Beste lezers,

Sinds gisteren is volgend bericht te lezen op de website van het Thaise Consulaat te Amsterdam: www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

“MET INGANG VAN 15-08-2016 VERSTREKKEN WIJ GEEN MULTIPLE ENTRY VISA.”

Het betreft hier alle soorten visums met “Multiple entry” m.a.w. Non-immigrant (O, B, ED) en het “Multiple Entry Tourist Visa” (METV). “Single Entry” blijft nog steeds mogelijk.

Ondertussen werden, op de website van het Consulaat in Amsterdam, reeds alle teksten m.b.t. het aanvragen van die “Multiple entry visums” verwijderd.

Ik heb geen enkel idee waarom dit niet meer kan, maar het is wel een zeer vreemde beslissing die plotseling uit de lucht komt vallen. Hopelijk krijgen we hier snel meer informatie hierover. Je zal dus naar de Thaise Ambassade in Den Haag moeten wil je een “Multiple Entry” aanvragen.

Vraag is nu ook of dit een lokale beslissing is van de Thaise Ambassade in Den Haag, of dat dit een beslissing is van het ”Ministry of Foreign Affairs” (MFA) in Thailand.

In het laatste geval zou dit dan ook gelden voor het Thaise Consulaat in Antwerpen en het Thaise Consulaat in Essen (D).
Momenteel is dit nog niet duidelijk.

Van zodra ik meer nieuws hierover bekom laat ik het weten.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Geen “Multiple entry” meer verkrijgbaar bij het Thaise consulaat in Amsterdam!”

 1. renee zegt op

  Het militaire bewind laat zich steeds meer gelden…

  Hoop dat Thailand ook ivb met de recente bomaanslagen nog mijn overwinteringsplek blijft.

  Zou dit heel erg jammer vinden na zovele jaren

  Verblijf wel altijd in klein dorpje, dus…….ga wel weer van de winter

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Er staat toch niet dat je geen visum meer kan krijgen. Alleen moet je voor een Multiple entry naar de Ambassade ipv naar het consulaat
   Wat zijn dan de gevolgen voor je verblijf ?

 2. HansNL zegt op

  Het lijkt me wat, ehhhhh, kort door de bocht de huidige regering te verwijten dat de touwtjes wat strakker aangetrokken worden voor het visumbeleid.
  Het aantal “overstayers”, criminelen en anderen die zich niet willen houden aan de visumregels zit de autoriteiten al wat langer dwars.
  De aanslagen van even tevoren doen ook geen goed aan de sfeer in Thailand.

  In tegenstelling tot Europa wil Thailand weten wie er het land binnenkomt, waarom en hoe lang men wil blijven.
  Lijkt me een heel gezonde houding.

  Bovendien, de Thai die naar Nederland wil komen zal ook naar de Ambassade in Bangkok moeten gaan voor een visum.

  Maar wellicht spelen er nog andere zaken een rol bij deze verwondering waar wij allemaal niets van af weten?

 3. Chris zegt op

  Ongeveer twee maanden geleden kwam een Duitse vriend van me ook al met het bericht dat hij in Frankfurt geen multiple entry meer kon krijgen voor Thailand.
  Heeft alles te maken met het feit dat uit onderzoeken naar de daders van criminele en anderszins illegale activiteiten in Thailand blijkt dat een groot aantal van hen vele malen het land in- en uitgaat. Er was een geval van een man die in de laatste 10 jaar 400 (!!!!!) keer Thailand is binnengekomen: dat is bijna wekelijks. De goeden moeten onder de slechten lijden, zoals wel vaker het geval is.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   En met een Multiple entry die door de consulaire sectie van de ambassade wordt afgeleverd heb je dat dan niet ?

  • Marcel zegt op

   Wat een onzin, ik ken legio mensen hier op Phuket die in Singapore of Kuala Lumpur werken en die iedere week naar hun vrouw of partner gaan.

   Dus ook zomaar 45 x per jaar!

