Beste lezers,

Recent bereikte ons de melding dat het aanvragen van een “Multiple entry” ook in Antwerpen veranderd is. Het is mij echter nog niet echt duidelijk wat juist mogelijk is en wat niet.

Ik raad dan ook iedereen die een Non-immigrant “O” wil aanvragen aan om voorafgaandelijk contact op te nemen met het “Thaise Consulaat” in Antwerpen. Tel: 0495/22 99 00  of rtca@thaiconsulate.be

Enkele dingen waar je alvast moet rekening mee houden (tenminste dit zijn de recentste gegeven die mij overgemaakt werden)

 • De leveringstermijn zou 15 dagen bedragen,
 • Uittreksel uit het strafregister (vroegere “Bewijs van Goed gedrag en zeden”) zou nu verplicht zijn.
 • Een bewijs van daadwerkelijk op pensioen zijn moet geleverd worden (of anders bewijs dat men niet meer werkt)

Lezers die recent (sinds deze maand) een aanvraag hebben ingediend in  Consulaat in Antwerpen worden gevraag om hun ervaringen over te maken.  Mag ook telefonisch informatie zijn die men van het Thais Consulaat heeft bekomen.

Aandacht : De website van het Consulaat Antwerpen heeft als laatste up-date 20/03/16. Deze is nog niet aangepast aan de nieuwe situatie.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao


» Laat een reactie achter


13 reacties op “Visum Thailand: Aanvraag van “Multiple entry” ook in Antwerpen aangepast”

 1. Daniel zegt op

  De website van de ambassade in den Haag is nog steeds blanco. Ik heb ze gevraagd naar de eisen van een non immigrant O visum. Het antwoord was: ‘de zelfde als destijds in Amsterdam. Waarom mag ik in Nederland niet werken..ik ben 58 en heb nog geen pensioen of aow. Ik krijg al 8 jaar zonder vragen een visum, loopt dit nu gevaar? Ik heb al mijn vluchten al geboekt. Hoe moet ik hier mee omgaan?
  Ik kan aantonen genoeg spaargeld te hebben, scheelt dat? Wie geeft mij advies. Ik vraag mij ook af hoe druk het in Den Haag is. Vooral als nu ook Antwerpen de regels verscherpt. Als de site van de ambassade geen antwoord geeft, hoe kan een onwetende toerist deze eisen dan weten? Ik neem zo veel mogelijk informatie mee, op hoop van zegen?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Guy P. zegt op

  Zojuist contact opgenomen met het consulaat te Antwerpen ivm bekomen van Multiple Entry Non Immigrant “O”.
  De termijn van 15 dagen is zeker niet veralgemeend; indien alle documenten in orde zijn volstaan enkele dagen zoals voorheen. Ingeval van enige twijfel KAN de leveringstermijn 15 dagen bedragen. Het consulaat stelt wel een bredere marge voorop omwille van een aantal (voor de hand liggende) evoluties; o.a. de immigratieproblematiek die Thailand momenteel zelf ondervindt en de intrede van Thailand in ASEAN sinds kort. Het is dus mogelijk dat één en ander dient gecheckt te worden in Bangkok vooraleer het visum toe te kennen en dan duurt het uiteraard wat langer.
  Het lijkt mij veilig om dus een iets bredere tijds-marge te nemen bij de aanvraag van uw visum en er voor te zorgen dat uw dossier correct wordt ingediend, m.a.w. dat alle documentatie aanwezig en correct is. In het specifieke geval van een aanvraag op basis van huwelijk met een Thaise onderdaan is bvb de Thaise of Belgische huwelijksakte alleen niet meer voldoende; een recent attest van gezinssamenstelling dient steeds bijgevoegd te zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • RonnyLatPhrao zegt op

   Beste Guy,

   Een recent attest van gezinssamenstelling was in het verleden ook al noodzakelijk.
   Met een huwelijksakte kan je dan wel aantonen dat je ooit trouwde, maar dat bewijst niet dat je ook nog steeds getrouwd bent. Daarom dat “Bewijs van gezinssamenstelling”.
   Ik voegde er trouwens ook automatisch al een uittreksel uit het strafregister bij.
   Vraag dat aan via internet en enkele dagen nadien mag je het ophalen. Is gratis (toch in mijn gemeente).

   Dat uw dossier correct dient te zijn, en alle documenten en bewijzen moeten aanwezig zijn, lijkt me vanzelfsprekend. Was nooit anders.

   Je kan toch ook maar best rekening houden met die 15 dagen termijn bij de aanvraag. Lijkt me veiliger

   Maar goed, blijkbaar kan het Non-immigrant “O” Multiple entry nog steeds in Antwerpen en gaan ze niet de weg op van Amsterdam en Essen. Hopelijk draaien ze dat daar ooit terug want het is toch een zeer onpraktische beslissing dat men daar genomen heeft.

   Het belangrijkste is dat het nog kan in Antwerpen, en dat is goed nieuws voor vele denk ik.

