Beste redactie,

Toffe site, maar zit toch met een vraag. Ik ben in het bezit van een NON immigramt visum ‘O’ dat vervalt 3 oktober, doch einde juni ga ik naar België tot en met 19 september.

Logischer wijze zal ik een stempel ontvangen rond 19 december, doch ik wens een extensie aan te vragen op basis van pensioen. Wanneer moet ik dat doen? Ik dacht zelf voor dat mijn visum vervalt, dus voor 3 oktober? Of kan dat later voor dat mijn drie maandelijkse termijn vervalt?

Gelden dezelfde regels nog in verband aanvraag extentie? 800.000 baht op een Thaise rekening twee maanden van te voren? Moet hier een bewijs van bij zijn vanwaar het geld afkomstig is en afschrift van de bank? Update bankboek? Verder nog iets??

Bedankt voor eventuele reacties,

Josken


Beste Josken,

30 dagen voor einddatum (vanaf 45 dagen bij sommige immigratiekantoren) van je laatst bekomen verblijfsperiode kan je een “Retirement visa” (verlenging) aanvragen. In uw geval, indien u op 19 september terugkomt zal je een verblijfsperiode bekomen tot 18 december (als ik juist tel). Vanaf 18 november (of misschien zelfs al vanaf 3 november) zal je dan je aanvraag kunnen indienen.

Al wat je nodig hebt om je verlenging aan te vragen staat duidelijk in het Dossier visum op het blog. Lees het even door. Op blz, 22-24 en 31 vind je alvast de antwoorden op al je vragen: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-2014-12-27-Dossier-Visum-Thailand-volledige-versie.pdf
De eerste maal moet het bedrag 2 maand op de rekening staan. Voor vervolgaanvragen is het 3 maanden.

Voelt u zich niet zeker? Je kan ook voor 3 oktober (afloop van de geldigheidsperiode van je visum) naar immigratie gaan en hun vragen wanneer je de verlenging kan aanvragen. Ze zullen je dan wel een datum geven vanaf wanneer het kan. Je kan dan meteen ook vragen welke financiële bewijzen je van de bank nodig hebt. Let op want sommige aanvaarden maar bankbewijzen die maar 24 of 48 uur oud zijn.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website