 4. NicoB zegt op

  Misschien dat de Thaise Ambassade over meer informatie kan beschikken dan het Consulaat en aldus het kaf wat van het koren scheiden? Feitelijk wordt het Consulaat een kopje kleiner gemaakt, wellicht uit veiligheidsoverwegingen en aantrekken van de controle.
  NicoB

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Neen, dat denk ik niet.
   Indien er een bevoegdheid is om een visum uit te reiken, dan moet men ook toegang hebben tot hetzelfde controle- en registratiesysteem. Anders zou dit door criminelen wel snel geweten zijn.
   Bovendien worden er nog steeds visums afgeleverd, maar alleen dan met Single entry.
   De oorzaak moet ergens anders liggen denk ik.
   Misschien moeten we het niet te ver gaan zoeken en is er een nieuwe baas op consulaire zaken die gewoon de bevoegdheden heeft beperkt.
   Een re-organisatie zeg maar.

 5. Leo Th. zegt op

  In het verleden, en zeker toen het visum nog afgegeven werd in het prachtige pand te Scheveningen, was het verkrijgen van een ‘multiple entry’ een peulenschil. De laatste twee jaar worden er echter op de Thaise ambassade te Den Haag steeds meer naar reisplannen en bewijsstukken gevraagd om in aanmerking van een ‘multiple entry’ te komen.

 6. Peter zegt op

  Feit is wel dat sommige consulaten veel soepeler zijn in het verstrekken met een visum, ik spreek dan over een Non Immigrant Visum O/A ME.
  In Essen bv. had ik na een kwartiertje mijn Non Immigrant O Multiple Entry op zak. In Belgie en Nederland duurt het wat langer en vragen ze wat meer papieren.
  Indien de consulaten geen ME meer mogen verstrekken dan zou dat inderdaad erg jammer zijn.
  Het is ook geen geheim dat de Thaise autoriteiten veel liever toeristen hebben die 2 of 3 weken op vakantie komen en in die periode dan ook veel geld uitgeven. Daar hebben ze veel minder problemen mee natuurlijk.
  Maar speculeren heeft weinig zin op de moment, gewoon effe afwachten wat het wordt.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Er is geen enkel consulaat dat een Non-immigrant “O-A” mag afleveren. Dat is sinds enkele jaren enkel de bevoegdheid van de ambassade(consulaire afdeling).
   Non-immigrant “O” ME kan wel nog m.u.v. Amsterdam dan vanaf morgen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Dat het in sommige consulaten wat langer duurt heeft vooral te maken wanneer de consul de visums tekent. Het onderzoek duurt overal even lang. Sommige vragen al eens wat meer bewijzen maar veel verschil is er eigenlijk niet. Vele van die consuls zijn trouwens lokale zakenmensen die nog een bedrijf runner naast hun functie van consul. Ze besteden daar dus maar een beperkte tijd aan. Visums is trouwens ook maar een klein onderdeel van hun taak als consul. Ze zijn voornamelijk de verbindingspersonen tussen Thailand en lokale authoriteiten en bedrijven. Dat het in Essen sneller gaat is misschien omdat die consul meer tijd heeft om zich hier mee bezig te houden.

   • Peter zegt op

    Wat de reden is dat het sneller gaat is niet van belang voor mij.
    Maar er zijn weldegelijk 2 belangrijke verschillen. In maart van dit jaar heb ik info gevraagd voor een Non Immigrant O ME bij het Consulaat in Antwerpen en bij het Consulaat in Essen.
    Uiteindelijk heb ik Essen gekozen omdat het sneller en makkelijker was.

    1) in Essen bv. vraagt men geen “bewijs van goed zedelijk gedrag” , geen kopie vliegtuigticket en geen bewijs van hotelboeking en/of bewijs van volledig verblijfsadres in Thailand. Als je een bewijs van goed zedelijk gedrag nodig hebt dan moet je eerst nog eens naar het gemeentehuis, als dit bewijs dient voor een werkaanbieding dan is het gratis. In alle andere gevallen moet je er ook nog eens voor betalen, althans in mijn gemeente. Een belangrijk verschil lijkt mij.

