Thailand visum vraag & antwoord: Visum voor Myanmar en Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
11 februari 2015

Beste lezers,

Wij gaan binnenkort naar Thailand. We vliegen naar Bangkok en zes weken later weer retour naar Nederland.

Als we in Bangkok naar Myanmar vliegen heb ik gelezen dat je in Bangkok bij de ambassade je visum kunt regelen naar Myanmar. Bij terugkomst met vliegtuig krijg je dan weer 30 dagen verblijf/visum in Thailand. Dus wanneer je dat in de laatste 2 weken van je vakantie doet, kun je gewoon de 60 dagen blijven.

Klopt dat zo of moet ik toch een andere visum regelen voor langer verblijf vooraf?

Alvast dank voor advies,

Jeannette


Beste Jeanette,

Belgen/Nederlanders die Thailand binnenkomen via een luchthaven zullen een Visa Exemption bekomen van 30 dagen (mogelijkheid tot verlengen bij immigratie voor max 30 dagen – zie Dossier visum). Bij je terugkomst uit Myanmar, via de luchthaven, zal je dus een nieuwe Visa Exemption van 30 dagen bekomen. Regel het dan wel zo dat je het bezoek aan Myanmar plant voor de eerste 30 dagen om zijn.

Toch nog even dit. Vliegtuigmaatschappijen mogen controleren of hun reizigers voldoen aan de visumplicht voor vertrek (niet alle maatschappijen doen dit). Indien je voor langer dan 30 dagen vertrek, zonder visum, is het mogelijk dat men bij de check-in gaat vragen stellen over uw verblijfsduur en het ontbreken van een visum.

Zorg dat u dan eventueel een bewijs hebt dat u Thailand zal verlaten voor de 30 dagen om zijn (vb vliegtickets naar Myanmar).
Niet alle maatschappijen controleren dit, en om zeker te zijn is het beter hiervoor voorafgaandelijk contact op te nemen met uw vliegtuigmaatschappij. Doe dit liefst per mail, zodat u eventueel een bewijs hebt bij de check-in.

Kijk ook eens in het Dossier Visum: www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand-2/

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website