Vervoer in Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: , , ,
22 juli 2013

Zoals je in een miljoenenstad kunt verwachten is het verkeer in Bangkok een chaos. Wil je als toerist geen kostbare vakantietijd verliezen met in de file staan, dan is het goed om op de hoogte te zijn van de vervoersmiddelen in de hoofdstad van Thailand.

Een goede tip is om altijd een hotel te zoeken in de buurt van de Skytrain, metro of watertaxi. Je kunt je dan snel en goedkoop door een groot deel van de stad verplaatsen.

Je hebt voor het vervoer in Bangkok de keuze uit:

 • BTS Skytrain
 • MRT Metro
 • Watertaxi
 • Stadsbussen
 • Minibusjes
 • Taximeter
 • Tuk-Tuk
 • Motortaxi

De meest veilige en comfortabele zijn de BTS Skytrain en de MRT Metro. Andere vervoersmiddelen kunnen ook een prima optie zijn, afhankelijk van je bestemming.

Video vervoer in Bangkok

In deze video zie je aantal mogelijkheden van vervoer in Bangkok:

[youtube]http://youtu.be/tsC0mR6_gz8[/youtube]

13 reacties op “Vervoer in Bangkok (video)”

 1. ReneThai zegt op

  Je hebt in Bangkok ook de BRT , een bus die op speciale busbanen rijdt van Skytrain station Chongnonsi naar Chaiyapruek in Thonburi .

  Je kan uiteraard in Bangkok ook gebruik maken van de Airport Raillink , die is er niet alleen voor het vervoer van en naar het vliegveld.

  Over het water heb je de watertaxi , ik neem aan dat je daarmee de Chao Phraya River Express boot mee bedoelt ?
  En vergeet niet dat ook de San Saeb Khlongboot een zeer populaire vorm van vervoer in Bangkok is .

  • Khun Peter zegt op

   Prima aanvullingen Rene, bedankt.

 2. Maureen zegt op

  Daarom verblijf ik altijd in hotel Hua Lamhong, het ligt praktisch naast MRT Metro, t.o het grote treinstation Hua Lamphong en op 10 minuten loopafstand van pier Rathawong in China Town.
  Ben zeer te spreken over de MRT Metro, daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren en geniet elke keer weer als ik de watertaxi neem (oranje vlag).
  Neem zelden een taxi en nooit een tuk-tuk en heb dan ook nauwelijks last van vast zittend verkeer.

 3. jm zegt op

  Ja het is handig om een hotel te nemen die dichtbij de skytrain of metro liggen maar deze hotels zijn over het algemeen iets duurder, maar het gemak wat je er voor terug krijgt is formidabel (geen bezweet kruis en je shirt lekker droog)
  Wat ik op wil merken is de verbinding tussen Airport link en skytrain sukumvit (nana,asoke etc etc) dat die niet bestaat vond ik nogal opmerkelijk ?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @jm Op Phaya Thai is een overstap mogelijk tussen de Airport Rail Link en de BTS Sukhumvitlijn.

   • jm zegt op

    Bedankt voor de info, voor de volgende keer als ik weer gebruik maak van de airportlink
    mvg

   • martin zegt op

    Die heb je ook op andere stations, bv. Makkasan= overstap tussen airportlink en MRT en water- (klong) boot (taxi) naar het eindpunt midden in de stad, de Golden Mount. Dit ter aanvulling op de mogelijkheden. Maar geen angst. Buiten de Klong water taxi worden (in Engels) ook de overstappen op de BTS en de MRT duidelijk door de luidsprekers van te voren aan de reizigers medegedeeld. Groetjes

  • ReneThai zegt op

   Je kan bij phayathai overstappen van de airport raillink op de skytrain , tja en dan weer overstappen bij siam om naar asoke-nana te reizen.

   Bij halte Makkasan kan je overstappen op de metro ,maar dan moet je wel twee drukke wegen oversteken. Men is van plan om daar een luchtbrug te bouwen.

   • martin zegt op

    De luchtbrug naar de MRT is bijna klaar. Het oversteken over deze drukke weg is helemaal niet nodig, omdat er ook aan de kant van het Station Makkasan al jaren een MRT ingang bestaat. Blijf je aan die kant en je loopt richting van de brug, heb vlak voor deze brug rechts de pier voor de klong (kanaal) taxiboot.

    • ReneThai zegt op

     Hoi Martin, weet je ook welke ingang-uitgang van MRT Petchaburi dat precies is , want die heb ik dan altijd over het hoofd gezien. Er zijn er drie.

     En niet alleen ik , want ook op tripadvisor staan veel berichten over het oversteken van de weg en zelfs de spoorrails.
     Hier een website met foto van de aan te leggen luchtbrug , en ook het verhaal van het oversteken en de moeilijke verbinding die er nu ( nog ) is.
     Je zou je af kunnen vragen waarom er dan een luchtbrug moet komen als er , zoals jij schrijft , een MRT ingang-uitgang is bij Makkasan .

     http://bangkok.coconuts.co/2013/06/15/makkasan-airport-rail-link-petchaburi-mrt-skywalk-under-construction

     • martin zegt op

      Hallo Rene. Ik dacht zelfs, dat er vier zijn. Je komt uit het Station Makkasan en loopt naar de thanon Ratchadapihisek. Daar aangekomen blijf op het trotoir en loopt naar rechts. Je komt automatisch aan de in-uitgang van de MRT. Deze ingang ligt nog voor de zijstraat, die dan voor je ligt aan jouw rechterhand. Dus hoef je geen enkele straat over te steken. Kijk Maar op GOOGLE Earth en neem Streetrview er bij. De van mij bedoelde en gebruikte in-uitgang is daar op duidelijk te zien. Veel plezier.

 4. Stefaan zegt op

  De Skytrain is een aanrader, behalve als je (veel) bagage meezeult. Bij de Skytrain stations moet bijna steeds trappen op / af.

  De Chao Praya River Express is een aanrader : efficiënt, snel, fun, en je ziet nog eens wat.

 5. ReneThai zegt op

  Oh sorry , je hoeft niet over te stappen van phayathai naar nana-asoke , dat is de sukhumvit line.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website