Beste redactie,

Ik ben bezig met visum aanvraag voor Nederland voor mijn Thaise vriendin waar ik op dit moment verblijf. Ik heb alle nodige documenten meegenomen, ben zelfstandig ondernemer. Nu wil de ambassade een officieel document van de bank zien wat er op mijn rekening staat?
klopt dit?

Met vriendelijke groet,

Perry


Beste Perry,

Ik neem aan dat je tenminste de standaard documenten hebt aangeleverd: recent uittreksel KvK, meest recente definitieve aanslag inkomensbelasting, recente winst- en verliesrekening waaruit blijkt wat de nettowinst is.

Daarnaast kan de ambassade (of eigenlijk de RSO backoffice in Kuala Lumpur) vragen om aanvullende stukken. Dat zou dus ook een rekeningoverzicht kunnen zijn indien de standaard stukken niet voldoende aantonen dat jij een duurzaam en voldoende (€ 1501,80) inkomen hebt. De ambassade/RSO kan vast toelichten waarom ze dit in jouw geval willen zien en over welke periode. Mocht je niet willen dat jouw vriendin je bankrekening ziet dan zou ik vragen of je het stuk ook per e-mail kan toesturen.

Een tweede mogelijkheid waarom er om bankafschriften gevraagd zal worden is indien de vreemdeling voor zichzelf garant staat met 34 euro per vreemdeling per verblijfsdag. Maar dan gaat het dus op de financiële middelen van jouw vriendin. Maar ben zal hier niet om vragen tenzij men per abuis of wegens onjuist invullen van de papieren denkt dat uw partner voor zichzelf garant staat.

Succes!

Met vriendelijke groet,

Rob V.

Bron: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/visa/vraag-en-antwoord/garant-staan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website