   Bedankt voor de info.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Cornelis zegt op

   Ik zie niet wat de ‘intrede van Thailand in ASEAN sinds kort’ er mee te maken heeft. Allereerst is Thailand al vanaf de oprichting in 1967 ASEAN-lid (bijna 50 jaar dus), en ten tweede kent ASEAN geen gemeenschappelijk visumbeleid ten aanzien van niet-lidstaten.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Guy P. zegt op

    Inderdaad iets te “summier” uitgedrukt … het gaat ‘m (volgens het consulaat) over een overeenkomst omtrent een gemeenschappelijke immigratiepolitiek die de 10 Asean-landen willen voeren en die eerder deze maand door Thailand reeds zou geratificeerd zijn… Zij willen hier blijkbaar de voorloper zijn.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Eddy Lampang zegt op

  Deze week heb ik mijn visum non-immigrant-O, multiple entries, op basis van mijn huwelijk met een Thaise, probleemloos aangevraagd en afgehaald na 2 dagen op de AMBASSADE IN BRUSSEL.
  Ik heb al de documenten voorgelegd zoals deze beschreven staan op de officiële website van de Thaise ambassade.
  Géén bewijs van goed gedrag en zeden, géén bankuittreksels, géén medisch attest moeten voorleggen.
  Misschien wordt eerdaags ook hier de procedure verstrengd. “Wait and see”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. luc zegt op

  Heb begin vorige week als bruggepensioneerde voor het 3de jaar opeenvolgend een nieuwe aanvraag gedaan voor jaarvisum maar werd vandaag telefonisch gecontracteerd door consulaat dat dit in mijn geval niet meer toegekend wordt, ondanks voldoende inkomsten en extra bewijs van 20.000 euro op spaarboekje.
  De vertegenwoordiger van het consulaat zei me dat de regels sinds 1 september zijn aangepast en een multiple entry “O” Enkel nog toegekend wordt aan personen die gehuwd zijn met een Thaise’ , personen met thaise kinderen en aan personen voor familiehereniging. Volgens hem verstrengde voorwaarden onder druk van Amerika en nieuwe regels ASEAN ?
  Dus werd mij het toeristenvisum 6 maanden multiple entry voorgelegd, wat inhoud dat je alle 2 maanden een visarun dient te maken en theoretisch ong. 8 maanden in Thailand kunt verblijven.
  De kostprijs is dezelfde als voor jaarvisum = 150 €
  Nadeel is dat je bv. Geen bankrekening kunt openen, geen aankoop op eigen naam van motorbike of auto
  enzovoort. Maar gelukkig heb ik dat vorig jaar nog wel kunnen regelen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • RonnyLatPhrao zegt op

   Beste Luc,

   Dat is wat ik bedoelde toen ik in het artikel schreef “Het is mij echter nog niet echt duidelijk wat juist mogelijk is en wat niet.”
   Iemand had mij via mail ongeveer hetzelfde al laten weten, en daarom ook de vraag op TB of er mensen hier al ervaring hiermee hadden.
   Hij schreef toen ook al dat er voor gehuwde met een Thai geen probleem was.

   Het is dus enkel gericht naar zij die aanvragen op basis van hun leeftijd in Antwerpen.
   Spijtig voor die personen, want even was er hoop dat het Non-immigrant “O” Multiple entry voor 50+ ook nog kon in Antwerpen, maar dat is dan ook niet meer. Ik weet nu niet of men een Single entry uitgeeft voor 50+. Eventueel nadien voor de jaarverlenging gaan in Thailand is een mogelijk oplossing.

   Anders naar de ambassade in Brussel gaan, maar daar kan men ook wel eens een probleem maken van “bruggepensioneerd” zijn, wat eigenlijk een vorm van werkloosheid is.
   Ik weet het niet, maar het is het proberen waard.

   Wat het METV betreft.
   Aansluitend op elke 60 dagen kan je eventueel verlengen met 30 dagen (1900 Baht). Het wordt er niet goedkoper op natuurlijk..
   In theorie zou je dus 9 maand kunnen overbruggen (borderruns inbegrepen).
   Enkel een METV kan inderdaad wel eens gevolgen hebben voor het verkrijgen van bepaalde zaken.

   Bedank voor de info.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Lung addie zegt op

    Beste Ronny,
    ik citeer:
    “Anders naar de ambassade in Brussel gaan, maar daar kan men ook wel eens een probleem maken van “bruggepensioneerd” zijn, wat eigenlijk een vorm van werkloosheid is.
    Ik weet het niet, maar het is het proberen waard.”

    Wil er even de aandacht op vestigen dat het statuut “Bruggepensioneerde” niet meer bestaat maar vervangen werd door “Werkloze met Bedrijfs Toeslag, WBT”. Dit om aan te geven dat het geen “vorm” van werkloosheid is maar wel degelijk Werkloosheid en niet zoals vroeger ten onrechte insinueerde dat het een vorm van pensioen was. De term pensioen is dus uit de benaming verdwenen en schept dus meer duidelijkheid. Als “werkloze” heb je jaarlijks recht op één maand vakantie en mag dus “wettelijk” gezien niet voor een langere periode in het buitenland vertoeven. Dus in feite zou de ambassade geen zelfs GEEN visum MOGEN afleveren aan iemand die werkloos is want in dat geval geven zij aanleiding tot overtreden van de Belgische werkloosheidwetgeving.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Jaak zegt op

  Begin deze week naar Berchem geweest om non O single entry aan te vragen. Het was de consul zelf die mijn papieren controleerde en vaststelde dat alles in orde was. Toen ik terloops zegde dat ik in januari terug zou komen om hetzelfde aan te vragen en of ik dan niet beter direct voor een jaarvisum zou opteren kreeg ik hetzelfde antwoord als Luc in de vorige post. Zeer vriendelijk en correct werd me verteld dat multiple niet meer zomaar gegeven werd zoals vroeger en dat de regels verstrengd waren. Toen ik hem vertelde dat ik al meerdere malen een jaarvisum gekregen had en ook aan de financiële voorwaarden voldoe antwoordde hij mij ook dat het enkel van toepassing was op gehuwd met Thaise of gezinshereniging en nog iets dat ik vergeten ben. Het plaatje van RonnyLatPhrao klopt dus.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website