Misschien ben van plan je Thaise vriendin een keer naar Nederland te halen. Daarvoor moet je vriendin een visum aanvragen.

Buitenlanders buiten het Schengengebied die naar Nederland op bezoek komen, moeten een toeristenvisum kunnen overleggen.

Visum Kort Verblijf

Een visum voor maximaal drie maanden heet een Visum Kort Verblijf (VKV) en is een visum type C. Met een VKV mag je maximaal 90 dagen in Nederland verblijven. Een Visum Kort Verblijf wordt in de volksmond ook wel een Schengenvisum of toeristenvisum genoemd.

Bij een visumaanvraag worden een aantal zaken getoetst. Ook het reisdoel wordt beoordeeld op bepaalde risico’s, waaronder het gevaar voor illegaal verblijf. Afhankelijk van het reisdoel zal naar bepaalde bewijsstukken gevraagd worden, zoals:

 • financiële middelen ter dekking van de reis– en verblijfskosten;
 • hotelreservering, een zakelijke uitnodiging of voor privépersonen een gelegaliseerd bewijs van logiesverstrekking en/of garantstelling;
 • documenten waaruit kan blijken dat de persoon zal terugkeren naar het land van herkomst;
 • een reisverzekering.

Reisverzekering verplicht voor visumaanvraag

Het is verplicht een reisverzekering af te sluiten voor degene die een visum aanvraagt. De aanvrager van een visum moeten kunnen aantonen dat hij of zij verzekerd is tegen:

– Medische kosten.
– Repatriëring om medische redenen.
– Acute medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis.

De af te sluiten reisverzekering dient voor het gehele Schengengebied geldig te zijn en een minimale dekking te hebben van € 30.000. De reisverzekering moet geldig zijn tijdens de gehele duur van de verblijfsperiode.

Reisverzekering in Nederland afsluiten

Voor Thai die naar Nederland willen reizen is het de gemakkelijkste en voordeligste manier om de benodigde reisverzekering in Nederland af te sluiten. Dit moet je doen voor de visumaanvraag. De polis van de reisverzekering is een verplicht document bij een visumaanvraag. Je kunt de polis dan per email opsturen en je vriendin kan deze in Thailand uitprinten.

Een online aanbieder die gespecialiseerd is in reisverzekeringen voor een visum aanvraag is www.reisverzekeringblog.nl Zij bieden meerdere mogelijkheden aan. De meest voordelige is de Tourist Travel Insurance van de Europeesche, deze biedt dekking voor:

 • Hulpverlening: kostprijs
 • Buitengewone kosten en repatriëring: kostprijs
 • Vergoeding voor vertraagde bagage: € 250,-
 • Diefstal van reisdocumenten: € 125,-
 • Geneeskundige kosten: € 30.000,- (niet voor bestaande aandoeningen)
 • Tandheelkundige kosten, alleen wegens een ongeval: € 250,-

Met deze reisverzekering mag je vanuit Thailand naar alle Schengenstaten (Europa) reizen en daar maximaal 90 dagen verblijven. De kosten voor deze reisverzekering bedraagt slechts € 2,- p.p.p.d. Hiermee is je Thaise vriendin uitstekend verzekerd.

Je kunt met de aanbieder van de reisverzekering de afspraak maken dat je bij een afwijzing van de visumaanvraag voor je Thaise vriendin de premie voor de reisverzekering terugontvangt. Dan hoef je geen kosten te maken.

Voor meer informatie, kijk op: www.reisverzekeringblog.nl

51 reacties op “Een Thaise vriendin naar Nederland halen: reisverzekering verplicht!”

 1. Dirk zegt op

  2,- pppd is voor 90 dagen toch 180 euro. Wij hebben dit maal al voor de 2e keer een ziektekostenverzekering voor 60,- voor 3 mnd afgesloten bij het bureautje tegenover de ambassade die ook geaccepteerd wordt voor het visum. Zoals gezegd daar afgesloten, maar de nederlandse website:

  http://www.mondial-assistance-nederland.nl/nl/aboutus/

  • @ Dirk, Mondial Assistance vraagt € 3,- p.p.p.d. voor dezelfde reisverzekering. Het enige verschil is dat je bij Mondial Assistance werelddekking hebt.
   De premie die jij noemt is niet juist, althans niet voor een Travel Risk Insurance van Mondial Assistance.

