De Maleisische luchtvaartmaatschappij AirAsia X start in februari volgend jaar haar tweede route naar Europa.

Met ingang van 14 februari (Valentijnsdag) zal de prijsvechter vier keer per week een vlucht uitvoeren tussen haar thuisbasis Kuala Lumpur en de luchthaven Parijs Orly. Op de route wordt een Airbus A340-300 met 327 stoelen ingezet.

AirAsia X opende in 2009 een lijndienst naar Londen Stansted, de eerste Europese bestemming van het bedrijf. Een half jaar later maakte de Aziatische maatschappij bekend dat Parijs de tweede bestemming in Europa zou worden, maar per wanneer was toen nog onduidelijk.

Phuket

In Kuala Lumpur biedt AirAsia X doorverbindingen aan naar verschillende andere Aziatische bestemmingen, waaronder Phuket en Bali.

AirAsia X belooft tijdelijke stunttarieven te bieden om de opening van de route naar Parijs te vieren. Wie tussen 22 en 24 november een ticket boekt, kan stuiten op enkele reizen van 99 euro inclusief belasting en toeslagen, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Bron: Luchtvaartnieuws

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Prijsvechter AirAsia X vanaf februari naar Parijs”

  1. ThailandPattaya zegt op

    Toevallig vanmiddag geprobeerd een vlucht te boeken van Chiang Mai naar Bangkok bij Airasia. In eerste instantie leken de ticketprijzen mee te vallen en 12go en nokair zaten al vol op de gewenste datum. Maar goed, eenmaal op de website kwam er een heffing op de prijs(dat is vrijwel overal maar deze heffing was hoger dan verwacht). Ok kan gebeuren. Toch maar even de bagageregels controleren…….ah kijk eens eens aan tot 15 kilo gratis…oh nee op die pagina staat weer van niet……ah daar weer van wel. Volgende pagina: mooi zo geldt alleen voor internationale vluchten…oh nee toch niet. En zo ging het nog even door. Door een Thaise kennis de Thaise pagina laten controleren maar daar stond ook niet veel meer dan op de Engelstalige pagina’s. Uiteindelijk maar verder gegaan met boeken.

    Hee wat zien we daar, er moet toch betaald worden voor bagage tot 15 kilo. Maar vooruit we zijn nou toch bezig dus we zetten door. Wat een luxe, een in-flight meal met keuze van de maaltijd……toch maar niet doen, want ook daarvoor moet extra betaald worden.

    De tijd begint te dringen want bovenaan het invulformulier op de website staat nadrukkelijk dat alles binnen 9 minuten ingevuld moet worden anders moet je weer opnieuw beginnen. paspoortnummer , geboortedatum, telefoonnummer, adres, paspoortnummer, verloopdatum etc.(van alle passagiers, niet alleen van degene die boekt). Bij het bevestigen nog maar een keer de melding dat er flink betaald moet worden voor extra gewicht en dat je dat maar beter op voorhand in kunt kopen(want op het vliegveld mag je zelfs maar tot 15 kilo kopen). Seat selection….niet gratis uiteraard dus we kiezen no seat selection. En weer een popup melding, click ok to go to seat selection or cancel to continue without seat selection…..Ja gelukt alles ingevuld binnen 9 minuten en versturen maar……bzzzzzzzzzzzz our website seems to be busy, please try again later(iets in die richting in elk geval).

    Toen maar besloten een dag later te vliegen, met 12go(orient thai tegenwoordig), binnen een paar minuten geboekt en bevestiging via email binnen, zo kan het dus ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website