Airbus en THAI Airways gaan een samenwerking aan

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
8 juli 2019

Airbus en THAI Airways zijn voornemens om een samenwerking aan te gaan. Thailand wil daarvoor de industriële zone, Eastern Economic Corridor (EEC) inzetten.

Het doel daarbij is om bedrijven met hoogwaardige luchtvaarttechnologie binnen te halen. De eerste stap daarvoor is dat THAI Airways een joint venture met Airbus aangaat. Deze samenwerking behelst o.a. onderhoud, reparatie en revisie van vliegtuigen in het zogenaamde MRO-centrum op U-Tapao.

Airbus is bereid te investeren in het MRO-centrum vooral omdat Thailand een goede geografische positie heeft in de ASEAN Ook is in het kader van de ontwikkeling van de EEC een intentieverklaring met de Chinese industriezone Zhengzhou Airport (ZAEZ) getekend.

Het nieuwe MRO-centrum zal een onderhoudscapaciteit van 80 tot 100 vliegtuigen per jaar hebben. Daarnaast wil THAI Airways een onderhoudscentrum op U-Tapao bouwen.

Bron: Hallo Magazine

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website