   Wat jij bedoelt is misschien een “normale” reisverzekering met dekking voor medische kosten, die heb je al v.a. € 1,- per dag. Maar dat is wat anders.

  • ThailandGanger zegt op

   Precies daar ben ik ook geweest. Een uitstekende reisverzekering voor 3 maanden en maar 60 euro.

   Ik heb exact dezelfde premie betaald en de verzekeringspapieren bij de ambassade overlegd en die werd geaccepteerd.

 2. hans zegt op

  Goeit tip dat ga ik maar is ff uitzoeken wat betreft de ziektenkosten , ik heb een doorlopende reisverzekering van d europeesche, maar geloof dat er wel in stond dat je toch een basis verzekering in nederland moet hebben.

  Die verzekeringsjongens uit hua hin hebben goede aanbieding. gedaan.

  • Hans je haalt twee dingen door elkaar. Een doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering, kun je alleen maar afsluiten wanneer je een woonadres in Nederland hebt en ingeschreven staat bij de burgerlijke stand. Dat is niet het geval bij een Thaise die drie maanden naar Nederland komt.
   Deze reisverzekering (Tourist Travel Insurance) is uitsluitend bedoeld voor Buitenlanders die naar Nederland komen en is verplicht om een visum te krijgen.

   • hans zegt op

    Dank je wel, hoef ik het niet meer uit te zoeken. Voor wat betreft die jongens uit hua Hin bedoelde ik eigenlijk dat voor wat betreft de ziektekostenverzekering voor permanent verblijf in thailand.

 3. Peter zegt op

  Mijn vriendin sluit ook haar verzekering af bij t kantoortje vlakbij de ambassade
  Ik denk dezelfde als waar Dirk het over heeft
  Zij heeft vorige week , net terug van 3 maanden verblijf in Holland , in Thailand alweer voor haar nieuwe visum een verzekering afgesloten voor 3000 bath , voor een periode van 90 dagen
  In Nederland kost die verzekering 180 euro plus poliskosten plus assurantie belasting , bij elkaar zo’n 210 euro
  Groet , Peter

  • @ Als het geaccepteerd word door de ambassade, dan zal dat wel. Maar ik heb mijn twijfels. Een ziektekostenverzekering voor € 60.- die voor € 30.000,- aan zorgkosten dekt in Nederland? Daar kun je bedenkingen bij hebben. Als je 1 keer naar een huisarts gaat kost dat al € 60,-
   Up to you, zoals de Thai zeggen 😉

   • ThailandGanger zegt op

    Beste Peter, het is en was echt een verz. inclusief zorgkosten dekking voor nederland. Ik zou zeggen ga er eens polsen ipv het in twijfel te trekken. Ik ga echt geen 120 euro over de balk smijten als het goedkoper kan.

    • @ Thailandganger, prima zei ik “Up to you”. Alleen niet gaan klagen als ze niet uitbetalen… Overigens 1 dag in een ziekenhuis in NL kost je ongeveer € 600,-.

     • Misschien ook nog goed even te vermelden, dat als jij een Thaise vriendin naar Nederland haalt, je persoonlijk garant staat voor haar. Dus ook financieel. Mocht ze dus in het ziekenhuis terecht komen voor een aantal dagen en er een rekening komt van pak em beet € 4.000,- Dan kun je die opsturen naar je Thaise verzekeraar van € 60,- premie. Maar mochten die zich beroepen op kleine lettertjes (in het Thais) en niet betalen. Dan mag jij die € 4.000, -ophoesten.
      Dus die Zeeuwse zuinigheid kan ook verkeerd uitpakken 😉

      • ThailandGanger zegt op

       Och daarvoor hoef je niet naar een Thaise verz. over te stappen. Hier in Nederland kunnen ze er ook wat van. Ik zal je dat verhaal wel eens een keer vertellen. Maar dat liep ook in de papieren.

      • ThailandGanger zegt op

       ps sterker nog ik werd op de ambassade in Thailand door verwezen naar dat bureautje om daar de verz. af te sluiten want die zou goed zijn…….