    2) in Essen wordt je visum klaargemaakt terwijl je een koffie drinkt. Je hoeft dus maar 1 keer te gaan, ook geen extra kosten voor vervoer en geen extra kosten om het eventueel te laten opsturen.

    Peter.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Peter,

     Zonder tot chatten over te gaan.

     Het is maar wat voor iemand het best uitpakt.

     Ikzelf zou zelf nooit naar Essen gaan. Waarom ?

     Ik woon op 15 minuten van het Consulaat in Antwerpen.
     20 minuten om tot daar te gaan en ben er nooit langer binnen geweest dan 5 minuten. Totaal 25 minuten. Ophalen enkel dagen later hetzelfde. Samen dus minder dan een uur.

     Het “Uittreksel uit het strafregister”, zoals het in België officieel noemt, kan je elektronisch aanvragen. Ophalen moet persoonlijk of door een gevolmachtigde.
     Is gratis in mijn gemeente en ik denk ook in alle andere gemeenten in België. Ongeacht voor wat het moet dienen.
     Om dat dan een belangrijk verschil te noemen.

     Kopie van een vliegticket. Je vraag een kopie wanneer je een ticket bestelt, of druk een extra kopie af . Kleine moeite toch.

     Bewijs van verblijfplaats. In mijn geval geen probleem want ik heb steeds een kopie van de “Tabien Baan” in mijn laptop zitten

     Vervoer ?
     “ook geen extra kosten voor vervoer en geen extra kosten om het eventueel te laten opsturen” zeg je
     Wat dacht je van de afstand ? In mijn geval 2 x 220 Km..
     Ben ik pakweg 6 uur onderweg met de wagen (in de beste omstandigheden dan).
     Met de trein zou het ongeveer 2 x 40 Euro zijn. Heen bijna 4 uur. Terug idem
     Over “geen” extra kosten gesproken….

     Neen, voor ieder zal het verschillend zijn en Essen is dus niet altijd de beste oplossing.
     Dan neem ik die extra bewijsstukken er maar bij.

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Cijfertjes zijn even een eigen leven gaan leiden.
      Woon op 20 minuten van het consulaat, 5 minuten binnen en 20 minuten terug.
      Totaal 45 minuten heen en terug. Ophalen idem.

      Eventueel “Uittreksel uit het strafregister” ligt op de gemeente klaar bij de receptie als je het elektronisch aanvraagt. Aanschuiven hoeft dus niet. Krijg je na controle ID zo mee.
      Is eigenlijk geen standaard document dat gevraagd wordt voor een Non-immigrant “O”, maar goed… het kan gevraagd worden en je neemt het best mee.

      http://www.thaiconsulate.be/?p=regelgeving.htm&afdeling=nl

      • Jaak zegt op

       Bedankt voor de extra info.
       Ik ben ook al 2 maal naar Essen gegaan voor visum, afstand naar Brussel of Antwerpen is iets dichterbij voor mij dan Essen. Toch verkies ik Essen vanwege snelle afhandeling en inderdaad minder gedoe met paperassen zoals Peter terecht aanhaalde.
       Ik hoop dat de consulaten de multiple entry visa mogen blijven uitreiken.

       Fingers crossed.

       • RonnyLatPhrao zegt op

        Zoals ik reeds zei.
        Zelf vind ik het de tijd, afstand en reiskosten niet waard en vind het al helemaal geen “gedoe met paperassen”, maar dat moet ieder voor zichzelf maar uitmaken.

        Voorlopig lijkt het er op dat het alleen iets is wat enkel gevolgen heeft voor het Consulaat in Amsterdam. Indien zo dan zal het waarschijnlijk een beslissing van de Ambassade in Den Haag geweest zijn.
        Misschien dat we de eerstvolgende dagen duidelijker wordt wanneer het Consulaat in Antwerpen open gaat (momenteel een feestdag dus even wachten).

