Visum Thailand: Financiële eisen bij visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
27 januari 2016

Beste lezers,

Ik las in de rubriek over visa, dat als je aantoont 800.000,- THB op je Thaise bankrekening hebt staan, je voor een Longterm visum in aanmerking komt. Moet je dan elk jaar bij verlenging van dat visum aantonen dat de 800.000,- THB er nog steeds op staan, of kan ik vrij over dat geld beschikken?

Alvast bedankt voor de reacties.

Groet,

Fred


Beste Fred,

Bij elke aanvraag tot verlenging zal je moeten aantonen dat er minstens 800.000 Baht op een Thaise bankrekening staat en dit gedurende de laatste 3 maanden (bij aanvraag eerste verlenging is dit 2 maand). Dit wanneer het een aanvraag tot verlenging op basis van “Retirement” betreft.
Wanneer het een aanvraag tot verlenging op basis van een Thai huwelijk betreft is het 400.000 Baht.

Buiten die drie maanden mag je vrij over de 800 000/400 000 Baht beschikken. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat drie maanden voor je de volgende verlenging gaat aanvragen, er weer 800.000/400.000 Baht op de rekening staat.

Ter info. Het is de verblijfsperiode die je bekomen hebt met een visum dat verlengd wordt. Het visum zelf kan je niet verlengen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website