       • @ ja, helpt de ambassade ook als die Thaise verzekeraar niet betaalt?
        Wanneer jij in Nederland een reisverzekering afsluit voor je Thaise vriendin (waar jij bij de visumaanvraag ook nog eens borg voor staat) valt deze verzekering onder het Nederlands recht. Je kunt dan bij een geschil in Nederland je gelijk halen. Alle verzekeraars in NL staan onder streng toezicht o.a. van de AFM. Er zijn stringente klachtenprocedures.
        Wanneer je in Thailand een reisverzekering afsluit bij een Thaise verzekeraar, dan moet je bij een geschil in Thailand gaan procederen. Zie je het al voor je?
        Vergeet niet dat jij volledig aansprakelijk bent voor de kosten die jouw Thaise vriendin hier in Nederland maakt. Je moet tegenwoordig, per 1 januari j.l., zelfs een gelegaliseerde verklaring halen bij je gemeente, wat nodig is voor de visumaanvraag van je vriendin. Nog een tip: check daarom ook even je aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP), meestal zijn logies meeverzekerd. Heb je geen AVP? Sluit die dan maar snel af.

        Maar als jij prettig slaapt met een Thaise reisverzekering omdat die goedkoper is, dan wens ik je veel succes! (of veel geluk?).

        Voor alle duidelijkheid, ik ben ongeveer 30 jaar actief geweest in de assurantiebranche, met als specialisatie zorg- en reisverzekeringen. Heb mijn vakdiploma’s op dat gebied. Heb over dezelfde onderwerpen geschreven in de assurantievakbladen. En schrijf nog steeds over dat onderwerp. Sterker nog ik verdien er o.a. mijn brood mee. Ik zuig het dus niet uit mijn duim en weet waar ik over praat.

       • ThailandGanger zegt op

        Ik trek je kennis niet in twijfel Peter, Voel je daar toch aub niet op aangesproken.

        Ik zeg alleen hoe de dingen daar gaan en hoe ik ze heb meegemaakt. Je advies is prima, maar ken je de verzekering waarover hier wordt gesproken die je in twijfel trekt? Ik heb geloof ik zelfs nog de folder van het consulaat waarin ze me verwezen naar dat bureautje die de verzekering verkoopt.

        Dat hier in Nederland alles beter is geregeld weten we allemaal. Maar ook hier moet je soms vechten voor je recht. En vraag je dan maar eens af wat dat kost als je rechtsbijstand verzekering dat weer eens niet dekt of je hebt die niet. Ik weet waar ik het over heb want ik heb met Menzis het nodige meegemaakt inzake de verz. van mijn Thaise vriendin en heb moeten vechten om dat geld te krijgen. Het heeft 8 maanden geduurd. Dus AFM of niet hier gaat ook niet alles even soepel.

        Maar denk je nu niet dat als de ambassade dat aanraadt en er komt gezeik dat dit niet in de media komt? Los van het feit of het iets oplost. En waarom zou de ambassade een slecht product aanraden? Hebben ze dan geen kennis van zaken?

        En beren op de weg zien, kun je overal. Ik slaap er goed bij ja. Helemaal geen enkel probleem.

        Maar nogmaals het is goed dat je mensen hierop de gevaren wijst. Ik val je niet aan, dus voel je niet aangevallen aub.

        Groet,

        • @ ik voel me niet aangevallen. Het enige wat ik niet begrijp is die eeuwige zoektocht naar iets wat elders een paar tientjes goedkoper is. Zonder je daarbij af te vragen of in geval van daadwerkelijke schade of problemen dit wel de beste keuze is. Onze zuiderburen vertellen moppen over onze zuinigheid en gierigheid, niet helemaal onterecht.
         Van de Nederlanders die op reis gaan sluit 20% geen reisverzekering af. Ze boeken wel een reis van € 1.400,- maar een reisverzekering van een paar tientjes vinden ze te duur. Kan ik niet begrijpen. Vervolgens, als er wat gebeurt, schreeuwen ze moord en brand.

