Visumvraag: Wat moet ik doen om mijn jaarvisum 50 plus te krijgen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
25 juni 2016

Beste redactie,

Ik ben in Nederland maar mijn jaarvisum( 50 plus) is in Thailand verlopen. Welk visum moet ik in Nederland halen om mijn jaarvisum 50 plus weer te krijgen in Thailand (bij immigration)?

In Thailand heb ik een vast woonadres en genoeg geld op een Thaise bank. Volgens mij moet ik een non immigrant 0 single entry visum hebben, maar als ik dat aanvraag in Amsterdam vragen ze voor dit visum een maandinkomen van minimaal 1200 euro.

Mijn vraag is: als je al aan de eisen in Thailand voldoet voor een jaarvisum voor 50 plus,waarom moet je dan in Nederland ook nog een maandinkomen hebben van minimaal 1200 euro per maand om aan mijn vertrek visum te komen van non immigrant 0 single entry?

Vraag twee als je een non immigrant 0 single entry zou krijgen wat ik na 3 maanden in Thailand kan omwisselen voor een jaarvisum omdat ik aan alle eisen voldoe, hoe kan ik dan toch in de eerste 3 maanden op vakantie buiten Thailand bijvoorbeeld naar Laos. Dus nog voordat ik mijn jaarvisum in Thailand heb gekregen?

Groet,

Danny


Beste Danny,

1. Je kan dat niet “terugkrijgen”. Indien je “jaarvisum” (jaarverlenging van een verblijfsperiode) is verlopen dat zal je alles opnieuw moeten starten. Het best is hiervoor een Non-immigrant “O” Single entry te halen in Nederland. Bij binnenkomst in Thailand bekom je 90 dagen. Vervolgens kan je een nieuwe jaarverlenging aanvragen bij immigratie die aansluit op die 90 dagen. Net zoals je voordien al deed.

2. Je draai enkele zaken om. Je moet eerst aan de eisen van een Non-immigrant “O” visum voldoen, en nadien moet je pas aan de eisen van een jaarverlenging voldoen. Het is niet omdat je aan de eisen van een jaarverlenging kan voldoen in Thailand, dat je niet meer aan de eisen van het Non-immigrant “O” visum moet voldoen in Nederland. Het Non-immigrant “O” blijft het basisvisum waarmee je de eerste verblijfsperiode van 90 dagen bekomt. Dit dient als basis voor jaarverlenging(en). Wat jij een “jaarvisum” noemt, zijn enkel maar jaarverlenging van die eerste 90 dagen verblijf die je bekomen hebt met dat Non-immigrant “O” visum.

Volgens de website van Consulaat Amsterdam is het trouwens 600 Euro. Die 1200 Euro is indien je gehuwd bent en je vrouw geen inkomen heeft.
“(minimaal € 600,- per maand per persoon aan inkomsten of € 20.000 op een spaarrekening).”
http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

Er staat verder: “Financieel overzicht
Dit overzicht moet aantonen dat U over voldoende middelen beschikt om geen financiële problemen te krijgen gedurende uw verblijf in Thailand.” Normaal wordt hiervoor ook een Thaise rekening aanvaard. Tenminste daar zal dan de tegenwaarde van 20 000 Euro dwz 800 000 moeten opstaan. Dit zou moeten volstaan om zoals ze schrijven “aan te tonen dat U over voldoende middelen beschikt om geen financiële problemen te krijgen gedurende uw verblijf in Thailand”.

Het blijft natuurlijk de beslissing van ambassade of consulaat.

3. Indien je tijdens die eerste 90 dagen naar Laos wil dan kan dat. Je zal dan wel eerst een “Re-entry” moeten halen voor je Thailand verlaat. Bij terug  binnenkomst zal je dan de eerder bekomen einddatum van je 90 dagen behouden. Neem je geen “Re-enrty” dan vervalt je 90 dagen periode van zodra je Thailand verlaat.

4. Ik wil nog iets opmerken. Ambassade of consulaat beslist of iets al dan niet aanvaard wordt.  Wens je een antwoord waarom ze al dan niet iets aanvaarden dan moet je hun dat zelf vragen. Ik kan daar niet op antwoorden. Ik stel die eisen niet op.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

 

 

 


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website