Luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op luchthavens in België gaan vanaf 1 januari de identiteitsdocumenten van passagiers vergelijken met de instapkaart bij de gate bij het boarden. Deze zogenaamde conformiteitscheck was al van toepassing voor vluchten buiten het Schengengebied, maar wordt voortaan ook uitgevoerd voor alle vluchten die vanuit België vertrekken.

De maatregel maakt deel uit van de strijdt van de Belgische regering tegen terrorisme. Bij deze identiteitscontrole, op het moment dat de passagiers aan boord gaan, worden naam en voornaam op de instapkaart vergeleken met de naam en voornaam op de paspoort of identiteitskaart.

Lees meer bij de bron: www.zakenreisnieuws.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Belgische luchthavens gaan identiteitsdocumenten passagiers strenger controleren”

 1. niek zegt op

  Al eerder bij het inchecken blijken ze in België je al verdacht te vinden als je geen retourticket hebt vanuit Bangkok en vertrouwen ze je re-entry visum niet. Waarom werd mij niet duidelijk gemaakt en ook mijn argument telde niet, dat je zelfs op de luchthaven van Zaventem geen visum voor Thailand hoeft te tonen, aangezien iedereen een ‘visa on arrival’ kan krijgen bij aankomst in Bangkok. Een half uur wachten totdat een vrouw hoger in de hiërarchie mijn paspoort kwam bestuderen en gaf het mij, met tegenzin leek het wel, terug. En geen excuus of enige vriendelijke opmerking, maar dat ben ik gewend van de stugge, boertige Vlaamse dienstverlening die je altijd een schuldgevoel wil geven, maar dat zal wel te maken hebben met hun Roomse nonnenverleden.

  • wim zegt op

   Niek, als je de Vlaamse dienstverlening stug en boertig vindt waarom vlieg je dan vanuit Zaventem ?

   Waarschijnlijk omdat het goedkoper is ! Please vermijd dan Zaventem en vlieg vanuit Schiphol.

   • niek zegt op

    ik woon in Gent, Wim.

 2. Hans zegt op

  Hans zegt.
  Dus nu is het in Belgie ook al,met problemen van een re entre visum.
  Op schiphol ook ,bij iedere vliegmaatschappij ,dan moet eerst een specialist komen,die hiermee bekend is
  Hans.
  .

 3. Fransamsterdam zegt op

  Met strenger bedoelt men hier vollediger, uitgebreider.
  Niet strenger in de zin van onvriendelijker of botter.
  Maar goed, we hebben in ieder geval weer iets geleerd over de sociaal-culturele achtergrond van de Vlaamse hoffelijkheid.

  • Fransamsterdam zegt op

   N.B. Als het u niet duidelijk was waarom men uw re-entry visum niet vertrouwde, kon u ook niet weten waartegen u argumenten moest aandragen. Als u dan bovendien beweert dat iedereen in Bangkok een visa on arrival kan krijgen geeft u ook ongewild nog eens aan niet goed op de hoogte te zijn.

   • niek zegt op

    Hoe zo Fransamsterdam, is het dan onjuist dat iedereen een visa on arrival kan krijgen bij aankomst in Bangkok ? Uiteraard niet als je paspoort niet in orde is, maar dat zal je toch niet bedoelen omdat dat evident is.
    Ik zie altijd hele drommen bij die balie in de aankomsthal van Suvannabumi luchthaven.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Als Belg of Nederlander kom je niet in aanmerking voor een “Visa On Arrival”. Dat is slechts voorbehouden voor paspoorthouders uit 19 landen. België en Nederland horen daar niet bij.
     Belgen en Nederlanders bekomen een “Visa Exempion” (Visum vrijstelling) van 30 dagen.
     Is iets helemaal anders.
     En ja, daarom kan en mag een luchtvaartmaatschappij een bewijs vragen dat je binnen de 30 dagen Thailand gaat verlaten. Dat is echter overal ter wereld en bij de meeste maatschappijen van toepassing. Heeft weinig te maken met die boertige Vlaamse dienstverlening zoals je het zo onbeschoft verwoord.

     Trouwens, een “Re-entry visum” bestaat ook niet.
     “Re-entry” slaat enkel op het behouden van een eerder bekomen verblijfsperiode bij terug binnenkomst. En dat is helemaal geen visum. Die verblijfsperiode kan oa een jaar zijn op basis van “Retirement”, maar er zijn wel meer mogelijkheden.

     “Re-entry” is nooit op het visum zelf van toepassing, enkel op de verblijfsperiode bekomen met dat visum. Het visum zelf kan enkel een of meerdere “Entries” hebben, waar je dan enkel een nieuwe verblijfsperiode mee kan bekomen.

     Misschien eerst jezelf eens van de nodige kennis voorzien, voor je je gal spuwt over die Vlaamse boertige dienstverlening.

     • niek zegt op

      Ronny, dat Nederlanders en Belgen zijn uitgezonderd om een ‘visa on arrival’ te bekomen wist ik niet, maar goed ze krijgen dan een ‘visa exemption’ en dat betekent, lijkt me, dat onze Vlaamse inchecksters aan de balie zich geen zorgen hoeven te maken dat wij, ook zonder visum, toegelaten zullen worden.
      Het gaat over een ‘re-entry permit’ in de periode waarover je een visum hebt, en dat betekent dat je een visum hebt en ook nog eens mag binnenkomen op dat visum. Ik begrijp niet dat onze Vlaamse dames daar moeite mee hebben en kennelijk ook op Schiphol, gezien de reacties. Of ontbreekt het hun aan basiskennis Engels?
      En dat ze dan ook nog vragen naar mijn retourticket is helemaal van de pot gerukt, omdat ik toch zelf na aankomst in Bangkok uitmaak waar ik naar toe reis en vanwaar ik al of niet ga terugkomen. Die Vlaamse had ook nog de brutaliteit naar mijn verblijfskaart te vragen voor Thailand, waar ze niets mee te maken heeft.
      C’est le ton qui fait la musique, misverstanden aan de balie zijn er om opgelost te worden, maar liefst op een prettige en vriendelijke manier. Veel Vlamingen verstaan die kunst niet en doen nogal gauw bestraffend is mijn ervaring, ook buiten de luchthaven.