         Ik heb een paar keer gezegd “up to you” als jij grenzeloos vertrouwen hebt in de ambassade dan is dat jouw keuze. De ambassade is alleen geïnteresseerd in de procedures en of jij de benodigde formulieren hebt. Ik vertel mijn kant van het verhaal.
         Het maakt nog wel een verschil of je alleen maar aan de voorwaarden van een visum wil voldoen en liefst zo goedkoop mogelijk, of dat je het belangrijk vindt dat je vriendin (en ook jijzelf als garantsteller) goed verzekerd zijn. In dat laatste geval zou ik niet per definitie naar de goedkoopste oplossing kijken, maar naar de meest betrouwbare. Maar we zijn niet allemaal hetzelfde.

     • hans zegt op

      Volgens mij mag je dat bedrag van 600 wel eens verdubbelen en dan komen de behandelingskosten er ook nog eens bij

      • @ Ja, over de kosten van intensive care zullen we het maar helemaal niet hebben.

       • hans zegt op

        Nou, nu ik er zo over nadenk is die 30.000,00 euro eigenlijk nog aan de te lage kant,
        mocht je het geluk hebben op deze afdeling te belanden.

   • Hansy zegt op

    Ticket en verzekering gekocht bij Greenwood. Verzekering was ± THB 2.500, en ja, deze verzekering wordt door de NL ambassade geaccepteerd.

   • Hansy zegt op

    Een ziektekostenverzekering (met buitenlanddekking) is in Thailand niet zo duur. Op diverse adressen nagevraagd. Desalniettemin voor de gemiddelde Thai onbetaalbaar.
    En in deze verzekering zit idd een dekking van € 30.000,-.

    Worden er ziektekosten gemaakt in een duur land, dan heeft de Thaise verzekering pech. Net zoals de Nederlandse verzekeraar mazzel heeft, wanneer deze een rekening uit Thailand moet betalen.

    • @ Hansy, verzekeraars hebben niet vaak pech. Die leven van statistieken en kansberekening. En als dat niet helpt dan zijn er uitsluitingen in de polisvoorwaarden. Voor het ziekenhuis in Nederland maakt het niet uit of de Thaise verzekeraar wel of niet betaalt. Jij staat immers garant voor je vriendin. De nota valt keurig netjes bij jou in de bus. Het wordt alleen vervelend voor jou, als de Thaise verzekeraar moeilijk doet. Of wat als ze helemaal niet thuis geven?
     Hoe ga je dat oplossen dan? Met wie ga je in gesprek of corresponderen. Ga je dan naar Thailand om het persoonlijk toe te lichten? Ga je bellen of emailen? Helpt je tussenpersoon, waar je de reisverzekering hebt afgesloten je? In Nederland moet een tussenpersoon een beroepsaansprakelijklheidsverzekering hebben, hij kan aansprakelijk worden gesteld als hij jou een verkeerd advies heeft gegeven. Is dat in Thailand ook zo?
     Ondertussen moet de nota van het ziekenhuis wel worden voldaan anders ga je een incassoprocedure in.

     • Hansy zegt op

      Als je iemand naar NL haalt, dan staat er op haar voorhoofd geschreven wie garant voor haar staat en waar geld te halen valt. 🙂

      Indien iemand verzekerd is voor ziektekosten, maar de verzekering betaalt niet uit, dan heeft het ziekenhuis een probleem.
      En het is in dat geval dan niet zo dat jij even als kassier moet dienen.
      Als het ziekenhuis handelingen verricht zonder instemming van de verzekeraar, is dit op risico van het ziekenhuis!
      Geldt evenzo voor Nederlanders in Thaise ziekenhuizen.

      We moeten de wereld niet op zijn kop gaan zetten. Garantstelling heeft een bepaald doel en het is zeker geen algemene verklaring aan de hele wereld dat jij garant staat voor uitgaven, gedaan in de hele periode, dat de gast in NL is.
      Vele reacties zijn m.i. ingegeven door angst en uit onwetendheid.

      • @ helaas klopt het niet wat je schrijft.

       De algemene voorwaarden van een ziekenhuis:
       Buitenlandse patiënten hebben – behalve bij spoedeisende hulp – bij inschrijving voor polikliniekbezoek en/of opname altijd een E112-formulier nodig. Dit E112-formulier krijgen zij van hun verzekering uit hun eigen land. Particulier verzekerden uit het buitenland dienen een garantieverklaring voor betaling van de behandelingskosten mee te brengen.
       Buitenlandse patiënten die niet zijn verzekerd (of niet kunnen aantonen dat zij voldoende verzekerd zijn) of geen garantie kunnen afgeven voor betaling van de behandeling, moeten voorafgaand aan de behandeling een voorschot betalen. Dit voorschot komt overeen met de geschatte hoogte van de behandelingskosten tegen de dan geldende tarieven.

