Beste redactie,

Mijn vriendin is afgelopen zomer in Nederland geweest op een toeristenvisum (Schengenvisum). Nu wil zij graag weer komen en de taal gaan leren.

Ik weet dat ze een inburgeringsexamen moet doen in Thailand maar ze zou graag in Nederland de taal willen leren. Nu heb ik gehoord dat het mogelijk zou zijn om hiervoor een visum voor 6 maanden aan te vragen zodat ze in Nederland de taal kan leren.

Klopt dat? En zo ja, heeft iemand hier ervaring mee?

Groet,

Jan


Beste Jan,

Een Schengenvisum geeft verblijf tot maximaal 90 dagen (per elke periode van 180 dagen). Je vriendin kan dus maximaal 90 dagen komen en moet in dat geval weer 90 dagen weg blijven uit het Schengengebied. Een vakantieverblijf van een half jaar in Nederland is dus onmogelijk.

Om langer dan 90 dagen in Nederland te verblijven moet je immigreren: de TEV ( Toegang en Verblijf) procedure starten zodat ze in Nederland kan komen wonen op een VVR verblijfsvergunning.

Andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk kennen wel een 6 maanden visum, waarschijnlijk heb je daar dit gerucht van. Voor de feiten begin je het best met het lezen van de website van de Nederlandse ambassade, de website van de IND en ik zou ook de dossiers (over kort verblijf in Nederland en over immigratie naar Nederland) hier op Thailand Blog aan raden. Deze dossiers vind je in het menu links op het blog.

Veel succes!

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website