Thailand visum vraag & antwoord: Visum vereiste bij echtparen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
10 mei 2015

Beste redactie,

Voor het visum moet men 800.000,- op een bankboekje hebben staan en dit langer dan 3 maanden. Wij hebben nu twee aparte boekjes voor man en vrouw. Vandaar mijn vraag: hoe zit dit met een echtpaar? Is het mogelijk 1.6 miljoen op een boekje te hebben staan en dit boekje op beider naam?

Alvast mijn dank voor het antwoord.

Louise


Beste Louise,

Normaal moet je als buitenlands getrouwd stel elk een bankrekening kunnen voorleggen waarop telkens minstens 800 000 Baht staat en dit gedurende minstens 3 maanden voor de aanvraag (2 maand bij de eerste verlenging). Dit is wat u nu hebt begrijp ik.

In het verleden werden ook gemeenschappelijke rekeningen aanvaard maar of dat nu nog kan weet ik niet zeker. Toen aanvaardde men zelfs een gemeenschappelijke rekening waarop 800 000 Baht stond. De ene keer ging de man hiermee als bewijs voor zijn verlenging naar immigratie, en daarna ging de vrouw met dezelfde rekening voor haar verlenging. Ze gebruikte dezelfde 800 000 Baht als bewijs. Dat kon toen want men keek niet verder. Dit heeft men blijkbaar willen stoppen en daarom moet, sinds 2014, door elk een rekening worden voorgelegd (ik weet natuurlijk ook wel dat je nog kan gaan overschrijven van de ene naar het andere rekening, maar dan zal er toch minstens 3 maanden tussen beide verlengingen moeten zitten).

Of het ondertussen ook werkelijk gedaan is met die gemeenschappelijke rekeningen ga ik zeker niet beweren. Dit is Thailand en elk immigratiekantoor doet zijn eigen zin dus kan het best zijn dat het nog wel aanvaard wordt. Misschien wel als er minsten 1600 000 Baht op staat, wie weet. Best is om dit bij uw immigratiekantoor te vragen.

Ik heb toch eens rondgezocht en o.a. deze artikelen gevonden. Gaat over je vraag. Eind 2013 verscheen er in de krant volgend artikel: pattayatoday.net/news/latest-edition/visa-restrictions-for-married-couples/ Visa restrictions for married couples.

Hier heeft men een soortgelijke vraag gesteld en daar antwoordde men dat het niet kan: pattayatoday.net/property-business/legal-advice/thailand-retirement-visa/ zie de vragen – “Could the foreign husband and wife us a bank account with their combined name for this purpose ?”
en “Does this mean we, as foreign couples, are reuired to submit evidence of a total of at least 1.6 M Baht in our Thai bank accounts ?”

Succes en hou ons op de hoogte indien het wel aanvaard wordt. We kunnen misschien andere verder helpen met die informatie

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website