       Nog even toelichting: bij spoedeisende hulp wordt er zorg geboden. Dit is wettelijk bepaald. Ziekenhuizen hebben een zorgplicht. Het is ook wettelijk bepaald dat ziekenhuizen de kosten voor spoedeisende hulp mogen verhalen.

       Wat je schrijft over onwetendheid is wel juist. 😉

       • Hansy zegt op

        Volgens mij schrijf je in de eerste alinea hetzelfde als ik geschreven heb, namelijk dat het ziekenhuis vooraf een garantie wil voor betaling.

        Op papier wil elk ziekenhuis in elk land dit, de praktijk is vaak wat lastiger.
        Maar dit wil echt niet zeggen, dat jij voor de kosten opdraait. Of je moet zo dom zijn om een garantverklaring aan het ziekenhuis te geven.
        Met dat voorschot, waar jij over schrijft, heb jij niets van doen. Dat probleem is voor de patiënt.

        Jij hebt je ervan vergewist dat degene, die is uitgenodigd, is verzekerd tegen ziektekosten. En daarmee is de kous af.
        De garantstelling houdt zeker geen algemene garantstelling tegenover derden in!

        In Thailand laten ze je gewoon dood gaan in het ziekenhuis, als het er op aan komt.

        En als iemand verzekerd is voor € 30.000,-, doch dat het zich laat aanzien, dat dit bedrag onvoldoende is voor een totale behandeling, dan is dat zeker voldoende voor een eerste behandeling en aansluitend vervoer terug naar Thailand.

        • @ Hansy, we kunnen er uren over discussiëren hoe het werkelijk in elkaar zit. Beroepshalve weet ik aardig van de hoed en de rand.
         Mijn enige advies is: zorg dat je goed verzekerd op reis gaat. Dat geldt zeker als je een Thaise naar Nederland haalt. Bespaar niet op de premie door in zee te gaan met verzekeraars die je niet kent of waarmee de communicatie bij voorbaat lastig is. Je kunt dan wel € 100,- besparen of zo, maar goedkoop kan ook duurkoop zijn. Ik heb genoeg gezien en meegemaakt om daarover te kunnen oordelen.

         Het is slechts een advies, uiteindelijk is iedereen hier verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes.

 4. Len zegt op

  je kunt als je buiten Nederland woonachtig bent geen reisverzekeing afsluiten bij een nederlandse maatschappij. Een thai moet dus een verzekering afsluiten bij een thaise verzekeringsmaatschappij. De nederlandse ambassade in Thailand heeft op haar website een lijst met de namen van thaise verzekeringsmaatschappijen die goedgekoord zijn bij aanvrgaa van een Schemgen visum. Ook nederlanders, die niet meer in Nederland woonachtig zijn, dus uitgeschreven uit de basisadministratie van Nederland, kunnen geen reisverzekering meer afsluiten in Nederland.

  • @ Len. Is deels juist en deels onjuist. Een Nederlander kan voor een Thai een reisverzekering afsluiten. Die is dan verzekeringsnemer en de Thai is verzekerde.
   We hadden over een visumaanvraag waarbij een Nederlander een Thai naar Nederland laat komen (dus een huisadres in Nederland heeft).
   De Europeesche en Mondial Assistance zijn betrouwbare maatschappijen met een goede dekking en die ook daadwerkelijk uitkeren bij schade. Daar zou mijn voorkeur naar uitgaan. Expats die een reisverzekering willen afsluiten, dat is weer een heel ander verhaal en staat hier los van.

   Lees het hier anders even:

   http://www.europeesche.nl/verzekeringen/reis/tourist-travel-insurance/

   https://www.mondial-assistance.nl/MondialAssistanceReiziger/reiziger/onze-reisverzekeringen/overige-verzekeringen/travel-risk-insurance

 5. ThailandGanger zegt op

  Bij Oom verzekeringen kun je prima terecht….. Een van de weinige die Thaise mensen tegen ziekte kosten verzekerd in Nederland zonder sofinummer. Het kost wel wat want ze zijn niet goedkoop.

