De Aziatische budget airline AirAsia heeft tweehonder A320-neo’s besteld bij Airbus, de grootste order ooit voor Airbus.

De nieuwe motoren van de A320neo, LEAP-X-motoren van CFM International, zouden maar liefst 15 procent zuiniger zijn dan die van de traditionele A320.

De low cost carrier uit Maleisië van tycoon Tony Fernandes, tekende een definitief contract voor de aanschaf van tweehonderd A320neo’s. Volgens Fernandes stelt AirAsia met deze ‘historische deal’ haar toekomst veilig en kan het nu inspringen op de ‘enorme groeimogelijkheden’ die de Aziatische markt biedt. AirAsia was al een grote klant van Airbus en heeft nu bij de Europese vliegtuigbouwer 375 toestellen besteld. Zusterbedrijf AirAsia X heeft bovendien bij Airbus 38 langeafstandsvliegtuigen gekocht.

Daarmee wordt AirAsia ook de grootste gebruiker van de A320, omdat het al een bestelling van 175 traditionele A320’s geplaatst had waarvan het grootste deel inmiddels is geleverd.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website