Beste lezers,

Tijdens het verlengen van mijn Non-O visum, based on marriage, wil ik twee weken naar Nederland. Op 15 mei a.s. verloopt mijn extensie. Op 14 mei heb ik een afspraak met Immigration in Chiang Mai.

Ik zal, zoals elk jaar, een briefje meekrijgen om een maand later terug te komen om de fel begeerde stempel in mijn paspoort te laten zetten voor wederom een extensie van een jaar. Nou wil ik in die tussenliggende periode (1 maand) voor 2 weken naar NL. Uiteraard zal ik een re-entry kopen.

Nu komt het: Wellicht al op Schiphol maar bij terugkeer op BKK zullen officials een verlopen visum zien in mijn paspoort maar ook het briefje van immigration CNX. Plus mijn re-entry.

Kan ik bij terugkeer op BKK, of zelfs al op Schiphol, problemen verwachten?
Met vriendelijke groet,
Laas


Beste Laas,

Als je visum op 15 mei verloopt kan je toch nu al naar immigratie.  Je hoeft niet te wachten tot de dag voordien. Een verlenging is altijd aansluitend op de laatste toegestane verblijfsperiode. Het heeft dus geen enkele zin te wachten tot de laatste dag want je verliest er niks mee.

Je verlenging kon je trouwens al aanvragen vanaf begin april. Dit kan in de meeste immigratiekantoren vanaf 45 dagen voor afloop (sommige immigratiekantoren 30 dagen). Dan had je nu je verlenging al gekregen, zelfs indien ze een wachtperiode van een maand zouden aanhouden.

Je weet anders wel je periode uit te zoeken om naar Nederland te gaan. Maar goed, misschien heb je geen keuze en moet het net nu. Of je tijdens een wachtperiode naar het buitenland kan en of het gevolgen heeft voor je verlenging weet ik niet. Best kan je naar immigratie gaan en het daar vragen. Misschien krijg je die verlenging wel direct, binnen enkele dagen of nog voor je vertrek naar Nederland. Voor zover ik weet wordt die wachtperiode van een maand alleen opgelegd bij de eerste verlenging. Aansluitende verlengingen worden meestal onmiddellijk of de dag nadien gegeven omdat er geen bijkomende onderzoeken noodzakelijk zijn zoals bij de eerste aanvraag, maar dat is weer afhankelijk van de regels die jouw immigratiekantoor toepast. Kan natuurlijk ook zo zijn dat ze elk jaar standaard die wachtperiode opleggen.

Ik betwijfel trouwens of je wel een re-entry kan krijgen tijdens een wachtperiode. Immigratie kan je daar zeker op antwoorden.

Misschien heeft een lezer hier wel ervaring mee.

Laat ons in ieder geval iets weten want dit kan nuttig zijn voor het geval iemand ook in die situatie terechtkomt.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Visum Thailand vraag & antwoord: Tijdens het verlengen van mijn Non-O visum, wil ik naar Nederland”

 1. eugeen zegt op

  “”Op 15 mei a.s. verloopt mijn extensie. Op 14 mei heb ik een afspraak met Immigration in Chiang Mai.””
  Wist je niet dat je al een maand voor het vervallen van je extensie naar de immigratie kunt gaan? Had je 15 april geweest dat had je op 15 mei je extensie al gekregen voor 1 jaar.

 2. Laas Mooi zegt op

  Bedankt voor de reacties.
  Woensdag zal ik informeren bij immigration en hoop daar meerdere ambtenaren te kunnen raadplegen.
  Zal het resultaat hier kenbaar maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website