 6. jan maassen van den brink zegt op

  hier het adres van het kantoortje tegen over de ambasade..hele aardige man.ik hoop jullie hebben er wat aan

  Visa World Consulting Co., Ltd
  Adres: 52/9 Soi Tonson, Ploenchit Road, Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10330
  Tel: (66) 02-2501493
  E-mail: [email protected]

  • Pim zegt op

   Oh jan maassen van de brink.
   Bedoel je die aardige mensen ?
   Wel als je dan wat vertaalwerk nodig hebt en bij het gouvermentsgebouw moet zijn kan je daar 300% goedkoper bij het gouverment terecht .
   De Thai die bij het paleis werkt en bij mij was wees mij hierop .
   Hij noemde hen zelfs oplichters .
   Toen zij zich betrapt voelden waren ze niet Zo aardig meer .
   Maar ja wat doe als je door het ambassadepersoneel naar hen wordt verwezen en niet beter weet .
   Heeft het vertaalwerk niet zoveel haast kan je beter even verder kijken .

 7. jay zegt op

  ik heb dus ook al 3x geluk gehad ik vertrouwde inderdaad ook de ambasade en het reisburo dat aan de overkant zit ik ga dan de komende keer maar bij De Europeesche
  informeren heeft iemand adres of telefoon nummer dank jay

  • @ in het artikel staat een url. Je kunt daar ook terecht voor reisverzekeringen van Mondial Assistance.

 8. theo zegt op

  luister naar khun peter hij neemt me de woorden uit de mond”de ambassade is alleen geinteresseerd in de procedures” waarmee bedoelt wordt dat ze om een verzekering vragen en die laat je zien en daar staat in dat je voor alles en nog wat verzekerd bent en de ambassade keurt dat goed MAAR betalen ze uit wanneer er wat mis gaat? heb mijn twijfels en zoals khun peter zegt je staat voor 100% garant voor je Thaise vriendin/vriend en alleen al het feit dat ze een kantoortje geopend hebben tegenover de Ambassade doet me al in lachen uitbarsten erg vindingrijk die Thais om een paar centen te verdienen nogmaals lees het advies van khun peter goed en print het uit om het constant te raadplegen maar ik denk dat het een onbegonnen zaak is zolang er een Euro bespaart kan worden,veel geluk gewenst want dat hebben julie nodig, maak je borst maar nat

 9. jay zegt op

  ik lees nu zoveel wel en niet maar is er dan niemand die wel uitgekeerd heeft gekregen?
  en wat vind verzekering kenner Matthieu uit huahin hier van?
  jay

  • hans zegt op

   Ik heb zelf zo een 20 jaar in de verzekeringen gezeten en kan alleen maaar beamen wat Peter schrijft. Goedkoop is duurkoop, gaat ook op voor verzekeringsmij. Bij de goedkopere Mij is het meestal een boel gezeik als je schade hebt. En ik zo inderdaad niet graag de schade willen afwikkelen in thaland.

  • @ Jay, Vraag je af wat je zelf wilt. Luister gewoon naar je verstand. Neem daarbij in ogenschouw dat jij (financieel) garant staat voor haar. Stel jezelf de vraag als er werkelijk problemen zijn en forse nota’s, wil je dat bij een verzekeraar in Nederland afhandelen of in Thailand?
   En stel dat ze niet betalen wat zijn dan je rechten. En hoe haal ik mijn recht?
   Wat doet een tussenpersoon voor mij? Kan die mij helpen bij problemen?

   Een verzekering is pas belangrijk als je echte problemen hebt. Je moet dan achteraf geen spijt krijgen van je keuze.

   Overigens wel leuk om te horen dat tegenover de ambassade een mannetje zit die het wel even regelt en je daar naar toe verwezen wordt. En hij is nog aardig ook… Tja, dat mag ook wel want hij krijgt er provisie voor.

   Nu stop ik met deze discussie. Ik denk dat ik duidelijk genoeg geweest ben en anders val ik in herhaling.

   • Hansy zegt op

    Voor veel mensen lijkt het me handig eerst eens uit te zoeken wat deze financiële garantstelling inhoudt en waar deze toe dient.

