere kwaliteit, zowel beeld als geluid op mijn tab én ook meer keuze.

  • Bangkokker zegt op

   Ik heb vandaag nog Lufthansa gevlogen en veel mensen hadden inderdaad hun i-pad aan zonder dat er iets van gezegd werd. Zelf gebruik ik ‘m ook bij KLM en Lufthansa en er is nog nooit iets van gezegd.

 5. Jack zegt op

  Ik gebruik mijn tablet sinds dit jaar bij Eva Air,ik heb het gevraagd en was geen probleem. Ik moest hem wel op de vliegtuigstand zetten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website