Beste redactie,

Naar aanleiding van volgend artikel: bangkok.coconuts.co/2015/06/11/buy-condo-pattaya-and-get-20-year-visa heb ik de vraag of dit correct is. En zo ja, dan is dit een nieuw item voor jullie “visum” dossier?

Ik ben momenteel niet in Thailand/Pattaya en kan het dus niet ter plaatse nachecken.

Met vriendelijke groet,

Peeyay


Beste Peeyay,

Dit bestaat al jaren en is ons bekend. Je kan het terugvinden op de website van immigratie www.immigration.go.th/ Klik op “Engels” rechts boven indien het in het Thai verschijnt, en vervolgens in de linker kolom op het icoon van “Thailand Elite”. Het is niet gratis. Kost 2.000.000 Baht om lid te worden en een jaarlijks lidgeld van 20.000 Baht.

Daarmee kan je van bepaalde diensten genieten. Komt er op neer dat alles voor jou wordt gedaan, en je nergens moet wachten of aanschuiven.
Je moet het allemaal maar zelf eens lezen. Iets voor de kapitaalkrachtigen die de exclusieve tour op willen, er willen mee uitpakken of van hun status vinden dat aanschuiven iets voor het gewone volk is.

In het kort – als je alles zelf doet spaar je eenmalig 2.000.000 Baht uit en een jaarlijks lidgeld van 20.000 Baht. Wat het visum betreft (want je kan van meerdere dingen genieten) heb je eigenlijk niet zo veel speciaal. Het is hetzelfde als een jaarlijkse verlenging met re-entries. Iemand die zelf naar immigratie gaat, en jaarlijks zijn verlenging haalt, bereikt net hetzelfde. Die kan hier ook op die manier 20 jaar of langer blijven.

Thai Elite is trouwens vermeld in het Dossier Visum (o.a. blz 7). We zijn er niet dieper op ingegaan want eigenlijk maakt het deel uit van een totaal diensten pakket (niet alleen visum). Bovendien stelden we ons de vraag of er veel TB lezers zouden zijn die er de 2 000 000 Baht plus het jaarlijks lidgeld voor over zouden hebben. Uiteindelijk hebben we beslist om er niet verder op in te gaan, ook omdat het meer behelst dan enkel visums.
In het door uw genoemde artikel is het voornamelijk gebruikt als verkoopargument. Indien het lidgeld van Thailand Elite inbegrepen is in het aangeboden vastgoed zal dat ook merkbaar zijn aan de prijs van dat vastgoed. Je mag er van op aan dat het in de aankoopprijs is bijgerekend. Gratis bestaat niet. Iedereen is natuurlijk vrij om zijn geld te besteden zoals hij wil.

Ik merkte nu ook op dat de link in het Dossier niet correct werkt. Hierbij de juiste link naar Thailand Elite – www.thailandelite.com/

Er wordt op Thai Visa ook een artikel aan besteed. Ik geef het u even mee: http://goo.gl/09DfCg Raar dat de details van de overeenkomst geheim moet blijven. Zo blijven er veel vragen over. Uit de groot deel van de reacties blijkt ook dat men zijn bedenkingen heeft. Ik zou toch maar heel voorzichtig zijn en je niet blind staren op de “voordelen” die dit volgens de projectontwikkelaar zou opleveren. Ik blijf het op een verkoopargument houden van die projectontwikkelaar.

Dit wil niet zeggend dat ik geen voorstander ben van een systeem dat toelaat om langdurig in Thailand te verblijven en dit voornamelijk voor diegene die dan jonger zijn dan 50. Deze vallen nu volledig uit de boot in het huidige systeem. Het systeem moet dan wel toegankelijk zijn voor iedereen via immigratie en niet door een dure lidmaatschapsbijdrage of via (momenteel 1) projectontwikkelaar.

Toch bedankt voor de info.

Vriendelijke groeten,

Ronny


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thailand visum vraag & antwoord: Condo kopen en een visum voor 20 jaar er bij cadeau, kan dat?”

 1. colin de jong zegt op

  Ik was bij het intreden hiervan op een meeting in Bangkok door Thaksin gevraagd om de regio Pattaya te vertegenwoordigen voor de Thailand Elite Card. Dit koste toen 1 miljoen baht en later werd dit verhoogd naar 1.5 en nu inmiddels al 2 miljoen baht. Heb dit korte tijd gedaan,want kon hier niet achter staan wat het aanbod betrof, was het nauwelijks de moeite waard om lid van te worden. Echter 2 rijke landgenoten vonden het wel prettig, want werden opgehaald en gebracht vanaf het vliegtuig enz. Als je een hekel aan je geld hebt zou ik het ook doen, maar de voordelen zijn nogal beperkt, maar je kon toen wel een huis op jou naam kopen. Maar daar zaten ook waren weer een aantal voorwaarden aan verbonden.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Men verwachtte aanvankelijk ook dat het 1 miljoen kaarten per jaar zou opleveren.

   Nu ja, ieder doet maar met zijn geld wat hij/zij wil…

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Met de Thai Elite card is men gestart in 2003.
    Het doel was 1 miljoen leden op 5 jaar.
    Men is toen in 2011(na 8 jaar) gestrand op 2565 leden uit 65 landen.
    Hoe het nu gesteld is weet ik niet.
    Ik dacht dat het programma enkele jaren stil gelegen had maar blijkbaar is het nu weer in het nieuws.

    Voor -50 jarige is dit wel een oplossing om langdurig in Thailand te verblijven.
    Kost je wel wat natuurlijk.
    Alle info op http://www.thailandelite.com/

 2. theoS zegt op

  Volgens ingewijden is het een marketing truuk van CEO Nigel Cornick om hun in aanbouw zijnde condo toren (is het Southpoint?) onder de aandacht van eventuele kopers te brengen. De condo is 30 kwadraat mtr, net zo groot als een NL gevangenis cel. Als het waar is dan is het een visa van 5 jr , (500000 bht) wat elke 4jr opnieuw verlengd kan worden tegen, wat ik daarvan begrijp betaling van weer Bht 500000, aan Thai Elite,wordt dan x4= 2 miljoen. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het ook meestal zo. Sommigen noemen het een scam.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website