    Het is zeker geen (onbeperkte) financiële garantstelling naar derden toe.

    En jij handelt de verzekering niet af (of hij moet op jouw naam staan), doch degene, die is uitgenodigd, handelt de verzekeringskwestie af, immers de verzekering staat ook op haar naam.

    • @ Oke, ik help wel even. Want ik kan er niet tegen als mensen zo maar wat roepen.

     De onderstaande tekst teken je voor een garantstelling. Anders dan wat de onwetenden roepen, sta je voor € 50.000, – garant de komende 5 jaar (max 10.000 per jaar) de garantstelling stopt als je Thaise vriendin het Schengengebied verlaat.
     Jij, lees goed: jij!!! bent dus zeker wel verantwoordelijk voor de medische kosten, kosten van verblijf en verzorging en de kosten van terugkeer. Daar teken je immers voor!
     Dus mocht jouw schatje de benen nemen en in de illegaliteit verdwijnen, dan heb jij als garantsteller een flink probleem.

     Alle informatie is simpel op internet te vinden. Onderstaande tekst is van de garantstelling, daar teken je dus voor.

     Ik (ondergetekende) verklaar hierbij garant te staan voor de betaling van de kosten van het verblijf, de medische verzorging en de repatriëring die worden veroorzaakt door onder 4. genoemde persoon en dit gedurende een periode van 5 jaar of zoveel korter als het verblijf van de vreemdeling duurt, te rekenen vanaf de binnenkomst van die persoon op het Schengengrondgebied, tot een maximum van € 10.000 per jaar, voor zover deze kosten anders ten laste zouden komen van de Staat en/of openbare lichamen. De garantstelling eindigt als op afdoende wijze kan worden aangetoond dat de onder 4. genoemde persoon de Schengenruimte heeft verlaten (te denken aan een uitreisstempel aangebracht door een Schengenstaat of inreisstempel aangebracht door een met de grenscontrole belaste overheid in het land van herkomst).

     • Besparen op de reisverzekering van je vriendin is dus misschien niet zo slim? In het meest extreme geval kan het je € 10.000,- gaan kosten. Want binnen een jaar zal ze wel weer terug zijn.

     • Hansy zegt op

      Je citeert het goed:
      “voor zover deze kosten anders ten laste zouden komen van de Staat en/of openbare lichamen”

      Met andere woorden: de staat en/of een openbaar lichaam is gemachtigd onder bepaalde voorwaarden kosten op jou te verhalen.

      En met betrekking tot de medische kosten nu eens bekijken hoe het juridisch zit, als jou bekend is dat zij een ziektekostenverzekering heeft afgesloten.

      • @ Hansy, je komt niet met feiten. Je neemt zelf geen moeite om je te verdiepen in de informatie die gewoon op internet staat.
       Je doet zo maar wat aannames en als ik het het weerleg met feiten dan kom je weer met andere argumenten. Die je zelf niet eens toets. En ook helemaal niet relevant zijn.

       Ik doe dit voor mensen die serieus geïnteresseerd zijn in deze materie en om ze te behoeden voor financiële risico’s.En niet om gezellig te chatten met jou.

       Over je opmerking. Laat het even juridisch toetsen, bel de IND desnoods en als je echt zinvolle informatie heb, dan neem ik het op in de volgende posting.

       Ik stop er nu echt mee. Ik zal t.z.t. een andere posting maken om de informatie wat meer te structureren en die garantstelling nog eens toe te lichten.

       • Hansy zegt op

        Wordt dit niet een verhaal, van de pot verwijt de ketel?
        Met wat voor feiten kom jij? Met allerlei verklaringen van mensen, die de boot zijn in gegaan?

        Dat je het beste wenst met mensen, dat geloof ik best, maar dat doe ik ook.

        Allereerst heb ik al iemand uit Thailand over laten komen. Ik ben in Thailand begonnen met info in te winnen over ziektekostenverzekeringen, over buitenlanddekking, en de kosten daarvan.

        Ten tweede heb ik uitvoerig uitgepluisd wat deze “garantverklaring” inhoudt.
        Is dit een onvoorwaardelijke garantverklaring? Of zitten er haken en ogen aan? Met name voor degene, die je aanspreekt op deze garantverklaring?