      • wim zegt op

       nick, ik moest op de luchthaven van Charles de Gaulle in Frankrijk , bij de incheck balie van Air France een papier ondertekenen dat als ik MOEST geweigerd worden in Thailand ik op mijn eigen kosten per onmiddellijk een ( retour ) ticket zou aanschaffen. Bij Lufthansa hoor ik van vrienden dat dit ook geregeld gebeurd . Hou er dan ook rekening mee dat dit in de toekomst ” routine ” zal worden !

      • RonnyLatphrao zegt op

       Blijkbaar weet je nu nog niet het verschil tussen een visum, een verblijfsperiode en een verlenging van een verblijfsperiode.
       Een visum geeft je de mogelijkheid een verblijfsperiode te bekomen. Een verblijfs periode kan je dan verlengen voor 30, 60, 90 dagen of een jaar. Die verlenging is geen visum. Om die verblijfsperiode te behouden bij terugkomst heb je een re-entry nodig.
       Die re-entry heeft dus niks met je visum te maken enkel met je (verlengde) verblijfsperiode.
       Een visum heeft enkel entries en geen enkel re-entry kan daar iets aan veranderen.

       Luchtvaartmaatschappijen kunnen verantwoordelijk gesteld worden dus hebben ze alle recht om te controleren of je aan de eisen van immigratie voldoet. Voor een Visa Exemption is dat oa controleren of je binnen de 30 dagen Thailand gaat verlaten. Niet naar waar je gaat.

       Ik denk trouwens dat veel Vlamingen de kunst van de vriendelijkheid verstaan. Meestal komt de ergernis nadat personen hun gaan vertellen hoe ze hun bedrijf moeten runnen… Zie je in Thailand, oa bij immigratie ook veelal terug…

       • niek zegt op

        Mijn hemel Ronny, wat maak je het toch nodeloos ingewikkeld.
        ‘Visa on arrival’ is hetzelfde als een ‘visa exemption’ in die zin dat beiden recht geven op een maand verblijf in Thailand bij aankomst.
        Een single of multiple re-entry permit is geldig binnen de periode van je visum en geeft je het recht weer Thailand binnen te komen zonder dat je visum vervalt.
        En dat is alles, Ronny.
        En meer hoeven die dames aan de incheckbalie niet te weten.

        • RonnyLatphrao zegt op

         Neen, maar ik zal ook geen moeite meer doen om het uit te leggen.
         Ik kan die mensen aan de balie wel begrijpen.

 4. lung addie zegt op

  citaat uit reactie van Niek:”En geen excuus of enige vriendelijke opmerking, maar dat ben ik gewend van de stugge, boertige Vlaamse dienstverlening die je altijd een schuldgevoel wil geven, maar dat zal wel te maken hebben met hun Roomse nonnenverleden”.

  Persoonlijk vind ik deze opmerking totaal ongepast. Wat moeten wij, Vlamingen, dan wel denken van de manier van optreden en reageren van sommige Nederlanders? Ik zal het maar beter niet vermelden daar ik niemand wil schofferen. Doch het is allesbehalve flatterend. Niemand belet je vanuit Nederland te vertrekken.

 5. niek zegt op

  lung addie, natuurlijk is elke generaliserende opmerking ongepast, maar na 25 jaar Nederbelg geweest te zijn heb ik wel enig recht van spreken wat de Vlaamse dienstverlening betreft in het algemeen .
  Ik woon in Gent, dus het is nogal omslachtig om via Amsterdam te reizen ook al haat ik tussenstops terwijl je op Amsterdam meer directe vluchten hebt vanuit Bangkok.

 6. kung jose zegt op

  Niek.
  Ook ik ben een Nederbelg en ik koop altijd een klm ticket waarmee ik vanaf Antwerpen met de tgv naar schiphol reis en deze reis zit gewoon in mijn ticket inbegrepen en ben dan zelfs nog goedkoper uit dan
  rechtstreeks van Schiphol naar Bangkok. Even achter je pc. loont de moeite. Maar geef niet meer af op de Belgen.

  • niek zegt op

   Kung jose, ik ben achter mijn p.c. gekropen en kom idd uit op goedkope 2 maanden retour tickets (35000B) Bangkok-Brussel met KLM, en aankomend op Schiphol moet je dan overstappen op Cityhopper, maar je terugvlucht is ingewikkelder en tijdrovender want die gaat na de Cityhopper ook nog eens naar Parijs om op Air France over te stappen.
   Heb jij een beter idee ? Overigens ik geef niet af op de Belgen en woon al meer dan 25 jaar met plezier onder hen, maar qua dienstverlening kunnen ze wel iets leren van die ‘Ollanders’ en niet alleen op luchthavens.

   • niek zegt op

    En als ik, zoals jij voorstelde, Antwerpen CS intik als aankomst en vertrekpunt voor hetzelfde ticket kom ik uit op 40.000B. maar toch ook met reistijden van zo’n 14-15u. wat overeenkomt met reistijden van Etihad, incl. de tussenstop in AbuDhabi en dat ticket kost dan 38.000B..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website