Finnair heeft een toestel inclusief cabinepersoneel ingehuurd om de komende vier dagen de route Amsterdam-Helsinki uit te voeren. Vanavond en zaterdagavond vliegt het toestel om 19.05 uur naar Helsinki. Zondag 5 december en maandag 6 december vertrekt het toestel conform de dienstregeling om 11.40 uur vanaf Schiphol naar de Finse hoofdstad.

Dit weekeinde wordt bekeken of en wanneer vluchten na maandag op deze route uitgevoerd kunnen worden.

Staking cabinersoneel Finnair

Sedert afgelopen dinsdag 30 november staakt de Finse Bond van Cabinepersoneel (SLSY) hetgeen veel vluchten van Finnair treft. ’Amsterdam – Helsinki is voor ons een belangrijke route, daarom is besloten een toestel te charteren om in ieder geval onze passagiers de komende vier dagen eenmaal per dag te kunnen vervoeren,’ aldus Finnair Nederland sales director Jan-Michael Nigmann. Voor een overzicht van alle geannuleerde vluchten en vluchten die wel worden uitgevoerd dient men de site www.finnair.com/info of www.facebook.com/finnair te raadplegen.

Ondanks de staking weet Finnair ongeveer 40%  van al haar vluchten door te laten gaan. Dit is mede mogelijk omdat langzaam maar zeker meer Finnair cabinepersoneel weer aan het werk gaat.

Passagiers die een Finnair reservering hebben voor een vlucht op of voor 6 december kunnen deze kosteloos veranderen naar een latere datum tot eind maart 2011. Ook is restitutie van het ticket mogelijk. Waar mogelijk tracht Finnair passagiers om te boeken, passagiers die op de terugweg zijn krijgen hierbij voorrang.

Bangkok

Naast de hierboven genoemde vluchten blijven de lijndiensten van Helsinki naar de Finse bestemmingen Oulu, Kuopio, Vaasa, Joensuu, Roaviemi, Kajaani en Kuusasmo van kracht. Tot aanstaande zondag worden er ook nog gevlogen op Ivalo en Kittilä in Finland. Ook vluchten van Helsinki naar Stockholm, Gothenborg, Kopenhagen, Düsseldorf, London, Parijs en Brussel vinden plaats. Tijdens de staking zal Finnair ook dagelijks een vlucht naar Bangkok blijven uitvoeren. Vertrektijden kunnen echter door de omstandigheden wijzigen.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website