     • DavidH. zegt op

      Ik begrijp zeer goed dat voor een persoon die geen special voetje voor heeft op consulaat Antwerpen en zeker wil zijn van resultaat het de moeite waard is om via Essen te gaan ,

      ik zelf stel de kans op resultaat boven de moeite indien er twijfel op slagen bestaat zou ik ook naar Essen gaan ..

      Ik heb op Consulaat Antwerpen steeds resultaat gehad , evenwel soms net iets anders dan je vraagt , soms beter soms minder …., hangt beetje af hoe men gezind is (hebben we allen toch ook wel eens ..)

      Alleen de dame van Ambassade Brussel moet je wel mee hebben als ze in Antwerpen aanwezig is ….die kan wel beetje moeilijk doen .
      Al bij al niet afstandelijk dat Consulaat personeel daar ,goed te doen (laatst 3 jaar terug in tijd toch)

      Heb normaal dit consulaatnu niet meer nodig wegens ingeschreven Amb.BKK nu mag ik onderhandelen met de Thais, …valt best mee ..!

 7. Peter Scheffer zegt op

  Als dit de reactie is van de immigratiedienst op de bomaanslagen, wens ik het Bureau de Tourisme veel geluk en wijsheid deze winter.

 8. ruud van dam zegt op

  Beste
  Ik kreeg dit bericht toe gezonden door een goede kennis.
  Ik sta er paf van. Ik heb nog niet zo lang geleden een ticket voor Thailand gekocht op basis daar een tijd te zijn, dus ik zal een non immigrant visa nodig hebben.
  Is het eventueel mogelijk het en en ander te plekke te regelen, dus in Thailand zelf.
  Mvg
  Ruud

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Maar waar maakt u zich toch zorgen over ?

   Je kan nog altijd een Non-immigrant “O” Single entry bekomen in Amsterdam.
   Hiermee kan je dan 90 dagen in Thailand verblijven. Die verblijfsperiode van 90 dagen kan je nog altijd verlengen met een jaar. Voorwaarden kan je in het Dossier lezen.

   Wil je een Non-immigrant “O” Multiple entry dan zal je ipv naar het Consulaat in Amsterdam, naar de Ambassade in Den Haag moeten.
   Ook hier kan je een jaarverlenging bekomen in Thailand aansluitend op een periode van 90 dagen verblijf.

   Er staat toch nergens dat je geen Non-immigrant “O” visum meer kan bekomen.
   Wat is het probleem dan ?
   Het is misschien alleen minder praktisch voor mensen die vroeger naar Amsterdam gingen, en nu naar Den Haag zullen moeten.
   Bovendien rest je ook nog Essen of Antwerpen als consulaat indien dit praktischer is.

 9. Lung addie zegt op

  Beste mensen toch, waar zijn jullie mee bezig? Moeilijk doen over documenten? Iemand die een reis maakt naar Thailand wordt verondersteld zijn reis degelijk voor te bereiden. Indien je niet wijs raakt uit de uitleg, gegeven op de website, stuur dan een mailtje of pleeg een telefoontje naar het consulaat of de ambassade en vraag daarin wat je precies nodig hebt voor een welbepaald visum. Ik ben ervan overtuigd dat het geen eeuwigheid zal duren al voor je antwoord hebt. Indien het door U gevraagde visum niet kan afgeleverd worden in het consulaat van Amsterdam, wel dan ga je naar de ambassade in Den Haag.
  Afstand Den Haag naar Amsterdam is ongeveer 65km, dat is, mijns inziens, toch niet naar het einde van de wereld. Iemand die naar Thailand komt gaat een reis ondernemen van 10.000km, gaat daar ook zeker nog enkele honderden kilometers rondrijden en dan zouden die luttele 65km en terug er blijkbaar te veel aan zijn.
  Bekijk de verplaatsing naar de Haag als een uitstap en zo hebben jullie de hoofdstad van jullie land ook nog eens gezien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website