Beste redactie,

Ik ben getrouwd met een Thaise en woon hier in Thailand. Ik wil met haar in Nederland gaan wonen voor 2 jaar. De belangrijkste reden hiervoor is, om mijn woning daar te verkopen en om even Europa te zien.

Moet ik nou door al die rompslomp heen en moet mijn vrouw Nederlands leren? Is er geen andere mogelijkheid?

Alvast bedankt!

Paul.


Beste Paul,

Als je naar Nederland wil komen heb je de keuze tussen een visum kortverblijf (max 90 dagen verblijf per elke periode van 180 dagen) of immigratie (TEV procedure inclusief eisen zoals inburgering). Er is geen mogelijkheid om 2 jaar in Nederland te verblijven op een andere manier.

Een andere optie is de EU route: in een ander EU/EER land wonen, bijvoorbeeld vlak over de grens met België of Duitsland. In dat geval zijn er geen inburgeringseisen en is bijvoorbeeld een visum ook gratis. Dit omdat jullie als gehuwd koppel in een ander EU/EER land onder EU regels vallen. Uiteraard is ook hier een goede voorbereiding van belang, met de details van deze route ben ik onbekend. Neem dan ook een kijkje op www.buitenlandsepartner.nl . Daar vind je sub-forums voor de België en Duitsland route. Of zoek contact met een vreemdelingenrecht advocaat die gespecialiseerd is in de EU route.

Met vriendelijke groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website