        Of ben je gewoon goed gek, en teken je deze verklaring zonder te weten wat deze nu werkelijk inhoudt?

        De zinsnede “Ik (ondergetekende) verklaar hierbij garant te staan voor de betaling van de kosten van het verblijf, de medische verzorging en de repatriëring die worden veroorzaakt door onder 4. genoemde persoon”

        zegt nog niet veel over de juridische invulling van het “garant” staan.

        En wat in geval de persoon er tussen uit knijpt?
        Ook dan komt het juridische om de hoek kijken.

        En dacht je nu echt dat een Thai, die op eigen gelegenheid komt naar Nederland, en die aanspraak moet maken op zijn ziektekostenverzekering, anders behandeld wordt door de overheid dan iemand met dezelfde verzekering, maar met een garantverklaring?

       • Het wordt een beetje een vreemde discussie die alleen nog maar over de juridische gevolgen gaat van een garantstelling.
        Als je een auto hebt, ben je in Nederland verplicht een wa verzekering af te sluiten. Heb je een nieuwere auto, dan sluit je een all risks af omdat je van je auto houdt.
        Ik ga ervan uit dat de meeste Nederlanders die garant staan dit doen voor hun vrouw of vriendin. Als je vriendin in het ziekenhuis ligt, wil je toch geen discussie beginnen over datgene waarvoor jij als garantsteller aansprakelijk bent? Degene waar je van houdt ligt in het ziekenhuis, en dan wil je niet allerlei rompslomp maar gewoon een goed dekkende verzekering, ongeacht het feit dat de Nederlandse staat misschien minder voorschrijft. Net als bij je auto.

      • Ton zegt op

       Mijnheer Hansy, ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat u spijkers op laag water zoekt. U wilt een garantstelling wat door de overheid is opgesteld en onderdeel uitmaakt van het Schengenverdrag inzake visumaanvraag, juridisch laten toetsen? Denkt u niet dat de overheid, de uitvoerder van de wet, een onrechtmatige daad zou plegen door een niet waterdichte juridische verklaring te laten ondertekenen?
       U moet toch uw huiswerk beter doen, vrees ik. U kunt alle informatie inzake visumaanvraag vinden op de website van het IND evenals een pdf-brochure over een VKV.

     • Hansy zegt op

      En die ziektekostenverzekering is dezelfde als dat een Thaise naar Nederland komt op eigen kracht, met andere woorden, zonder dat iemand garant staat.

  • Matthieu Hua Hin vindt hier het volgende van:
   In het theoretische geval dat ik als prive-persoon garant zou moeten staan voor een naar Nederland komende Thaise, dan zou ik een verzekering nemen met de hoogst mogelijke dekking voor medische kosten en niet enkel kijken naar de eisen die de ambassade stelt. Want wat is vandaag de dag 30,000 euro?

 10. jay zegt op

  heb zo juist een verzekering voor 90 dagen afgesloten bij europeesche verzekeringen voor 183 euro en 50cent bedankt voor het aan snijden van dit onderwerp jay

 11. hans zegt op

  Nog een vraagje over dat visum, dan zal me thaise vriiendin denk ik dan niet mogen landen op dusseldorf en dan met de auto verder naar nederland??????????

  • @ Hans, geen enkel probleem. Je krijgt geen visum voor uitsluitend Nederland maar voor alle lidstaten. Je kunt vrij met haar dooralle Schengenlidstaten reizen. Duitsland, Frankrijk België, Spanje, etc.

 12. Bedankt iedereen voor de reacties. Ik sluit de discussie want het gaat idd niet meer over het onderwerp.

  Er zijn meerdere bronnen op internet waar informatie te lezen is over de voorwaarden voor een visum, reisverzekeringen voor buitenlanders en garantstelling:
  http://www.ind.nl/nieuws/2010/nieuw-bewijs-van-garantstelling-enof-particuliere-logiesverstrekking.aspx
  http://www.ind.nl/Images/IND4022_VVKV_NL2_tcm110-322347.pdf
  http://www.reisverzekeringblog.nl/reisverzekeringen-verkrijgen-van-visum
  http://www.reisverzekeringblog.nl/reisverzekering-buitenlanders


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website